macho Odesláno 1. květen 2004 Odesláno 1. květen 2004 Zjistil jsem, ze kdyz pri jizde pustim volant, tak auto samo zataci lehce doleva. Je to zraly na geometrii nebo muze byt problem nekde jinde (kola by mely byt vyvazeny) Citovat
vector Odesláno 2. květen 2004 Odesláno 2. květen 2004 Napsán autorem macho Zjistil jsem, ze kdyz pri jizde pustim volant, tak auto samo zataci lehce doleva. Je to zraly na geometrii nebo muze byt problem nekde jinde (kola by mely byt vyvazeny) Může být problém jinde, ale nejspíš je to ta geometrie, jestli je to výrazné, měl by si to poznat i na pneumatikách. Podívej se jestli se ti jedna nesjíždí ke straně. Může se ti stát, že když bude hodně sjetá, auto ti pak bude zatáčet i když se udělá geometrie (pochopitelně míň). Celkem se vyplatí zajet na pořádnou GEO, kde trošku doženou jízdní osu a polohu příčky podle zadní nápravy , která se u pažoutů nedá nastavit. Taková GEO stojí kolem osmi stovek a je dost vhodné si před tím zkontrolovat přední nápravu, konkrétně čepy a silentbloky, (případně tlumiče), protože nejsou tak drahé a po výměně musíš znovu na GEO a leze to do peněz a do času. Citovat
PESEK79 Odesláno 2. květen 2004 Odesláno 2. květen 2004 Mas na aute gumy,ktere jsi koupil jako nove?Protoze jestli pochazeji z jineho auta,tak problem muze byt v tomhletom.Kazde auto resp.kolo si vyjede na pneu svoji stopu a vytvaruje kostru plaste.Po nasazeni na jiny vuz s ji nym odklonem,sbihavosti atd. to muze delat paseku.Mel jsem taky ten problem a tohleto mi rekli v pneuservise... Citovat
macho Odesláno 2. květen 2004 Autor Odesláno 2. květen 2004 No je pravda, ze jsem nechaval nedavno menit silentbloky prednich ramen, takze je to asi jasne. Citovat
macho Odesláno 3. květen 2004 Autor Odesláno 3. květen 2004 Nevite o nejaky solidni firme, ktera dela geometrii v Praze?? PS: Slysel jsem ze jsou ruzny druhy a nejlepsi je pry Laserova.... muze tady nekdo napsat nejaky podrobnejsi popis. Citovat
vector Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 Napsán autorem macho Nevite o nejaky solidni firme, ktera dela geometrii v Praze?? PS: Slysel jsem ze jsou ruzny druhy a nejlepsi je pry Laserova.... muze tady nekdo napsat nejaky podrobnejsi popis. No to se ti může lehce stát, že se ty nové silentbloky zničí. BOSCH dělá krásnlou geometrii, ale jak říkám stojí to na ní přez 800,- Citovat
jarda23 Odesláno 3. květen 2004 Odesláno 3. květen 2004 hele taky to muze byt vitr:D teda pokud mas hodne lehouckyho pazouta jako ja:) Citovat
Ladis Odesláno 4. květen 2004 Odesláno 4. květen 2004 Geometrie a taky můžeš mít na jedné straně kratší auto. Po bouračce se auto ověsí tím, co je rozbitý, ale kastli nikdo netahá od tlumičů ke sloupkům dveří. Výsledek je, že máš na jedné straně kratší auto. Na geometrii pokud ti to budou zpravovat (pokud ti to vůbec řeknou, protože je to zklamání zákazníka a současně možná za rok zase platícího zákazníka plus práce navíc a otrava) tak ti vrazí za torzku podložku, na delší stranu, protože z hlediska geometrie to tak musí být. Takže výsledek je, že se ještě víc deformuje vzájemné postavení kol vůči sobě, ale geometrie je lepší. Důsledek je pak velice lehounké zatáčení na bouranou stranu. To se většinou nezlepší, pokud zakaždou cenu to nechceš nechat natahovat na stolici. Ekonomické šílenství. Moje auto je o 6 mm na levé straně kratší. Nezatáčí nijak drasticky, myslím že jede velice rovně. Neodchází nijak drasticky ani pneumatiky. Viděl jsem jinačí vrtule. Celá kastle na šibrc atd. Takovej bast, za účelem rychlého prodeje. Citovat
oddie Odesláno 4. květen 2004 Odesláno 4. květen 2004 To, že auto táhne k jedné straně, může mít úplně banální příčinu, a to mizerné gumy. Nedávno jsem si nechal udělat laserovou geo na svém autě, maník nastavil co šlo, hodnoty pěkné. Na zkušební jízdě volant šikmo a auto táhlo malinko doprava - nechápal, a byl z toho lehce na nervy. I řekl jsem mu, a? to neřeší, že je to gumama (byly už dost mizerné - zimáky na dojetí), dojel dom a dal tam jiné šlupky. No, a auto táhne malinko na druhou stranu... Jsem zvědav, co to udělá, až tam zanedlouho dám nové gumy (všechny 4). Jinak už jsem se taky setkal s tím, že různé gumy vyžadovaly různou sbíhavost - jinak se blbě sjížděly. Speciálně to platí o těch levnějších \"neznačkách\" Citovat
Radek V. Odesláno 4. květen 2004 Odesláno 4. květen 2004 Tak to ja si taky neco pridam. Jednou mi volala znama, ze ji tahne auto do leva, jestli bych ji nezaridil geometrii (poradili ji to v praci). Prijela k nam s autem a jedno kolo mela viditelne podhustene. Zajel jsem s autem k pumpe, dofoukl ji kola a byla geometrie hotova...... Citovat
Ráďa Odesláno 4. květen 2004 Odesláno 4. květen 2004 Zdarec,má bývalá 205ka byla taky trochu zbořená na jedné straně a proto lehce táhla doprava.Protože tam bylo servo tak mě to moc nevadilo,ale na prodej jsem nechal udělat goemetrii.Samo že mě rekli,že to bylo bouraný,že udělali co mohli a že to víc nejde.Vyplázl jsem 800,-a kára na tom byla stejně.Potom mě kluk přesvěčil,že to mám zkusit u nich na učňáku,že mě to tam domluví,učni na to vlítli udělali geometrii,stálo to STOVKU! a auto nikam netáhlo!Příště tam pojedu zase! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.