Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém s otáčkami při zrychlování

Recommended Posts

Odesláno

s tím setrvákem to není zase tak divoké :myslim když pojedeš,jak píše HonzaZ--nema problema...nedával bych ani 5....

vždyť na 4 to pojede k 90 a to stačí,néé? hlavně ta spojka nesmí klouzat,když budeš jemně zacházet s pedálem spojky a plynu,zajedeš na konec světa :)

P.S.-konec světa poznáš lehce--je tam plot a na něm cedule,,KONEC SVĚTA\'\' :papa

Odesláno

Těch 30 km by neměl být problém při dodržení rady HonzyZ, cenu výměny spojky na 407 neznám- mám ji krátce a tento problém jsem neřešil naštěstí. Ale na 406 byla za 16 litrů - tak snad jsi měl bohatého Jéžíška držím palce

Odesláno

Tak jsem obvolával pár servisů a všechny mají teď plno, někde mi dokonce řekli, že až tak v půlce ledna nejdřív:myslim Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neznáte nějakého mechanika, který má vlastní dílnu (v okolí Brna), je schopný udělat takovou opravu a hlavně \"dáte za něho ruku do ohně\"?? Autorizovaný servis je sice super, ale ty ceny a někdy i kvalita práce už tak skvělé nejsou... díky

[upravil dne 27/12/08 87petr]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

JJ pochlub se....Já zatím jezdím ale taky mě to čeká.Rozjíždět se pomali i ta 6 nevadí při 135 to neklouže:PAkorát se nesmí moc akcelerovat to je pak poznat kdy začne klouzat:grr

Odesláno

Tak jak jsem psal, klouzala spojka, takže musela jít ven a nová. Jen když jsem volal do několika servisů, tak mi řekli, že když se mění spojka tak je vhodný vyměnit zároveň setrvačník. A ukázalo se, že i ten můj už nebyl v nejlepším stavu. Takže nový setrvačník + nová spojka + práce = 13 500 Kč. Krásný dárek k vánocům:bojim Na druhou stranu když vezmu co všechno je nový tak cena je krásná, není nad to mít někde známé, kteří dluží nějakou protislužbu:D

Odesláno

Jj, jak říkám, na jednu stranu mi krvácela peněženka, ale na druhou by mě to stejně asi dřív nebo později čekalo, takže to mám teď úplně nový. A co jsem se tak díval, tak za tu cenu bych oficiálně koupil možná jen ten setrvačník:)

Odesláno

Jsem také majitelem 407SW (7/2005, 90tis) a dnes jsem si všiml podobného problému jaký popisuješ.

Stává se mi to však jen na určitých stupních - např. na 1/2/3 jsem ten problém nespozoroval. Pokud však na 4. stupni šlápnu na plyn, auto se rozjede jak divé a při otáčkách cca 2400-2800 (jak kdy) se najednou ručička otáčkoměru zastaví, klesne o cca 200 otáček zpět a znovu táhne.

Bude to také spojkou?

Odesláno
Původně zaslal: brade

Jsem také majitelem 407SW (7/2005, 90tis) a dnes jsem si všiml podobného problému jaký popisuješ.

Stává se mi to však jen na určitých stupních - např. na 1/2/3 jsem ten problém nespozoroval. Pokud však na 4. stupni šlápnu na plyn, auto se rozjede jak divé a při otáčkách cca 2400-2800 (jak kdy) se najednou ručička otáčkoměru zastaví, klesne o cca 200 otáček zpět a znovu táhne.

Bude to také spojkou?

Ach jo další spojka:grrTi frantíci to začínají pěkně flákat:(.Se dívím, že jim to není blbé u tak drahého auta mít takové problémy se spojkou.Mám akorát strach, že po výměně mi to zase po 50tis. začne blbnout:bojim

U mě ručička stoupne tak o 200 otáček a pak zase klesne...Nenapsal jsi to špatně?Pokud se zastaví a auto netáhne nebude asi problém ve spojce:myslimPokud spojka klouže musí vždy vyletět navrch a naopak rychlost se zastaví;)

[upravil dne 21.2.09 Zipík]

Odesláno

Nemohl být problém na suché silnici s prokluzem kol?

Vážně je to tak jak popisuji - mohutně sešlápnu plyn, auto se rozjede, stoupá rychlost i otáčky a najednou otáčky klesnou o cca 200-300 dolů. Dnes si najdu někde suchý kus silnice (pokud to půjde) a pořádně to vyzkouším.

Poprvé jsem tento problém zaregistroval při předjíždění na 6 stupeň - a tam se to lišilo snad o 900 otáček, najednou to zpět spadlo. Registroval jsem to podle zvuku motoru

Odesláno

Pri vyšších otáčkach klesá krútiaci moment, motor už \"nevládze\" prešmykovať spojku preto sa zrovnajú otáčky motora a kolies a otáčky motora naraz klesnú. Na 6 ti určite nebudú prešmykovať kolesá na ceste pokiaľ nie je čistý ľad.

[upravil dne 21.2.2009 AnotherOne]

Odesláno

Volal jsem do servisu, říkal že jednu podobnou závadu už tam měli - v úterý mi dá vědět. Spojka + práce je prý za cca 10k

Odesláno

Myslím si že určitě, setrvačník je také třeba měnit? Říkal mi že by tam mohla být případně jen nějaká vůle a nemusela se úplně vyměňovat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...