s1600 Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 nevite nekdo,jak a co udelat pri propojovani pocitacu pres sitovy kabel?...co sdilet a tak...jedna se o propojeni WIN XP a Vista,uz nam to slo,ale ja formatoval pocitac a nejak se to smazlo...diky za kazdou radu... Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Dneska se tu nějak roztrh pytel s dotazy z oblasti výpočetní techniky Kterej PC si zformátoval? Ten Win XP, nebo ten Vistovej? Víš jaká máš teď nastavenou síť? Konkrétně IP adresy? Co firewall, je nějakej? Citovat
MJSytic Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 No jestli mezi nima není žádny propojovací prvek (router, hub atd) tak musíš mít především křížený kabel, ne? Citovat
BoneDaddy Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Původně zaslal: MJSytic ... tak musíš mít především křížený kabel, ne? Tak jelikož už jim to jednou fungovalo, tak tohle už asi překonal. :aut Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Kříženej kabel v dnešní době není až tak úplně nutnost, trochu novější síťovky už si přeberou i přímej kabel. Nicméně z toho, že to dřív fungovalo a teď ne vyvozuju, že problém není v drátu, ale mezi židlí a klávesnicí (tedy v nastavení OS) Citovat
MJSytic Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Původně zaslal: MirasCC Kříženej kabel v dnešní době není až tak úplně nutnost, trochu novější síťovky už si přeberou i přímej kabel. Nicméně z toho, že to dřív fungovalo a teď ne vyvozuju, že problém není v drátu, ale mezi židlí a klávesnicí (tedy v nastavení OS) No dobře no. Já bych tam dal křížák a nastavil DHCP a počkal čtvrt hodiny, a pak by to šlo :aut Akdyž ne, tak:bacha Ale už mlčím Citovat
AnotherOne Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Tu DHCP nepomôže keďže tam žiadny server nie je. Jednoducho prepojiť, priradiť napr. dve desiatkové adresy, vypnúť firewall na oboch alebo spustiť sprievodcu pripojením siete a tam povoliť zdieľanie. Krížený kábel nie je nutnosť. Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Ten firewall bych doporučil spíš správně nastavit, než vypnout A když už vypínat, tak jen pro rozhraní připojený do místní sítě a ne ven. Ale stejně - my si tu povídáme a s1600 si už hodinu a půl hraje na mrtvýho brouka. Tak to buď spravil sám, nebo rozbil úplně a teď se nepřipojí ani na net Citovat
AnotherOne Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Keď len prepája dva pc, firewall tam nemá význam. Citovat
PnR Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Původně zaslal: AnotherOne Keď len prepája dva pc, firewall tam nemá význam. pokial si za routrom tak fw nema viac menej vyznam tiez.. Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 No, to v podstatě ne, ale jen za předpokladu, že ani jeden z PC není připojenej k netu. Jestli jo, tak minimálně na tom rozhraní pro připojení k netu by firewall mohl zůstat běžet. Citovat
s1600 Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 uz jsem tady,po hodine kombinaci rad odtud i z jinych for jsem se stejne k uspesnemu konci nedopracoval...formatoval jsem XPcka..jsem pripojeny k antene sitovym kabelem,ten je pripojen na HUB a odtud mame za pomoci dvou IP adres dozveden net do dvou pocitacu,drive stacilo jen odpojit net a propojit pocitace kabelem rovnou,bez HUBu,zadny prenastavovani,sdileni,nic...ted jsem jel i podle navodu z netu,ale porad nic,podle me bude problem v tom,ze jsou na jednom Visty,nebo ve hre,Counter-Strike 1.6 nejde,ale Warcraft jo...je to zahada... Citovat
AnotherOne Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Keď ti jedna hra ide druhá nie potom máš povolené nesprávne porty vo firewalle. http://www.gameconfig.co.uk/showdetail.asp?id=11 [upravil dne 5.1.2009 AnotherOne] Citovat
s1600 Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Původně zaslal: AnotherOne Keď ti jedna hra ide druhá nie potom máš povolené nesprávne porty vo firewalle. ktery mam tedy povolit?... Citovat
PnR Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 vista - xp neni nic specialne.. skor by si este mohol pozriet ci su v tej istej skupine, pripadne im prirad manualne ip (192.168.0.1/2) Citovat
s1600 Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 jj,sorry,nevsiml jsem si...ale modrej z toho nejsem,TCP najdu,vim,kam zadat,ale UDP ne... Citovat
s1600 Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Původně zaslal: PnR vista - xp neni nic specialne.. skor by si este mohol pozriet ci su v tej istej skupine, pripadne im prirad manualne ip (192.168.0.1/2) j,to jsem zkousel..vsechno nastaveno a nic... Citovat
AnotherOne Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Je to tam kde TCP, je tam prepínač či povoľuješ TCP alebo UDP port. Citovat
s1600 Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Původně zaslal: AnotherOne Je to tam kde TCP, je tam prepínač či povoľuješ TCP alebo UDP port. a kde bych mel najit tohle...zjistuju,ze jsem hodne velkej amater...:( Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.