Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaký wifi router  

1. 1. Jaký wifi router

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Asus je dobrej, len by sem fakt chtel vedet jak panove ktory hovoria ze Zyxel je naprd, toz demo a john na to prisli ...

Odesláno

Nevíte jak mám pak ten router nastavit? Výstup z modemu UPC se dává do WAN nebo LAN?

Momentálně mám pc nastaven takto:

http:​/​/www.nahraj.cz​/content​/view​/e14f258f​-e6d8​-40ce​-8dfb​-132815c78965

Odesláno

U UPC by v případě tohoto zařízení mělo stačit jej připojit do sítě, kabel od modemu do WAN a kabel od počítače do LAN. Chvíli počkat, poté restartovat router, aby dostal novou IP a mělo by být hotovo.

[upravil dne 24.12.2008 Kurt]

Odesláno

Velmi pravděpodobně nebude, protože UPC toto u nás nevyžaduje (resp. poskytování internetu není vázáno na jednu konkrétní MAC adresu).

Odesláno
Původně zaslal: Francouz_407

Nevíte jak mám pak ten router nastavit? Výstup z modemu UPC se dává do WAN nebo LAN?

Momentálně mám pc nastaven takto:

http:​/​/www.nahraj.cz​/content​/view​/e14f258f​-e6d8​-40ce​-8dfb​-132815c78965

stavajici kabel od routeru co máž od UPC(případně pokud mas jen domovni zasuvku) připojiš do portu WAN

kabel od noveho asus routeru pripojis do LAN a na druhy strane do PC

zkusis jestli ti pojede internet, pokud ne, tka proved toto:

na PC si nastavis v Start->Nastavení->Sítová připojení->Připojení místní sítě->Vlastnosti->Protokol sítě internet (TCP/IP)->Vlastnosti->

zde zatrhnes \"Získat adresu IP za serveru DHCP automaticky\"

a \"Získat adresu serveru DNS automaticky\"

nebo muže ručně a pak to bude: IP:192.168.1.2,Mas:255.255.255.0,GW192.168.1.1,DNS1:192.168.1.1

lepší je ale DHCP

pak otevřeš Internet Explorer (IE) a napíšeš adresu http://192.168.1.1 bude to chtit login/heslo, oboje je admin

pak už je tam quick guide a pres nej si to nastavis, kdybys mel problem zavolej me, cislo v profilu.

jirka

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

UPC nemám, ale v tom druhom vlákne Francouza_407 Pastorek píše, že u nás je to blokované na konkrétnu MAC adresu.

většina kabelovek to váže na jednu MAC adresu, ale ta bývá plovoucí, tzn. že pro jednoho klienta je povolena jen jedna MAC adresa a nemuže tam mít více zařízení než jen to jedno.

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Mám jiné informace, takže bude nejlepší se nechat překvapit. ;)

Možno to u vás majú inak. Tu je to určite tak že keď vymeníš zariadenie s inou MAC adresou tak po spustení prehliadača sa zobrazí ich stránka s upozornením a je treba potvrdiť zmenu MAC adresy. Potom už všetko funguje normálne.

Aspom to takto fungovalo ešte v lete kedy som to inštaloval naposledy.

Odesláno

pastorek: ale o tom tu přece nikdo nepíše. Tady se psalo o tom, že bude nutné naklonovat MAC adresu. A o tom píšu, že nebude.

Nic víc, nic míň.

Odesláno

UPC (Karneval) sem par let mel, takze MAC se jiz neparuje, pred propojenim modemu a routeru je treba na cca minutu vytahnout modem ze zasuvky, tim dojde k jeho restartovani a je volna cesta pro novou MAC;)

provozoval jsem takhle puvodne vlastni router ze stareho PC a posleze Asus WL-500G a vzdy v pohode

[upravil dne 25/12/08 buml]

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

pastorek: ale o tom tu přece nikdo nepíše. Tady se psalo o tom, že bude nutné naklonovat MAC adresu. A o tom píšu, že nebude.

Nic víc, nic míň.

Ja som sa s tebou nehádal. Iba som popísal svoje skúsenosti s UPC. Žiadne klonovanie adresy iba aktivácia novej. Tiež nič viac, nič menej.

Odesláno

pouzivam klasicky nastavovani ne pres quick a to

slozka Wireless>Intrrface

SSID > jmeno site

Channel > auto

Wirelees Mode > auto

Authentication Method > WPA2-Personal

WPA Encryption > TKIP

WEP Encryption > none

v Access Control mam MAC adresy povolenejch zarizeni

jinak sem snad nic na Wifine nenastavoval

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...