Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nevite nekdo,jak a co udelat pri propojovani pocitacu pres sitovy kabel?...co sdilet a tak...jedna se o propojeni WIN XP a Vista,uz nam to slo,ale ja formatoval pocitac a nejak se to smazlo...diky za kazdou radu...

Odesláno

Dneska se tu nějak roztrh pytel s dotazy z oblasti výpočetní techniky :D

Kterej PC si zformátoval? Ten Win XP, nebo ten Vistovej? Víš jaká máš teď nastavenou síť? Konkrétně IP adresy? Co firewall, je nějakej?

Odesláno

No jestli mezi nima není žádny propojovací prvek (router, hub atd) tak musíš mít především křížený kabel, ne?:myslim

Odesláno

Kříženej kabel v dnešní době není až tak úplně nutnost, trochu novější síťovky už si přeberou i přímej kabel. Nicméně z toho, že to dřív fungovalo a teď ne vyvozuju, že problém není v drátu, ale mezi židlí a klávesnicí (tedy v nastavení OS) :aut

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

Kříženej kabel v dnešní době není až tak úplně nutnost, trochu novější síťovky už si přeberou i přímej kabel. Nicméně z toho, že to dřív fungovalo a teď ne vyvozuju, že problém není v drátu, ale mezi židlí a klávesnicí (tedy v nastavení OS) :aut

No dobře no. Já bych tam dal křížák a nastavil DHCP a počkal čtvrt hodiny, a pak by to šlo :D:aut Akdyž ne, tak:bacha

Ale už mlčím :D

Odesláno

Tu DHCP nepomôže keďže tam žiadny server nie je. Jednoducho prepojiť, priradiť napr. dve desiatkové adresy, vypnúť firewall na oboch alebo spustiť sprievodcu pripojením siete a tam povoliť zdieľanie. Krížený kábel nie je nutnosť.

Odesláno

Ten firewall bych doporučil spíš správně nastavit, než vypnout ;)

A když už vypínat, tak jen pro rozhraní připojený do místní sítě a ne ven.

Ale stejně - my si tu povídáme a s1600 si už hodinu a půl hraje na mrtvýho brouka. Tak to buď spravil sám, nebo rozbil úplně a teď se nepřipojí ani na net :aut

Odesláno

No, to v podstatě ne, ale jen za předpokladu, že ani jeden z PC není připojenej k netu. Jestli jo, tak minimálně na tom rozhraní pro připojení k netu by firewall mohl zůstat běžet.

Odesláno

uz jsem tady,po hodine kombinaci rad odtud i z jinych for jsem se stejne k uspesnemu konci nedopracoval...formatoval jsem XPcka..jsem pripojeny k antene sitovym kabelem,ten je pripojen na HUB a odtud mame za pomoci dvou IP adres dozveden net do dvou pocitacu,drive stacilo jen odpojit net a propojit pocitace kabelem rovnou,bez HUBu,zadny prenastavovani,sdileni,nic...ted jsem jel i podle navodu z netu,ale porad nic,podle me bude problem v tom,ze jsou na jednom Visty,nebo ve hre,Counter-Strike 1.6 nejde,ale Warcraft jo...je to zahada...

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Keď ti jedna hra ide druhá nie potom máš povolené nesprávne porty vo firewalle.

ktery mam tedy povolit?...

Odesláno
Původně zaslal: PnR

vista - xp neni nic specialne.. skor by si este mohol pozriet ci su v tej istej skupine, pripadne im prirad manualne ip (192.168.0.1/2)

j,to jsem zkousel..vsechno nastaveno a nic...

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Je to tam kde TCP, je tam prepínač či povoľuješ TCP alebo UDP port.

a kde bych mel najit tohle...zjistuju,ze jsem hodne velkej amater...:(:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...