Hadra Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Ahoj, objednal jsem si noťas a teď řeším jak do něj nacpat internet. Ve služebním přístroji mám globetrotter edge od T-Mobile s připojením tuším 256kb/s ? Nicméně je to pomalé, ale dá se s tím žít, hlavně je to zadara. Co ale na doma? Dokáže mi s tím někdo poradit prosím? Podotknu jen, že by mi spíš vyhovovalo připojení přes kartu, ne kabelem, ve vsi máme Wifi na kostele, ale tam je polovina vsi. Co se bydlení týče, tak jsme chvíli u rodičů a chvíli doma, pevná linka není v žádném bydlišti. Mně jako laikovi vychází jediné řešení ta karta a proto se ptám, máte někdo zkušenost, řešení atd? Děkuji Citovat
maturantka Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Já pendluju mezi wifi a kabelovkou, ale je tam problém, kterýmu se asi chceš vyhnout a to jsou zařízení na každým místě, který se musely nainstalovat, a samozřejmě dvakrát platím. S wifi kartou se dá někdy najít něčí nezabezpečená síť, ale to je velká náhoda a nebylo by to od tebe zrovna moc pěkný . Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Tak jestli nechceš bejt vázanej drátem, moc toho nevymyslíš. Možnosti jsou asi tři: - CDMA od O2 - Wi-fi - připojení prostřednictvím běžný telefonní sítě našich drahých mobilních operátorů. Ať už prostřednictvím datový karty, nebo přímo mobilu CDMA chce vyzkoušet, jestli je pokrytí a jak to jede. Výhodou je, že se připojíš kdekoliv, je to i docela stabilní a rychlosti jsou, ehm, dostačující. Wi-Fi bych se nebál ani v případě, že ho využívá hodně lidí. To snad musí mít pošéfovaný tak, abyste se navzájem neomezovali. Je potřeba přímej výhled na vysílač a ne moc velká vzdálenost. Nevýhodou je, že se připojíš jen k jednomu vysílači a nikde jinde. Teda je to o dohodě, pokud stejnej poskytovatel má pokrytí na všech místech kde se připojuješ, možná by ti mohl povolit připojení i na ostatních přístupových bodech. Mobilní internet. Nejlepší datový služby má asi ten T-mobile, ale i tam je to mizérie. Koukám na pokrytí 4G a nic moc. Smržice možná jakž takž, Ptení vůbec. Ale jako alternativa by to za vyzkoušení stálo. Pokud tedy potřebuješ bejt mobilní vybíral bych mezi CDMA a nějakým datovým tarifem od T-mobile. Myslím že by oboje mělo jít zapůjčit na vyzkoušení, pak by ses rozhodnul. Citovat
genzer Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 pokud chces takhle prenosnej,tak je prej slusnej Ufon Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Mrknul sem na mapu pokrytí Ufona a je to ještě o kousek horší, jak 4G od T-Mobile. Smrží možná jakž takž, Ptenice ani ťuk. Zřejmě na tom ještě zapracujou, ale bůh ví kdy. Výhoda T-mobilu je v tom, že se připojíš všude, tu rychleji, tu pomaleji. V autorizovaný prodejně ti oproti záloze tu kartu půjčí, vyzkoušíš to a uvidíš. Případně to CDMA, pokrytí má nejlepší a rychlost je v pohodě. Citovat
budvar Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Já jedu na t-mobile 4G - určitě si to vyzkoušej za tu zálohu, taky sem to zkusil a uvidíš sám... Jako není to dokonalý, se signálem 4g je problém a je potřeba si občas \"hrát\" s natočením antény, ale bohužel nic lepšího není (podle mě - subjektivní názor) - mají spoustu variací tarifů jak do toho jít (smlouva / bez)... Určitě nejlepší je vyzkoušet všecky alternativy a pak se rozhodnout pro něco nebo nic Citovat
jakub106GTI Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 tak ted koukám co mě to píše na připojení ale je to přes kabel no tak sorry [upravil dne 5.1.2009 jakub106GTI] net.bmp Citovat
Fusion Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 jakub: to je rychlost sítě (třeba mezi routerem nebo dalším PC), ne rychlost internetu. Souhlasil bych s tím CDMA, prý je to dostačující. Jinak rychlej, mobilní internet s dobrou dostupností snad neexistuje. 3G není špatný ale stačí zajet 10km za Brno a není signál. Citovat
