Veja Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Zdravím všechny, může mi snad ještě nekdo poradit? Moje 605 přestala z ničeho nic topit. Mám polo klimu. Fouká pouze studený vzduch. Už jsem podle vaších rad které jsem tady našla prohlídla snad všechno, ale prostě jsem na nic nepřišla. Ventylátor jde na všechny polohy, ale mám pocit, že odešlo kolečko na přidávaní teploty. Má někdo ještě nějakou radu? Za odpověď vám všem předem děkuji. Citovat
Kdo Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Vítej v klubu Je víc možností. Když otočíš tím kolečkem na teplotu, měla bys slyšet vlevo od panelu ovládání zevnitř palubky takové cvakání, jak servomotorek přestavuje směšovací klapku teplý/studený vzduch. Pokud není slyšet, může být závada v něm, nebo kontakt na konektorech. Po chvilce by cvakání mělo ustat, když se klapka nastaví do správné polohy. Je taky možnost, že cvaká pořád, pak by v servomotorku byly stržené zoubky a i když do něj jde signál, tak nehýbe s klapkou a tudíž nemůže přestat cvakat. V nejhorším se k němu dá dostat, když se sundá ten spodní kryt pod volantem (celý, nejen že se odklopí to víčko pojistek) a podél střední stěny tělesa topení nad pedálem plynu se dá nahmátnout ten servomotorek (asi jako krabiřčka od cigaret) a jeho osička je nasazená na páčce klapky. Tak zjistíš, jestli se páčka a tedy klapka hýbe. Pokud ne, dá se provizorně ta krabička odšroubovat (dva šroubky proti sobě . blbý přístup), osička servomotorku se stahne z páčky klapky a teplotu nastavit ručně. Kousek vedle je konektor. Nebo zavzdušněné topení. Pak zkusit odvzdušnit šroubkem na hadicích, co jdou z motoru do kabiny k topení. P.S. doplň si do podpisu, jaký máš motor, pro lepší orientaci. [upravil dne 7/1/09 Kdo] Citovat
P607Olda Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Mám otázku: existuje i řízení teploty bez toho servomotorku, tedy ovládání klapky bowdenem? Citovat
Marcel505 Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 A fungujou klapky na směrování vzduchu? A není náhodou stisknuté to tlačítko s šipkou nad autem (tedy aby všechen vzduch šel pryč a nic do auta)? Citovat
Kdo Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Původně zaslal: P607Olda Mám otázku: existuje i řízení teploty bez toho servomotorku, tedy ovládání klapky bowdenem? Ano, u manuálního ovládání bez klimy jsou na panelu ty tři otočné voliče. Prostřední volí kam má vzduch směrovat a oba boční seřizují teplotu rozdílně vlevo a vpravo a klapka v topení je dělená a od každého voliče vede bowden na jednu stranu tělesa topení k páčce dané poloviny klapky. Na panelu pod voliči jsou dva horizontálně posuvné jezdce. Vlevo ovládá rychlost ventilátoru a vpravo klapku vnitřní cirkulace. Ta má vpravo od jezdce ještě diodu, která svítí, když je klapka na vnitřní okruh. [upravil dne 8/1/09 Kdo] Citovat
Kdo Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Původně zaslal: Marcel505 A fungujou klapky na směrování vzduchu? Ty jsou ovládané bovdenem ve všech provedeních a nezávislé na teplotě. Původně zaslal: Marcel505A není náhodou stisknuté to tlačítko s šipkou nad autem (tedy aby všechen vzduch šel pryč a nic do auta)? Poloklima nemá tlačítkový panel s displejem, ale normální tři otočné voliče, které ale sedí na elektronickém panelu a ne jako u normálního mech. ovládání. Volič vlevo řídí rychlost ventilátoru buď doprava na jednotl. stupně rychlosti, nebo doleva na \"auto\" podle teploty v kabině a nastavené teploty. Vnitřní čidlo teploty vzduchu má nasávání vlevo pod mřížkou u tlačítka otevírání kaslíku. Prostřední řídí směr ofuku a je ovládáaný mechanicky (ten je stejný u všech provedení), volič vpravo nastavuje teplotu podle předepsaných stupňů na stupnici a ovládá servomotorek s jednou klapkou. Pod voliči jsou buď zase vpravo jeden horizontální jezdec pro klapku vnitřní cirkulace, nebo u verze s klimou vlevo posuvný spinač A/C. Panel s tlačítky je u digi-klimy od 93ˇ. Manuální klima je sice \"manuální\", ale stejně je ovládaná elektronicky podle toho na jakou hodnotu °C se nastaví otočným voličem. [upravil dne 8/1/09 Kdo] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.