Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak mi dnes zamrznul centrál :D

V neděli kosa a sníh, pak to trochu povolilo, auto mokrý. Pondělí, úterý kosa jak sviň, -10 stupňů Auto stálo před barákem. Zasněžený, zamrlý a studený :(

Dnes ráno (-8°C) příjdu k autu namířím klíček na okno, stisknu tlačítko. Tak dvoje (max. troje) dveře se odemkli, zbylí zamrzlí - takže se to celý zase zamklo. Zkusil jsem to namuálně klíčkem, odemknu vlezu do auta a najednou mi to samo začlo odemykat a zamykat dveře.

Řek sem si že nemá cenu jet autem tak sem zajel do garáže (předtím jsem nemohl, má tam auto táta, ten jel ale do práce), otevřu kufr kapotu aby to luftovalo. Najednou zase začal zamykat a odemykat centrál tak sem zabouch dveře. Udělalo to \"cvak\" a auto v garáži se zamklejma klíčkama v zapalování :D Ještě že mám náhradní.

Teď jsem přijel z práce, takže mám auto zase venku pod plachtou. Ale pobyt v garáži mu rozhodně prospěl :)

Máte někdo zkušenosti že se vám takhle zblázlil centrál? A čím to může bejt? Podle mě asi zamrzlým zámkem u spolujezdce, auto si myslí že se stala nějaká chyba a tak to zase zamkne. Ale to odemykání...no nechtěl bych aby se mi tohle stalo třeba za jízdy nebo ráno na parkovišti a nechtělo to přestat :bojim

Odesláno

Skorej si myslim ze to bude riadiacou jednotkou centralu ... Alebo predrenym kablom :(

Pochybuju ze ked je auto odemknute, ze se samovolne zamkne. Takze motorek nebo tahlo kdyby byli zmrzle, tak by to nemalo tendenci zamknout kdyz by byli hore. Sou to jen mechanicke casti, ktere dostavaji s ridici jednotky prikaz ...

Takze bud se ti zblaznila jednotka, alebo je nekde skrat .. :(

Odesláno

Mě začal teď podobně občas blbnout centrál.Přijdu k autu a odemknu,ono se zamkne.Já zas odemknu ono se zase zamkne.Pak se nas.ru a odemknu si klíčkem a je to v klidu.Doufám že je to jen chvilkový pomatení jednotky,páč se mi nechce v týhle kose něco hledat a laborovat kde je chyba. :D Zřejmě se mýmu autí taky nelíbí zima.

Odesláno

ak sa chceš vyhnuť takym problemom stačí na jeseň dobre premazať zámky,motorčeky,tiahla....napr.:WD40 a nenechavať vela snehu na aute aby po roztopení nestiekla voda do zámkov a primrzla,stačí aby primrzol jeden zamok a central sa može zblázniť:papa

Odesláno

V pohode - vám ostane aspoň zamknuté.

Mne sa samovolne odomkne!!! :bojim Si predstavte, že nechám auto na parkovisku, po hodine prídem a odomknuté (jasné, že som ho predtým zamkol).

Stalo sa, že auto zamknem, spravím 3 kroky od neho a \"šťuk\" odomkne sa samovoľne (ani nebliknú smerovky). Zamknem a v zápetí sa odomkne. Spravím to 5x, nasrdím sa, cez zadné dvere pozatískam cuplíky - niekedy stačí a zamkne sa centrálom, inokedy zamkne a odomkne - to isté kľúčom vo dverách. Už ma to poriadne srdí.

Máte nejakú radu na nápravu?

Díkes

Nemyslím si, že by to mohlo byť zamrznutím, pretože všetky dvere odomyká a zamyká.

[upravil dne 8.1.2009 Miro306]

Odesláno

Nazdarek,tak na moji 306 mam ten samy problem,jde vidět že nejsem sam.zamknu a ono se to odemkne.Momentalně jsem vytahl pojistku a mam manual dveře,určitě to bude v těch dratech ve dveři,ale poraď te někdo kde se da sehnat novy konektor,abych mohl ty draty nějak spajet.Ta koncovka je totiž zalita.Dik.

Odesláno

Nazdar. Tak ja mam problem iba s dverami za vodicom ked mrzne tak mi zamykaju iba kazdy druhy raz a to pravidelne. Akonahle povolia mrazy alebo sa auto zohreje (napr.pri dlhsej ceste) tak to funguje bez problemov.