Hadra Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Ok, díky za rady a názory, můžete mi někdo říct, kde to CDMA najdu? Asi jsem blbej nebo neumím hledat. Je to toto? http://www.cdma.cz/ Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 CDMA poskytuje O2. Takhle stránka nevím, jestli je přímo jejich. Zkus se tím prokousat tady. Zřejmě to taky mají tak, že ti dají zařízení podle tarifu. Citovat
oddie Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 CDMA mám služební, a je to na skřípění zubů, mám to jako zálohu, ale když je někde volná wifi, radši použiju tu. Citovat
Jirkap Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 všechno mobilní je hrozně pomalé… Doma mám už konečně wifi a jsem v pohodě… cca 3 roky jsem používal a v současné době používám služební CDMA jako zálohu, ale je to hodně pomalé… počítej tak kolem 80-160kbps. Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 U toho CDMA strašně záleží na lokalitě. Jak je to vytížený je to tragédie. Někde na vesnici by to ale snad mohlo docela jet. Proto píšu, že je potřeba to vyzkoušet. Závislost na vytížení je nevýhoda, ale pokrytí je fakt asi nejlepší. Jinak ale souhlasím s tím, že cokoliv mobilního je mizérie. 3G od O2 jakž takž, ale pokrytí mizérie. 4G od T-Mobile taky fajn, pokrytí malinko lepší, ale furt nic moc. EDGE už je pro běžnou práci docela nepoužitelný, o obyčejným GPRS radši pomlčím Citovat
Hadra Odesláno 5. leden 2009 Autor Odesláno 5. leden 2009 Tohle mají u nás na vsi... na kostelní věž vidím hezky, mám ji od sebe cca 300m V současné době je kapacita linky 512 kbit full-duplex, tedy v každém směru zvlášť. Ve všední den od 6:30 do 18 hodin je polovina datového pásma přidělena obecnímu úřadu, zbylá část je k dispozici veřejnosti. Ve večerních a nočních hodinách a o víkendech je pro veřejnost uvolněno 95% šířky pásma. Technické parametry: PC musí být vybaveno kartou nebo adaptérem dle standardu Wi-Fi s anténou. Anténa musí být nasměrována na kostelní věž, přičemž musí být zajištěna přímá viditelnost (musí být vidět žaluzie u zvonů). Zisk antény se řídí vzdáleností od kostelní věže. Upozorňujeme na nutnost dodržení podmínek GL č. 12/R/2000 (zejména 100mW EIRP). identifikační řetězec sítě (SSID) je \"smrzice-01\", šifrování WEP je zapnuto IP adresa je statická případnou technickou podporu vyžadujte po svém dodavateli hardware (PC, Wi-Fi karta). součástí žádosti bude MAC adresa Wi-Fi karty nebo adaptéru (číslo) na základě žádosti bude přidělena IP adresa, která bude zájemci sdělena do 5 dnů a sdělen šifrovací řetězec. Ve Ptení má Wifi švára na svým PC, tak bych se možná domluvil i s ním. No zkusím poptat ten CDMA nebo se domluvit s někým kdo má Wifi a uvidím. Citovat
Marlin Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 Původně zaslal: maturantka Já pendluju mezi wifi a kabelovkou, ale je tam problém, kterýmu se asi chceš vyhnout a to jsou zařízení na každým místě, který se musely nainstalovat, a samozřejmě dvakrát platím. S wifi kartou se dá někdy najít něčí nezabezpečená síť, ale to je velká náhoda a nebylo by to od tebe zrovna moc pěkný . jako u me doma nezabezpecena wifina, ze Citovat
MirasCC Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 No, tak jestli je propustnost tý wifiny 512kbps pro celou vesnici, tak to opravdu asi nemá význam řešit Citovat
buml Odesláno 5. leden 2009 Odesláno 5. leden 2009 ja mam zatim v nasi kotline \"4\"G od pegase, bez externi anteny chytam signal z 18km vzdaleny bts a rychlost se pohybuje od 40-60kBps pri tarifu standart. Celkem se to da pouzit, ale to pokryti je doopravdy treba vyzkouset. Ja jen co sleze snih ze strechy polezu na stozar prihodit wifi a \"4\"G modem bude za smesnou cenu k mani. co se kyslikovic cdma tyce, tak to ma soused, tarif srovnatelnej s mym, ale skutecna rychlost snad tretinova:o [upravil dne 5/1/09 buml] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.