Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co vlastně potřebuji? Mám kabelovku UPC 10M. Stolní PC bude připojen přes UTP kabel a druhý PC notebook ASUS N10J bude přes wifi k tomuto routeru. Potřebuji tedy router, který bude kabelem připojen k modemu od UPC (to je nějaký Scietlitink atlanta), takže mi jde hlavně o kvalitní wifi, které se nebude rozpadat. Ale připojení přes wifi bude jako druhotné, když pracuji při TV na notebooku. Prioritní je stolní PC. Router budu nmít u TV a notebook také, takže vzdálenost cca 4m. Bydlím v paneláku. Takže moc velké nároky nemám.

Byli mi doporučeny pro nenáročné používání je D-Link DI 524, Zyxel P320W, nebo COMPEX NP25G.

A jako špičky Linksys WRT54GS (GL), Asus WL-500gP, nebo Zyxel P335U.

(ty jsou jednou tolk dražšší)

Nic moc jsou levné od Edimaxu, Ovislinku, TP-Linku, Zcomaxu.

Kvalitní routery začínají tak na 1400, vedoucí značky jsou Linksys, Asus, Compex, Zyxel.

D-Link DI 524 - prý je držák ale prý při sdílení většího množství dat v síti má problémy

Stahuji hodně dat s internetu a potřebuji něco co mi to nebude spomalovat. Mám UPC 10M, stahuji pouze na stolním PC které bude připojeno UTP. Notebook přes wifi bude jen na internet, prohlížení a stahování pár dat.

Odesláno

Mám ten Linksys, úplná spokojnosť. V paneláku mám signál pod oknom z tretieho poschodia. Horizontálne pokrytie tiež OK, môj byt úplne a overené mám aj susedné byty (video v Skype bez problémov). Používam WPA šifrovanie. Stolný PC mám pripojený káblom, dva notebooky Asus a HP a iPhone cez wifi všetko behá spoľahlivo.

[upravil dne 23.12.2008 AnotherOne]

Odesláno

Jednoznacne ZYXEL, najlepsie co mozes s toho mat.

Navyse len doplnim ze Zyxel uz odkupil Linksys, pokial sa nemylim :)

Odesláno

Já jsem si pořídil ASUS, přesně tendle model:

http://www.atcomp.cz/zbozi/asus-wl-520gc-broadrange-wifi-gateway-switch-ap/detail.aspx?p=z:102898

a jsem maximálně spokojený. V bytě signál všude perfektní, dokonce i u souseda pode mnou jsem se na noťasu dokázal připojit :-D Jednoduchá instalace, dobrá kvalita a cena taky solidní... :-) A kabelovku od UPC mám taky, takže odzkoušeno... :-)

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Jednoznacne ZYXEL, najlepsie co mozes s toho mat.

Navyse len doplnim ze Zyxel uz odkupil Linksys, pokial sa nemylim :)

Linksys je divízia Cisco. To myslím vraví za všetko.

[upravil dne 23.12.2008 AnotherOne]

Odesláno

Tych zyxelov som predal desiatky kuskov, bohuzial s ASUSOM som skusenost nemal ... Zyxel mam i doma, nie tamten model, iny, ale tiez Zyxel. Ani jeden sa za celu dobu nepokazil...

A co do kvality signalu, je to uplne super...

Je uplne jedno ci mas ASUS desku atd :)

Odesláno
Původně zaslal: mischanek

Já jsem si pořídil ASUS, přesně tendle model:

http://www.atcomp.cz/zbozi/asus-wl-520gc-broadrange-wifi-gateway-switch-ap/detail.aspx?p=z:102898

a jsem maximálně spokojený. V bytě signál všude perfektní, dokonce i u souseda pode mnou jsem se na noťasu dokázal připojit :-D Jednoduchá instalace, dobrá kvalita a cena taky solidní... :-) A kabelovku od UPC mám taky, takže odzkoušeno... :-)

ten asus 520g až novější model... mám ten první(s novým fw) a je to hrozný zmetek... propustnost 100mbit je zoufalá a wifi s jiným než wep nejede... jo a pozor na asusy, mají problém s maskou sítě jinou, než 255.255.255.0 !! padají a wifi pakety se ztrácejí...

Linksysem člověk chybu neudělá... anebo mikrotik router :)

Odesláno

Sracka jako je zyxel mi nesmi do baraku ( negativni zkusenost s dvema ADSL routety HW660)...

Pouzivam D-link 524 k tomu 5dB antenu od Asusu a neni problem v zelezobetonove budove (resp. jedno patro) ...

Odesláno

Demo tak sem zvedavej, ako si na to prisel ...

Konretne napriklad s D-Linkem si robi zlou reklamu slovenska spolecnost ORANGE, kvoli ich vysokej kazivosti.

V T-Come predavame model 2641 R od D-Linku a ich signal je viac nez chaby...

Porovnavat Zyxel s D-Linkom, to sou mi veci ...

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Celkom by ma zaujimalo naco najskor modem a potom router? :myslim

Nepoznam presne UPC ale neda sa to dat priamo do routra?

Modemy ktoré UPC dáva ku káblovke delia signál na televízny a internet. Umožňujú pripojiť iba jedno zariadenie (počítač) ktorého MAC adresu používajú ako filter na prístup. (pri výmene počítača je trebe znova aktivovať prístup) Ak k tomuto modemu chceš pripojiť viac zariadení tak potrebuješ router ktorý sa pre UPC tvári ako jeden počítač (má svoju MAC adresu) a zároveň umožní pripojenie viacerých zariadení.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: Y2K

Celkom by ma zaujimalo naco najskor modem a potom router? :myslim

Nepoznam presne UPC ale neda sa to dat priamo do routra?

Modemy ktoré UPC dáva ku káblovke delia signál na televízny a internet. Umožňujú pripojiť iba jedno zariadenie (počítač) ktorého MAC adresu používajú ako filter na prístup. (pri výmene počítača je trebe znova aktivovať prístup) Ak k tomuto modemu chceš pripojiť viac zariadení tak potrebuješ router ktorý sa pre UPC tvári ako jeden počítač (má svoju MAC adresu) a zároveň umožní pripojenie viacerých zariadení.

jaaj uz chapem...to s tou MAC adresou som vedel...ale nevedel som ze v tom modeme je aj telka preto sa mi to nezdalo.

Ak by slo len o tu MAC tak to nepotrebuje ten modem ale ak tam je telka vsetko jasne.

Odesláno

Lubk0 - nemusis me napadat, moje zkusenost z Zyxelem je slaba - a francouz 407 se pta na nase zkusenosti, takze rikam svoji.. D-Link pouzivam jako switche i routery a neni s tim zadny problem..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...