Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Potřebuju vyndat přístrojovku kvůli pár prasklým žárovkám. Musím při odpojování náhonu tachometru lézt pod auto a nebo to jde i horem?

Odesláno

lezt pod auto nemusis, staci sundat vrchni dil palubovky (kazdej model trosku jinak) Pote odsroubujes budiky a nahon tachometru odcvknes vzadu od budiku. Kdyz budes hledat ve foru, urcite najdes konkretni postupy skoro na vsechny modely. Jinak je dobry vymenit vsechny zarovky -> ovsetleni se potom krasne rozzari (10let stare zarovky sotva sviti)

Odesláno

A který rok? Od modelu 1996 tam jsou tacha elektrické (asi to ale bude záležet na výbavě). Jinak jak jsem psal výš - uvolnit táhlo (podrobnosti v příručce Heyns), přístrojovka drží tuším na třech šroubcích, musíš sundat obložení sloupku volantu a ten plastík před přístrojovkou. Neměl by být žádný problém. Volant sundávat nemusíš - de to vyndat, ale je to trochu jak ježek v kleci.

Odesláno

Všechno už má odmontovaný, skončil jsem právě u toho náhonu. Zkoušel jsem za něj trochu zatáhnout v motorovým prostoru, ale bál jsem se za to víc zabrat, abych něco neutrhl. Stačí za to teda jenom pořádně zatáhnout?

Odesláno

Přesně tak na 306 r.v.96 je tacho už elektronický, jinak volant se sundavat nemusí, ale je k tomu lepší přístup když ho sundáš a to zase není takový problém.

Odesláno

Jojo ten náhon by tam měl být v nějakém úchytu či co (já mám teda elektro tak nevím přesně), když to vyndáš z toho úchytu (mělo by stačit zabrat) tak by měla vzniknout dostatečná vůle k tomu abys tam dostal ruce a odmontoval ho od přístrojovky.

Odesláno

Náhon tacho v motorovém prostoru je v převodovce zajištěn gumovým kolíčkem. Pokud za to budeš tahat. aniž bys předtím vyndal ten kolíček, tak něco pravděpodobně zničíš.

Odesláno

405 nový model - budíky drží na třech šroubech zpředu. Stačí je vyšroubovat a budíky povytáhnout dopředu. Nejdřív ovšem doporučuji sundat volant.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...