Ferrie Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Dobrý deň, potreboval by som radu, mám problém so štartovaním studeného motoru 2,0 hdi, 66 kw, motor pri studenom štarte točí veľmi dlho, kým naskočí (cca 10 otočení), po naskočení vybehne z výfuku kúdel bieleho dymu. Vymenil som už štartér (bol vadný), mám nové žhaviče (motor žhaví - vyskúšané) a novú batériu. No ranné štartu teraz v zime sú strašné. Citovat
petrson Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Původně zaslal: Ferrie Dobrý deň, potreboval by som radu, mám problém so štartovaním studeného motoru 2,0 hdi, 66 kw, motor pri studenom štarte točí veľmi dlho, kým naskočí (cca 10 otočení), po naskočení vybehne z výfuku kúdel bieleho dymu. Vymenil som už štartér (bol vadný), mám nové žhaviče (motor žhaví - vyskúšané) a novú batériu. No ranné štartu teraz v zime sú strašné. možná ještě vstřikovače vyměnit:myslim Citovat
Eťa Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Kolik na tom máš nahrkané? Při jaké teplotě ti to špatně startuje? Citovat
destiny Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Původně zaslal: petrson Původně zaslal: Ferrie Dobrý deň, potreboval by som radu, mám problém so štartovaním studeného motoru 2,0 hdi, 66 kw, motor pri studenom štarte točí veľmi dlho, kým naskočí (cca 10 otočení), po naskočení vybehne z výfuku kúdel bieleho dymu. Vymenil som už štartér (bol vadný), mám nové žhaviče (motor žhaví - vyskúšané) a novú batériu. No ranné štartu teraz v zime sú strašné. možná ještě vstřikovače vyměnit:myslim Jo jo, souhlas, tohle to dělalo, když málo žhavil. Možná ještě zvážit, kde tankuješ, jestli to není naftou. Citovat
Ferrie Odesláno 8. leden 2009 Autor Odesláno 8. leden 2009 Nabehané to má 90000 (no či skutočne?), žhavením to asi nebude, žhaviče sú nové, to štartovanie je problematické tak pri -10 stupňov, skúšal som aj dvakrát nažhaviť, ale je to presne to isté. Posledný postreh z dneška (-11st.) je, že ak nenaštartuje na prvý krát tzn., že po cca desiatom pretočení to nenaskočí, tak na druhý pokus to už chytí na druhé, tretie pretočenie. Citovat
Icemodel Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Ferrie - mám stejný problém ...... jak ti to dopadlo ? Mě se vyvalí také bílý, ale i modrý kouř....a to jen při studeném startu .... nevím co s tim ..... Citovat
georgegg Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 kámošoj to u Hdi dělá taky, už s tim byl všude možně,nikdo mu nic nenašel, vyzkoušel všechny možný nafty a nic, když je víc jak -5 tak to prostě nechce chytit, ale jen první start pak je to už celý den O.K. nezbývá mu než se modlit aby už bylo teplo Citovat
lucascz Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 u by mě bylo to same, ale pomohl ADITIV do nafty !! a to jako že hodně. od te doby v mrazech to čapne tak na 3-4 otočení motoru pri prvím otočení klíčku.Takze uplna parada. predtim klidne az na paty otočení klíčkem a to uz i baterka umirala.....Co tu bylo o 307, tak na první otočení motoru to nechyta nikomu v mrazech, o tom toho je mraky... Citovat
Icemodel Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 tak mě to chytne hned, ale mám prostě modrej dým za autem ..... teď sem se na to byl ptát a je to prej olej, který se dostal do spalování..... popíšu : zahřeje se olej, který se nachází na trubičkách a všude možně. Ten se po zastavení dostane do spalovacího prostoru, kde se zhruba 15 kapek uloží a při nastartování to vyletí všechno ven - modrej kouř. Doufám,že je to tohle.....kdyby to byly vstřiky, hulilo by to pořád.... Citovat
ANRY Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 kdyz je takhle zima, tak zhavim 2x-3x (2x kolem 0°C, 3x -5°C a vice) a chytne mi to v pohode, ale kdyz bych zhavil jenom jednou, tak mam odzkousene, ze mi to startuje mnohem hur....tot me studene startovani:papa Citovat
Ferrie Odesláno 26. únor 2009 Autor Odesláno 26. únor 2009 Nepodarilo sa mi odstrániť problém so štartom. Myslím si ale stále, že niečo tam bude, pretože viacnásobné žhavenie mi veľmi nepomôže. Skôr mám podozrenie akoby pri tom studenom štarte resp. dlhom odstavení auta poklesol tlak paliva v strekovacom systéme (mám Siemens), možno preto to potrebuje dlhšie točiť. Všimol som si totiž zaujímavú vec a to, že ak auto točí napríklad 5 s (neviem možno 6-7 krát pretočí motor) a nechytí, tak hneď na druhý pokus to chytí na brnk. Citovat
Dakula475 Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 To lucascz: A jaký \"sajrajt\" tam prosím leješ, nebo si naléval. Asi bych to také zkusil. Citovat
