Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

zajímalo by mě, co tak můžu dostat za své auto:

Peugeot 307 2002, 1.6 16V 110Hp (80kw), třídveřák, fialová metla, naj. lehce přes 80 tkm, man. klima, el. okna, nový motorový olej Pennzoil Performax, nový převodový olej, nová gufera přední poloosy, nové filtry, kabinový s uhlíkem, nové svíčky Denso, nové destičky Ferodo, nové zadní lanovody, takřka nové pěkné 16\" ALU + úplně nové pneu GoodYear F1 + 4 x plechy se zimáky ještě tak 5-6 mm + 4ks letní Dunlop cca 2-3 mm na dojetí, rádio s CD s ovládáním pod volantem, nyní čekám na nová zadní LED světla, laděný výfuk - nikterak neřve, jen si tak brumlá. :D

V autě na zakázku aparatura v hodnotě 30 000 kč, možno demontovat a vyndat z auta. (rádio Clarion cd/mp3/usb, ESX- zesilovač + subwoofer ve skle 400w rms, kapacitor 1.2F, kabeláž s poj, pouzdrem = hraje to slušně)

Chystám se ho prodat a nevím co za to tak cca chtít, těm třídveřákům to hrozně snižuje cenu, ahcjo, ale vzádu je víc místa než u tchána v megane II v 5 ti dvéřku :super

Odesláno
Původně zaslal: ondra123

záleží jestli kupuješ nebo prodáváš...:)

\"Ahoj,

zajímalo by mě, co tak můžu dostat za své auto:\"

-takže z toho vyzní, že prodávám :super

Odesláno
Původně zaslal: Pinďa

Podívej se na: http://www.tipcars.com/ a zadej si svoje auto.

(cca 100 až 150 tis. Kč) :myslim

To jsem se díval, ale tam jich je většina z bazaru, domnívám se, že si raději někdo koupí auto od soukromníka než z bazaru, a že i to může být na ceně známo. Navíc málokdo k tomu dá takovejch gum, pěkný liťáky. Spousta nových dílů, atd...:super

Proto se ptám zde, kolik bych tak za to mohl dostat ...

Odesláno
Původně zaslal: Mirrae24

To jsem se díval, ale tam jich je většina z bazaru, domnívám se, že si raději někdo koupí auto od soukromníka než z bazaru, a že i to může být na ceně známo. Navíc málokdo k tomu dá takovejch gum, pěkný liťáky. Spousta nových dílů, atd...:super

To se domníváš špatně, většinou je to právě přesně naopak. To platilo kdysi dávno, ale dnes už ne. Dnes se drtivá většina běžných aut prodává přes bazary, od soukromníků kupuje jen mizivé procento lidí (výjímku tvoří jen nejlevnější střepy, které logicky bazary nezajímají). Soukromý prodej obyčejného auta je na ceně znát, ale přesně opačným směrem, než si myslíš - pokud někdo kupuje konfekci na inzerát, tak očekává, že ušetří alespoň část marže toho bazaru.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

To se domníváš špatně, většinou je to právě přesně naopak. To platilo kdysi dávno, ale dnes už ne. Dnes se drtivá většina běžných aut prodává přes bazary, od soukromníků kupuje jen mizivé procento lidí (výjímku tvoří jen nejlevnější střepy, které logicky bazary nezajímají). Soukromý prodej obyčejného auta je na ceně znát, ale přesně opačným směrem, než si myslíš - pokud někdo kupuje konfekci na inzerát, tak očekává, že ušetří alespoň část marže toho bazaru.

Já si zas myslim že to je přesně naopak... osobně bych si radši koupil auto ze soukromníka než v bazaru, tam si akorát přihoděj dvacku provizi, stočej tacháč a nainzerujou na stejný servery jak si to můžeš udělat sám ;)

Odesláno
Původně zaslal: P.avel

Já si zas myslim že to je přesně naopak... osobně bych si radši koupil auto ze soukromníka než v bazaru, tam si akorát přihoděj dvacku provizi, stočej tacháč a nainzerujou na stejný servery jak si to můžeš udělat sám ;)

Ano, jistě, naivní pohled někoho, kdo se v této oblasti nepohybuje ani vzdáleně. Ideály jsou opravdu strašně hezká věc, ale jsou to jen a pouze ideály. Tento pohled má jen pár nadšenců, konfekci takto nekupuje prakticky nikdo, ale sněte si klidně dál. Když pak náhodou dojde na prodej a je mizivý zájem, to je najednou divení...

