Francouz_407 Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Co vlastně potřebuji? Mám kabelovku UPC 10M. Stolní PC bude připojen přes UTP kabel a druhý PC notebook ASUS N10J bude přes wifi k tomuto routeru. Potřebuji tedy router, který bude kabelem připojen k modemu od UPC (to je nějaký Scietlitink atlanta), takže mi jde hlavně o kvalitní wifi, které se nebude rozpadat. Ale připojení přes wifi bude jako druhotné, když pracuji při TV na notebooku. Prioritní je stolní PC. Router budu nmít u TV a notebook také, takže vzdálenost cca 4m. Bydlím v paneláku. Takže moc velké nároky nemám. Byli mi doporučeny pro nenáročné používání je D-Link DI 524, Zyxel P320W, nebo COMPEX NP25G. A jako špičky Linksys WRT54GS (GL), Asus WL-500gP, nebo Zyxel P335U. (ty jsou jednou tolk dražšší) Nic moc jsou levné od Edimaxu, Ovislinku, TP-Linku, Zcomaxu. Kvalitní routery začínají tak na 1400, vedoucí značky jsou Linksys, Asus, Compex, Zyxel. D-Link DI 524 - prý je držák ale prý při sdílení většího množství dat v síti má problémy Stahuji hodně dat s internetu a potřebuji něco co mi to nebude spomalovat. Mám UPC 10M, stahuji pouze na stolním PC které bude připojeno UTP. Notebook přes wifi bude jen na internet, prohlížení a stahování pár dat. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Mám ten Linksys, úplná spokojnosť. V paneláku mám signál pod oknom z tretieho poschodia. Horizontálne pokrytie tiež OK, môj byt úplne a overené mám aj susedné byty (video v Skype bez problémov). Používam WPA šifrovanie. Stolný PC mám pripojený káblom, dva notebooky Asus a HP a iPhone cez wifi všetko behá spoľahlivo. [upravil dne 23.12.2008 AnotherOne] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Mám Zyxel P320W a naprostá spokojenost, ted s novým firmware umí i WPA2 šifrování Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Jednoznacne ZYXEL, najlepsie co mozes s toho mat. Navyse len doplnim ze Zyxel uz odkupil Linksys, pokial sa nemylim Citovat
mischanek Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Já jsem si pořídil ASUS, přesně tendle model: http://www.atcomp.cz/zbozi/asus-wl-520gc-broadrange-wifi-gateway-switch-ap/detail.aspx?p=z:102898 a jsem maximálně spokojený. V bytě signál všude perfektní, dokonce i u souseda pode mnou jsem se na noťasu dokázal připojit :-D Jednoduchá instalace, dobrá kvalita a cena taky solidní... :-) A kabelovku od UPC mám taky, takže odzkoušeno... :-) Citovat
AnotherOne Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Původně zaslal: Lubk0 Jednoznacne ZYXEL, najlepsie co mozes s toho mat. Navyse len doplnim ze Zyxel uz odkupil Linksys, pokial sa nemylim Linksys je divízia Cisco. To myslím vraví za všetko. [upravil dne 23.12.2008 AnotherOne] Citovat
Francouz_407 Odesláno 23. prosinec 2008 Autor Odesláno 23. prosinec 2008 Tak zyxel 320 nebo asus?od asusu mam pc desku a nb Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Tych zyxelov som predal desiatky kuskov, bohuzial s ASUSOM som skusenost nemal ... Zyxel mam i doma, nie tamten model, iny, ale tiez Zyxel. Ani jeden sa za celu dobu nepokazil... A co do kvality signalu, je to uplne super... Je uplne jedno ci mas ASUS desku atd Citovat
Francouz_407 Odesláno 23. prosinec 2008 Autor Odesláno 23. prosinec 2008 UPC a zyxel nebude problem mate to nekdo odzkousene? Citovat
