Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Prasknutá hlava alebo niečo iné??

Recommended Posts

Odesláno

zdravim..POtreboval by som poradiť.Včera som bol vonku na aute a bol som v pizzerii a keď som išiel odťial tak naštartoval som a rozsvietila sa mi kontrolka malo vody v chladiči.Myslel so že zhasne ale prišiel som domo a v chladiči nič uplne na sucho.Napadlo ma či nepraskla hlava tak som mrkol na odmerku či nebol spenený olej vyzeral byť v pohode.Pena tam nebola.Ale všimol som si keď som posvietil za vstreky že je to tam mokré.Vážne netuším čo sa mohlo stať mysl´te že to bude len nejaká hadičk aalebo tesnenie pod hlavou alebo dufam že to teda nie HLAVA???

Neska to pozrem nalejem mu vodu a naštartujem čo povie,..

Zaujimave ale boplo že aj keď tam došla voda kurenie išlo:myslim:myslim:myslim

Prosím poradťe!!!

Odesláno

Keby praskla hlava alebo tesnenie prejavilo by sa to nepravidelným chodom, dymením najmä keď ti zmizla voda tak rýchlo. Najskôr to bude hadica. Doplň vodu, naštartuj a pozoruj.

Odesláno

Tiez si myslim ze to s hlavou nema nic spolocne... To by vyzeralo keby sa ty cela chladici soustava vyliala do hlavy :P

Ja som mal taktiez useknutu hadicu, hned vedla hlavy. A ostriekala mi cely motor tak, ze ani besna svi*** nevedela odkial to moze ist, mal som to zastriekane komplet :)

A takisto zalezi, kedy ti voda zacala tiect.

Ked nastartujes, tak kym sa motor neohreje voda cirkuluje v malom okruhu, ked sa auto ohreje, termostat zopne a voda kruzi ve velkem okruhu. Kludne ty teda muze zacit voda tiect az po tom, ako sa motor ohreje...

Keby vymennik, tak by sa ty snad rosilo sklo, alebo by sa zamokrylo...

Odesláno

Este je otazka, ci to pri nastartovanom neutrali vobec najdes :(

Ja ked som mal tu hadicu prasknutu tak na neutrali mi nic netieklo, az ked bolo auto v pohybe a bol vetsi tlak ...

Odesláno

Nestartuj nic, sežeň si víčko od nádržky chladící kapaliny, do víčka namontuj ventilek od pneumatiky a nafoukej vzduchem tak 0,5 atmosféry a uvidíš hned, kde teče!

Odesláno
Původně zaslal: jack 306

jee než to udělaám tak to mam 3x hotové pomovi nastartováni

Teoreticky áno. To s tým ventilom je určite spoľahlivejšie. Po naštartovaní je tlak v chladiacej sústave veľmi malý a trochu inak rozložený. Zvyšuje sa až otáčkami a zahriatím ale i to veľmi málo.

Odesláno

Ano, to jistě. Ale budeš čekat dlouho než se ohřeje motor a pak jej budeš trápit ve vyšších otáčkách. Nehledě na to, že určitě budeš potřebovat pomocníka nebo plyn zatížit cihlou či tahat za lanko a to už se špatně kontroluje.:D:bacha

Odesláno
Původně zaslal: kobr

Ano, to jistě. Ale budeš čekat dlouho než se ohřeje motor a pak jej budeš trápit ve vyšších otáčkách. Nehledě na to, že určitě budeš potřebovat pomocníka nebo plyn zatížit cihlou či tahat za lanko a to už se špatně kontroluje.:D:bacha

Vim ze to myslis dobre, ale skorej si zezenu pomocnika a zahreju motor, ako si zezenu nejake nahradni vycko a donho budu napasovavat ventilek :P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...