Odesláno

Původně zaslal: P.avel

Ano, jistě, naivní pohled někoho, kdo se v této oblasti nepohybuje ani vzdáleně. Ideály jsou opravdu strašně hezká věc, ale jsou to jen a pouze ideály. Tento pohled má jen pár nadšenců, konfekci takto nekupuje prakticky nikdo, ale sněte si klidně dál. Když pak náhodou dojde na prodej a je mizivý zájem, to je najednou divení...

1. říkal jsem jen osobní názor

2. myslim si že soukromník kterej prodá jedno auto za pět let tě má menší šanci napálit než někdo kdo denně prodává několik aut několik let.. ten přesně ví kde je to ještě na hraně zákona a má všechno vychytaný tak aby na tom vytřískal co nejvíc...

3. dneska jsem se vrátil ze silvestra a mam další 4 zájemce na moje auto za 28.000,-CZK.. prodávat nebudu jak už jsem se jednou rozhod... zrovna mizivej zájem to není si myslim:)

Odesláno

Ano, zájemců \"já bych koupil, kdybych\" je u každého inzerátu vidět taky vždycky několik, a není bez zajímavosti, že to bývají časti ti samí. Každý, kdo se v téhle branži pohyboval aspoň chvilku ví, že 9 z 10 \"zájemců\" jsou jen kecálci, nic víc. Opravdový zájemce je jen a pouze ten, který auto koupí. Trh je plnej zájemců, kteří by kupovali jak diví - kdyby ovšem měli za co... A ještě bych pro případ té 205 připomněl tu větu o nejlevnějších střepech, které bazary nezajímají, jen tak pro pořádek.

Co má či nemá šanci udělat soukromník je naprosto a zcela irelevantní. S tím, jak většina lidí kupuje, to vůbec nijak nesouvisí. Mě poučovat nemusíš, jak se kupuje či nekupuje a jaká to má rizika, svá auta jsem přestal počítat, když se jejich počet přehoupl přes padesátku, a z bazaru přitom byly pouze dvě z nich, plus tak max. dvacítka od dovozců a zprostředkovatelů, zbylá většina byla od soukromníků. Ovšem zase to vůbec nic nevypovídá o tom, jak kupuje laická veřejnost - ta prostě nakupuje v bazarech typu áčka, a\'t to nechápete sebevíc. To je prostě realita, že to tak před 15 lety bylo jinak, je věc jiná, dnes je to takto, ten vývoj byl předvídatelný s velkým předstihem, v Německu apod už to takto funguje dávno. I v Annonci, dříve většinově soukromé, je dnes většina inzerátů překupnických, soukromých je jen pár procent - a na ty se stejně sesypou bazaroví vyzobávači (stejně jako odedávna v Německu).

Odesláno

No já o bazarech vím svý, konkrétně o AAA. Známej známého (já vím, že to nevypadá příliš důvěryhodně) má nějakej super strojek na stáčení tachometrů. Takřka každý týden k němu jezdí maníci z AAA s přepravkama jak ručičkovejch, tak i digitálních tachometrů a on je hezky za penízky stáčí....

Není to výmysl - je to realita.

