Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, mám peugeota 307 1,6 16v měnil jsem spojku zanedlouho mě čeká výměna převodovky kuli zničenému diferenciálu. Dnes jsem měl sundaný předek protože jsem lepil nádržku na ostříkovače, když jsem sundaval kryt motoru tak jsem si všiml že se na spojkovém válci, okolo konce té manžety dělají kapky, ale až po výměně spojky, před tím to nedělalo. Co s tím, je možné že to nějak povolili při montáži? kolik stojí nová součást?

děkuji

Odesláno

normální postup je,že se hydr. okruh spojky neovzdušnuje--celý spojkový vypínací válec se demontuje od převodovky a

nechá se spojený s hadicí...po výměně spojky se nahodí zpět.

Odesláno
Původně zaslal: bubakkaja

Mi se to taky parkrat stalo kdyz byla prevodovka dole a dosla spatna spojka jak jsme to tlacili ven tak jsem ji ze zvyku zmackl ale vzdycky se slozila a jelo to:mrk

\"parkrat\" !! S teba musia mať v práci radosť.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Mě bylo řečeno automechanikem který mění spojky celkem často a má to vypozorováno,že při výměně nového setu je tím pádem jiný tlak hyd.válce spojky a navíc hlavně když se vymění ještě brzdová kapalina,která je nová agresivnější než ta už přepálená,že uvolní různý sajrajt v tom nastřádaný tak začne téct válec.U 406hdi stojí 1860kč a pomocný 1500kč.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Takže nové poznatky, protože to tady zuřivě probíráte:

Měl jsem KO válec na převodovce, koupil jsem si sadu z vrakáče na Kladně, kde mi prodali anglii...

Rozpojil jsem obě sady (po odvrtání nýtu na válci převodovky) a dal dohromady jednu funkční sadu - ještě jedna drobnost, tyčka válce pedálu je u anglie kratší, takže válec pedálu nejde použít!!! Takže jsem spojil starý válec pedálu +starou nádobku +starou trubičku + anglii válec převodovky...

Vypustil jsem hydraulickou kapalinu a napustil to DOT4kou...podotýkám, že jsem si s tím hrál cca 4 hodiny, ale výsledek je OK.

Co je důležité :

Oba válce vysuňte do krajních poloh (co nejvíc ven)

Naplňte nádobku cca 1,5cm kapalinou a zašpuntujte..

naplňte trubičku kapalinou až po okraj stejně jako válce (odvzdušnit to nejde, ale když párkrát jemně pumpnete s válcem pedálu, tak vyjde pár bublinek, pak dolít...

Nejdřív jsem spojil naplněný válec převodovky s naplněnou trubičkou a dolil po okraj stříkačkou...pak doplnil válec pedálu po okraj a spojil s trubičkou...

Co je nejdůležitější - nepumpujte se spojeným setem před zabudováním na místa, jinak to zase rozděláváte a doléváte!

Po sesazení a zabudování na svoje místo jsem sešlápnul pedál spojky, zabublalo to do nádobky a vše bylo OK!!!

Tolik má zkušenost...Rozdělat a spojit to jde, i vpodstatě odvzdušnit, ale je to pakárna...

Odesláno
Původně zaslal: pajus83

Takže nové poznatky, protože to tady zuřivě probíráte:...

:D Veľmi zúrivo to preberáme keď tu pol roka nebol žiadny príspevok.

Ale tvoja skúsenosť je zaujímavá a určite niekomu pomôže.

P.S. Pôvodne riešený problém je pomerne častý pri starších autách a v princípe ide o to že vo valčeku sa na steny usadí obrus z gumičiek a po zmene polohy gumička už zle tesní. Stáva sa to i pri opravách bubnových bŕzd.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdar, tak jsem ted menil spojkovou sadu a samozrejme jsem odpojil tlakovou kadici od valce na prevodovce a po opetovnem zapojeni ajezdeni, jsem zjistil, ze to proste okolo te rychlospojky tece.Nevim, zda se da koupit jen tesneni, ale v kazdem pripade se chystam to opravit...))), takze jedno doporuceni pro Vas,,,,, pri demontazi nerozpojovat,ale odsroubovat valec i s trubkou od bloku:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...