@re Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Původně zaslal: mischanek Já jsem si pořídil ASUS, přesně tendle model: http://www.atcomp.cz/zbozi/asus-wl-520gc-broadrange-wifi-gateway-switch-ap/detail.aspx?p=z:102898 a jsem maximálně spokojený. V bytě signál všude perfektní, dokonce i u souseda pode mnou jsem se na noťasu dokázal připojit :-D Jednoduchá instalace, dobrá kvalita a cena taky solidní... :-) A kabelovku od UPC mám taky, takže odzkoušeno... :-) ten asus 520g až novější model... mám ten první(s novým fw) a je to hrozný zmetek... propustnost 100mbit je zoufalá a wifi s jiným než wep nejede... jo a pozor na asusy, mají problém s maskou sítě jinou, než 255.255.255.0 !! padají a wifi pakety se ztrácejí... Linksysem člověk chybu neudělá... anebo mikrotik router Citovat
Demo Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Sracka jako je zyxel mi nesmi do baraku ( negativni zkusenost s dvema ADSL routety HW660)... Pouzivam D-link 524 k tomu 5dB antenu od Asusu a neni problem v zelezobetonove budove (resp. jedno patro) ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Demo tak sem zvedavej, ako si na to prisel ... Konretne napriklad s D-Linkem si robi zlou reklamu slovenska spolecnost ORANGE, kvoli ich vysokej kazivosti. V T-Come predavame model 2641 R od D-Linku a ich signal je viac nez chaby... Porovnavat Zyxel s D-Linkom, to sou mi veci ... Citovat
pastorek Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Na kombináciu UPC Chello a ASUS s Atheros Wifi klientom mám vyskúšaný router Siemens. http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10048413 Tento rok päť inštalácií tejto kombinácie a všetko funguje bez problémov. Jednoduchá inštalácia a 100%ná spoľahlivosť. Citovat
Y2K Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Celkom by ma zaujimalo naco najskor modem a potom router? Nepoznam presne UPC ale neda sa to dat priamo do routra? Citovat
pastorek Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Původně zaslal: Y2K Celkom by ma zaujimalo naco najskor modem a potom router? Nepoznam presne UPC ale neda sa to dat priamo do routra? Modemy ktoré UPC dáva ku káblovke delia signál na televízny a internet. Umožňujú pripojiť iba jedno zariadenie (počítač) ktorého MAC adresu používajú ako filter na prístup. (pri výmene počítača je trebe znova aktivovať prístup) Ak k tomuto modemu chceš pripojiť viac zariadení tak potrebuješ router ktorý sa pre UPC tvári ako jeden počítač (má svoju MAC adresu) a zároveň umožní pripojenie viacerých zariadení. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Tak isto to ma aj PEEM teda to s tou mac adresou ... Citovat
AnotherOne Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Je ešte vôbec taký rúter čo klonovanie mac adresy nemá? Citovat
Y2K Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Y2K Celkom by ma zaujimalo naco najskor modem a potom router? Nepoznam presne UPC ale neda sa to dat priamo do routra? Modemy ktoré UPC dáva ku káblovke delia signál na televízny a internet. Umožňujú pripojiť iba jedno zariadenie (počítač) ktorého MAC adresu používajú ako filter na prístup. (pri výmene počítača je trebe znova aktivovať prístup) Ak k tomuto modemu chceš pripojiť viac zariadení tak potrebuješ router ktorý sa pre UPC tvári ako jeden počítač (má svoju MAC adresu) a zároveň umožní pripojenie viacerých zariadení. jaaj uz chapem...to s tou MAC adresou som vedel...ale nevedel som ze v tom modeme je aj telka preto sa mi to nezdalo. Ak by slo len o tu MAC tak to nepotrebuje ten modem ale ak tam je telka vsetko jasne. Citovat
Francouz_407 Odesláno 23. prosinec 2008 Autor Odesláno 23. prosinec 2008 tak já asi zkusim ten zyxel 320 Citovat
Demo Odesláno 23. prosinec 2008 Odesláno 23. prosinec 2008 Lubk0 - nemusis me napadat, moje zkusenost z Zyxelem je slaba - a francouz 407 se pta na nase zkusenosti, takze rikam svoji.. D-Link pouzivam jako switche i routery a neni s tim zadny problem.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.