Ondrej29 Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Zdravim vsetkych majitelov P806 vzhladom na to, ze moja rodinka ma viac clenov potrebujem kupit vacsie auto. Ponuka sa moznost kupit prave Peugeot 806 2.1 DT SR r.v. 10/1999 a ma najazdenych 157400 Km, co sa mi zda na takmer 10 rocne auto malo /Aj ked ja rocne najazdim nejakych 12000 - 15000 km takze pri prepocte by mi to sedelo/. Na co si treba dat pozor pri kupe tohto auta? Vraj ma menene rozvody napinaciu kladku, remeň, oleje, tlmiče. Vdaka Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Na tom autě se opotřebení moc nepozná, takže ten stav tacho může sedět a nemusí. Určiuté vodítko může být řidičova sedačka a volant - při tomto stavu na nich nesmí být ani stopa opotřebení, pokud je na volantu nějaké vyleštěné či dokonce oloupané místo, má tak o 100tis víc. V první řadě je třeba dát pozor, jestli bylo bourané, a pokud ano, jak je opravené. Především kvůli tomu, jak sedí šoupačky. Z mechanických věcí je to pak především stav přední nápravy a řízení, to u těhle aut trpí zdaleka nejvíc. Pokud je zde nějaká vůle a ozývá se klepání, je třeba zjistit odkud. Spodní ramena jsou v kuse s čepem, mění se celá, nejsou levná a vydrží dost málo. Ještě horší je, když je vůle přímo v řízení. U tohoto motoru je dobré zkontrolovat, jak startuje zastudena i zatepla (pokud možno přijít k autu, když bylo studené, ne když ho na tebe \"připravovali\". U tohoto motoru je dost problémové čerpadlo, počínající problémy se projeví nejdřív při startech. Dále jak samotný motor běží, jestli necvakají hydroštely (pokud ano, je tacho stočený 100%, přiu 150tis km nemají co cvakat, vydrží hodně přes 200tis). Motor po plném zahřátí vyzkoušet i pod plným plynem, jak táhne, ideálně v dálničním kopci. Po jízdě před vypnutím motoru zkontrolovat, jestli nejsou moc tvrdé - \"kamenné\" - hadice chladiče, to by napovídalo na prasklou hlavu či těsnění. Jinak u těhle aut docela zlobí elektrika, takže vyzkoušet vše okolo ní, vyzkoušet klimatizaci (pokud má digitální, tak i nastavení všech klapek a možností vůbec). To je tak +- všechno, co mě teď z hlavy napadá... Citovat
Ondrej29 Odesláno 13. prosinec 2008 Autor Odesláno 13. prosinec 2008 Vdaka za rychlu odpoved ... Ako som cital tak ... je toho dost na co treba dat pozor. To bude chciet urcite nejaky odborny dozor, ktory sa v tom vyzna so sebou na obhliadku konkretne sa jedna o toto auto http://peugeot-806.autobazar.eu/21-dt-sr-id799706.html [upravil dne 13/12/08 Ondrej29] Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Je toho dost, ale to je u každého auta, neexistuje takové, co není třeba prohlížet. Prostě, lepší je prevence, než řešení následků Zvlášť v prostředí, kde maskují vraky jak na běžícím pásu. Řada těch věcí je navíc poměrně snadno řešitelných, já bych klidně koupil auto i s většiunou popsaných závad, ale musí tomu vždy odpovídat cena. Odborný dozor, pokud tomu sám nerozumíš, je vždy výhoda. Citovat
Ondrej29 Odesláno 13. prosinec 2008 Autor Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: oddie Je toho dost, ale to je u každého auta, neexistuje takové, co není třeba prohlížet. Prostě, lepší je prevence, než řešení následků Zvlášť v prostředí, kde maskují vraky jak na běžícím pásu. Řada těch věcí je navíc poměrně snadno řešitelných, já bych klidně koupil auto i s většiunou popsaných závad, ale musí tomu vždy odpovídat cena. Odborný dozor, pokud tomu sám nerozumíš, je vždy výhoda. A ked sa este mozem opytat, primerana cena auta na ktore som poslal link??? Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Buď to není rok 99, nebo tam někdo dal stará světla. Model 99 - tedy od 9/98 - má jiná přední světla. Takže asi nejspíš klasický fórek s omlazením při přihlášce - omlazení data první registrace (r.v. se v TP neuvádí). Nevěřím, že by auto stálo přes rok v salonu... Potah na volantu nevěstí vůbec nic dobrého, jakmile ho nějaké auto na fotkách má, ani jej nejedu prohlížet, pokud to není přímo za rohem. Na sedačce řidiče je patrné také trochu větší opotřebení okraje od nastupování, než by odpovídalo 150tis km, leda že by v tom jezdil Medvěd Citovat
Ondrej29 Odesláno 13. prosinec 2008 Autor Odesláno 13. prosinec 2008 je to auto dovezene na Slovensko, a uz tu na nom jazdil jeden majitel, ktory ho predava. Uz to ze je dovezene mi velmi nesedi s uvedenymi km. Pojdem pozriet a uvidim ... Zatila vdaka za rady Citovat
gas Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 mám na Ulysse už dost nad 200t km a sedačka řidiče vypadá rozhodně lépe než tohle ... Citovat
Peťas Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Souhlasím s Gasem, mám na 806 taky blízko k 200 000 a sedačka témeř nevypadá poškozená i když je pravda že mám teda kůži..., taky bych koukl na plastovou hranu nakládacího prostoru, podle opotřebení taky lehce poznáš jestli auto nesloužilo jako náklaďák... Jinak šťastnej kup kolego!! Citovat
tower Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Uz podle list na bocich auta se jedna o stary model, podivej se na okna, jaky tam je rok vyroby, nebo se to dozvis i ze svetel Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Když to tak shrnu, ani bych se na to nejel podívat. A za tuhle cenu tuplem ne. Citovat
Medvěd Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: oddie ..... Na sedačce řidiče je patrné také trochu větší opotřebení okraje od nastupování, než by odpovídalo 150tis km, leda že by v tom jezdil Medvěd To má být nějaká osobní invektiva??? Citovat
oddie Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: oddie ..... Na sedačce řidiče je patrné také trochu větší opotřebení okraje od nastupování, než by odpovídalo 150tis km, leda že by v tom jezdil Medvěd To má být nějaká osobní invektiva??? Ó nikolivěk, jen příměr. Určitě uznáš, že pod Medvědem se sedačka opotřebuje řádově rychleji a více, než pod někým, kdo váží ani ne než polovic... Citovat
Medvěd Odesláno 14. prosinec 2008 Odesláno 14. prosinec 2008 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: oddie ..... Na sedačce řidiče je patrné také trochu větší opotřebení okraje od nastupování, než by odpovídalo 150tis km, leda že by v tom jezdil Medvěd To má být nějaká osobní invektiva??? Ó nikolivěk, jen příměr. Určitě uznáš, že pod Medvědem se sedačka opotřebuje řádově rychleji a více, než pod někým, kdo váží ani ne než polovic... Chápu a souhlasím, jen jsem se chtěl ujistit, jaks´to myslel Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.