očko Odesláno 26. únor 2009 Odesláno 26. únor 2009 Původně zaslal: Ferrie Nepodarilo sa mi odstrániť problém so štartom. Myslím si ale stále, že niečo tam bude, pretože viacnásobné žhavenie mi veľmi nepomôže. Skôr mám podozrenie akoby pri tom studenom štarte resp. dlhom odstavení auta poklesol tlak paliva v strekovacom systéme (mám Siemens), možno preto to potrebuje dlhšie točiť. Všimol som si totiž zaujímavú vec a to, že ak auto točí napríklad 5 s (neviem možno 6-7 krát pretočí motor) a nechytí, tak hneď na druhý pokus to chytí na brnk. Presne takto sa mi to správa už druhú zimu. Riešili sme to aj tu na fóre, bol som v servise, na diagnostike, menil som filter, batériu, používam aditívum do nafty .......... a problém stále pretrváva. Už si fakt neviem rady, no zmieriť sa s tým nechcem Citovat
ANRY Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: Dakula475 To lucascz: A jaký \"sajrajt\" tam prosím leješ, nebo si naléval. Asi bych to také zkusil. pouzivam VIF aditivum....pri testech aditiv, vysel vytezne a myslim, ze i vetsina lidi tady, kdo ho pouziva, je s nim spokojena a muze jen doporucit:papa Citovat
Ferrie Odesláno 9. březen 2009 Autor Odesláno 9. březen 2009 Neporadí mi niekto ohľadom vstrekovačov? Možno by mohla byť chyba aj tam. Dá sa vymeniť u 2,0 hdi tryska, príp. aké máte s tým skúsenosti? Alebo je potrebné vymeniť celý držiak. Vstrekovanie mám siemens. Citovat
lucascz Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 Původně zaslal: ANRY Původně zaslal: Dakula475 To lucascz: A jaký \"sajrajt\" tam prosím leješ, nebo si naléval. Asi bych to také zkusil. pouzivam VIF aditivum....pri testech aditiv, vysel vytezne a myslim, ze i vetsina lidi tady, kdo ho pouziva, je s nim spokojena a muze jen doporucit:papa Chtěl sem VIF, ale tu u nas nebyl k sehnani, tak sem na Shellu koupil přimo od nich a fakt parada(180 ,- ). A dalsi super vec, ze motor je dooost tiší. ze začatku sem si myslel, ze mi to chcíplo, když sem neslyšel motor:D a pomuze to i stryskam, vse se ti procisti.... Citovat
lucascz Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 Původně zaslal: Ferrie Nepodarilo sa mi odstrániť problém so štartom. Myslím si ale stále, že niečo tam bude, pretože viacnásobné žhavenie mi veľmi nepomôže. Skôr mám podozrenie akoby pri tom studenom štarte resp. dlhom odstavení auta poklesol tlak paliva v strekovacom systéme (mám Siemens), možno preto to potrebuje dlhšie točiť. Všimol som si totiž zaujímavú vec a to, že ak auto točí napríklad 5 s (neviem možno 6-7 krát pretočí motor) a nechytí, tak hneď na druhý pokus to chytí na brnk. Jeste sem tu ted nasel, že jeden kolega me podobne problemy, a zjistilo se, ze měl rozvodák přeskočený o 5 zubu:myslim. Spatne mu napli remen pri montaži. Ventily mu zabrousili, řemen vratily a prej ted bez problemu..... Citovat
Martinsk Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 Původně zaslal: Ferrie Nepodarilo sa mi odstrániť problém so štartom. Myslím si ale stále, že niečo tam bude, pretože viacnásobné žhavenie mi veľmi nepomôže. Skôr mám podozrenie akoby pri tom studenom štarte resp. dlhom odstavení auta poklesol tlak paliva v strekovacom systéme (mám Siemens), možno preto to potrebuje dlhšie točiť. Všimol som si totiž zaujímavú vec a to, že ak auto točí napríklad 5 s (neviem možno 6-7 krát pretočí motor) a nechytí, tak hneď na druhý pokus to chytí na brnk. Presne toto isté mi robí Partner 2,0 HDi (242000 km) Bol som s tým servise a vyzerá to na kombináciu vysokotlakového čerpadla a čerpadla podávacieho v nádrži. Tak isto pri ranných štartoch vyletí aj kopu bieleho a modrého dymu. Osobne s myslím, že okrem čerpadiel treba prekontrolovať aj vstrekovače. Citovat
Icemodel Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 Já nevim ,mě ten ADITIV moc nepomohl, sice sem jednal podle návodu, ale nemyslim si, že to nějak pomohlo. Je v těch ADITIVech velkej rozdíl, co se kvality týče ? Citovat
marko306 Odesláno 10. březen 2009 Odesláno 10. březen 2009 Původně zaslal: Ferrie Neporadí mi niekto ohľadom vstrekovačov? Možno by mohla byť chyba aj tam. Dá sa vymeniť u 2,0 hdi tryska, príp. aké máte s tým skúsenosti? Alebo je potrebné vymeniť celý držiak. Vstrekovanie mám siemens. kolega ma 306 2,0hdi r.v. 2000 vstrekovanie bosch tusim a daval robit repas vstreku lebo mu šťal a vyslo ho to 1000sk. Kolega Tomas ak to citas tak Inac som pocul ze to vstrekovanie siemens roby dost problemy. Ale do 307 sa tusim davali uz len siemens. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.