Protože laik kupující auto kouká na ujeté kilometry atd... A že do AAA chodí hoooodně laiků. Na to AAA stále sází a proto nechává stáčet kilometry, pač mu to zvyšuje i cenu, a hlavně ten kdo si koupí rok dva jeté auto a měl by tam realitu třeba z Německa 50 000 km, tak to nekoupí jen tak, ale když tam bude třeba 20 000 km, tak už se to bude zdát optimálnější a půjde dotoho. A i kdyby tohle mělo Áčkám dát jen 1 ze 100 zákazníků, budou to dělat. Neříkám, že to soukromník nedělá, ale ten se dá vždy ukecat, já svého P307 ukecal o 20 000 kč dolů. Je to slovo proti slovu, hádat se o tom nebudu, jen píši dalších několik řádků :D

Je to jako když si známej pořizoval PC. Počítačům nerozuměl. Kdesi slyšel, že Vista jsou parádní věc a že 320GB pevný HDD bohatě stačí. A tak jde do obchodu, kouká po počítači s Vista a HDD 320GB a výš. A už ho nezajímá, že Visty sami osobě žerou 700MB operační ram paměti a že jeho PC má \"pouze 2GB operační paměti\" a netuší čím to může být, že tam nerozhýbe nějaké náročné hry.

--- jo přirovnání, ty já umím :super

Odesláno

Ano, zájemců \"já bych koupil, kdybych\" je u každého inzerátu vidět taky vždycky několik, a není bez zajímavosti, že to bývají časti ti samí. Každý, kdo se v téhle branži pohyboval aspoň chvilku ví, že 9 z 10 \"zájemců\" jsou jen kecálci, nic víc. Opravdový zájemce je jen a pouze ten, který auto koupí. Trh je plnej zájemců, kteří by kupovali jak diví - kdyby ovšem měli za co... A ještě bych pro případ té 205 připomněl tu větu o nejlevnějších střepech, které bazary nezajímají, jen tak pro pořádek.

Co má či nemá šanci udělat soukromník je naprosto a zcela irelevantní. S tím, jak většina lidí kupuje, to vůbec nijak nesouvisí. <b>Mě poučovat nemusíš, </b>jak se kupuje či nekupuje a jaká to má rizika, svá auta jsem přestal počítat, když se jejich počet přehoupl přes padesátku, a z bazaru přitom byly pouze dvě z nich, plus tak max. dvacítka od dovozců a zprostředkovatelů, zbylá většina byla od soukromníků. Ovšem zase to vůbec nic nevypovídá o tom, jak kupuje laická veřejnost - ta prostě nakupuje v bazarech typu áčka, a\'t to nechápete sebevíc. To je prostě realita, že to tak před 15 lety bylo jinak, je věc jiná, dnes je to takto, ten vývoj byl předvídatelný s velkým předstihem, v Německu apod už to takto funguje dávno. I v Annonci, dříve většinově soukromé, je dnes většina inzerátů překupnických, soukromých je jen pár procent - a na ty se stejně sesypou bazaroví vyzobávači (stejně jako odedávna v Německu).

je asi zbytečný ti vysvětlovat že se mě mnou týpek kterej bydlí přes půl republiky domlouvá kdy budu doma že si pro to přijede...

jinak poučovat Tě fakt nechci ;)

Odesláno

No já o bazarech vím svý, konkrétně o AAA. Známej známého (já vím, že to nevypadá příliš důvěryhodně) má nějakej super strojek na stáčení tachometrů. Takřka každý týden k němu jezdí maníci z AAA s přepravkama jak ručičkovejch, tak i digitálních tachometrů a on je hezky za penízky stáčí....

Není to výmysl - je to realita.

Protože laik kupující auto kouká na ujeté kilometry atd... A že do AAA chodí hoooodně laiků. Na to AAA stále sází a proto nechává stáčet kilometry, pač mu to zvyšuje i cenu, a hlavně ten kdo si koupí rok dva jeté auto a měl by tam realitu třeba z Německa 50 000 km, tak to nekoupí jen tak, ale když tam bude třeba 20 000 km, tak už se to bude zdát optimálnější a půjde dotoho. A i kdyby tohle mělo Áčkám dát jen 1 ze 100 zákazníků, budou to dělat. Neříkám, že to soukromník nedělá...

:potlesk:potlesk:potlesk taky vo tom vim svoje..

jinak si ale myslim je daleko pravděpodobnější že ti tachometr stočej v bazaru než že ho bude stáčet táta od rodiny kterej po pěti letech prodává rodinný auto...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...