Odesláno

zdarec, mě se stalo ted v sobotu ve dvě hodiny ráno a to nebyla taková zima že sem odemknul auto a nešly zabouchnout dveře... ani u spolujezdce prostě zustavaly pořád otevřený, ten mechanismus prostě odmítal pracovat, tak jsme ujeli asi 3km ke kamarádovi, ten vytáhl rozmrazovač kterej jsme na to celý nastříkali, a já zas do toho stříkal silikonovej olej..... asi po půl hodině kdy já vymrzlej myslel že pojedu domů s přivázanýma dveřma tažným lanem k sedačce a zoufalej že nemuzu zamknout auto se to rozchodilo oboje a už to šlo, druhej den se tam vylil rozmarazovač na zámky preventivně a prostříkal komplet ten mechanismus olejem a už to chodí, ale bylo to fakt nepříjemný....

Odesláno
Původně zaslal: JohnyLBC

zdarec, mě se stalo ted v sobotu ve dvě hodiny ráno a to nebyla taková zima že sem odemknul auto a nešly zabouchnout dveře... ani u spolujezdce prostě zustavaly pořád otevřený, ten mechanismus prostě odmítal pracovat, tak jsme ujeli asi 3km ke kamarádovi, ten vytáhl rozmrazovač kterej jsme na to celý nastříkali, a já zas do toho stříkal silikonovej olej..... asi po půl hodině kdy já vymrzlej myslel že pojedu domů s přivázanýma dveřma tažným lanem k sedačce a zoufalej že nemuzu zamknout auto se to rozchodilo oboje a už to šlo, druhej den se tam vylil rozmarazovač na zámky preventivně a prostříkal komplet ten mechanismus olejem a už to chodí, ale bylo to fakt nepříjemný....

Nič zvláštne. Na Š120 som bežne chodil, že som jednou rukou držal dvere.:D

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

Tak mi dnes zamrznul centrál :D

V neděli kosa a sníh, pak to trochu povolilo, auto mokrý. Pondělí, úterý kosa jak sviň, -10 stupňů Auto stálo před barákem. Zasněžený, zamrlý a studený :(

Dnes ráno (-8°C) příjdu k autu namířím klíček na okno, stisknu tlačítko. Tak dvoje (max. troje) dveře se odemkli, zbylí zamrzlí - takže se to celý zase zamklo. Zkusil jsem to namuálně klíčkem, odemknu vlezu do auta a najednou mi to samo začlo odemykat a zamykat dveře.

Řek sem si že nemá cenu jet autem tak sem zajel do garáže (předtím jsem nemohl, má tam auto táta, ten jel ale do práce), otevřu kufr kapotu aby to luftovalo. Najednou zase začal zamykat a odemykat centrál tak sem zabouch dveře. Udělalo to \"cvak\" a auto v garáži se zamklejma klíčkama v zapalování :D Ještě že mám náhradní.

Teď jsem přijel z práce, takže mám auto zase venku pod plachtou. Ale pobyt v garáži mu rozhodně prospěl :)

Máte někdo zkušenosti že se vám takhle zblázlil centrál? A čím to může bejt? Podle mě asi zamrzlým zámkem u spolujezdce, auto si myslí že se stala nějaká chyba a tak to zase zamkne. Ale to odemykání...no nechtěl bych aby se mi tohle stalo třeba za jízdy nebo ráno na parkovišti a nechtělo to přestat :bojim

Ahoj. U mě to dělalo podobně: přes dálku odemklo a hned samo zamklo, dveře u řidiče klíčkem, to samé. Pomohlo až odemknutí klíčkem na straně spolujezdce. Dělalo mi to minulou zimu. Letos zatím dobrý. Možná je to spínači v servomotorech zámků dveří. Přimrznou a jsou trvale sepnuté, nebo nesepnou vůbec. Řídící jednotka dostává chybné údaje a vrací vše do původního stavu. Je to podobné, jako když chceš zamknout dálkou a máš pootevřené přední dveře. V té garáži nech auto pořádně vyschnout a potom parkuj trvale venku (nevím co znamená \"takže mám auto zase venku pod plachtou\")! Jestli to co myslím, tak to autu moc neprospěje.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...