Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 405 - ten Budvarův - tak novej chladič nestačí

Recommended Posts

Odesláno

no já mám přesně opačný problém. nemohu se dostat nad 70 stupňů:D

jestli si dával tekutý utěsňovač tak ten je úplně na P.....

prodává se drahý utěsňovač v takovém prášku a ten prášek je podobný pepřu. je velice spolehlivý ale já jsem zkusil 15g pepřu a mám po starostech:D předtím jsem doléval za 14 dní půl litra vody a teď po měsíci ježdění jsem už nedoléval nic:roker

takže jestli si ho chceš ještě chvilku nechat tak zkus pořádně prolét celý chladící systém ať se vyčistí od toho \"utěsňovače\" a zkus ten pepř.

když po jízdě otevřeš haupnu tak máš tvrdé hadice chladícího systému???? jestli ne tak těsnění pod hlavou by mělo být OK

a ještě bych zkusil ten termostat znova;)

Odesláno

Ještě předevčírem sem valil do kroměříže 130km/h teplota cca 80-85... Něco se stalo včera večer, napadá mě bublina v termostatu - v tu chvíli tam zatrvdl utěsňovač a třeba je to tím pádem kaput...

• O 3 týdny později...
Odesláno

to znám,jak se jednou auto dostane určitýho stavu,tak se rozpadne co může...Prvně mi někdo probodnul gumy potom začlo hučet ložisko vzadu,cca 2 dny na to praskla manžeta na levým kole,o další dva dny jsem probrzdil desky na železo a po výměně praskla druhá manžeta...Další den pežot dorazil z posledního domů a kousek před barákem se ozvala menší rána a utrhnul se výfuk za středním tlumičem + se mi v létě rozpadla řadička v ruce a prošoupal se kouženej potah volantu...No tak jsem objetoval cca 3000 a vše je zase v cajku...Ještě mě čeká ruční brzda a výměna kyslíkovýho čidla + pár dekorativních spíše příjemných záležitostí :-).Takže hodně zdaru,už jsem taky přemýšlel že to hodím ze skály,ale zase na druhou stranu,to auto má svůj určitej potenciál,takže dokud to půjde,tak si ho nechám,nikdy mě nikde nenechala stát,takže není důvod na ní bejt zlej :-)

Odesláno

To znám tyhle problémy. Taky už jsem nechal vyměnit spoustu věcí a když už si myslím že je \"všechno\" novýho a už se nic nemůže pos... tak to začne z druhej strany. Jenže pak je člověku líto opustit svího starýho pažouta do kterýho vrazil tolik peněz

:(

Odesláno
Původně zaslal: budvar

Tak je to špatný... Odešlo chlazení... Utěsňovač chladiče + dolívání vody už nezabírá... Teplota po pár minutách vylítne na 100vku a drží, motor je rozpálenej - zatím jezdí, ale tak max do té práce a hotovo, víc s tím nemůžu.

100cx.jpg

Je čas na Peugeot Rescue Mission - pokusit se zachránit Frantu - ať není o další 405tku míň... STK je ještě rok, aspoň na tu dobu...

Fakta

-víme, že chladič je v háju - proto utěsňovač chladiče

-můžeme se s velkou jistotou domnívat, že těsnění pod hlavou opět v háju - bublinky v expanzce...

-myslím si, že utěsňovač zároveň ucpal co mohl a termostat už asi nemá šanci ani otevřít

Co dělat vs. finanční smysluplnost

-konec franty, vymáčknout maximum - jízda do práce z práce a šetřit na nový

-oprava těsněnění: odmítám - moc peněz a už to dělali před roem

-sehnat novej motor a někoho kdo ho tam za rozumný peníze dokáže strčit

poslední možnost bych chtěl prozkoumat co se týče zdrojů Peugeot klubu viz. inzerát...

prozatím sem dal inzerát

Fakt ti to vaří??co sahary při tehle teplotě??jedou???brachovi se teď stalo že měl zoxidovany vystup z teplotního čidla a budík mu ukazoval cca o 8-10°C víc...přistrojovka na 100 a teprve se spouštěly sahary a realna teplota v chladic.systemu 91°C..po vyměně čidla ok...;)

Odesláno

vyměnit těsnení je finančně vzato záležitost, kterou odmítám v relacích o kterých mi bylo vyprávěno - ten chladič byla má slabost... poslední výkřik do tmy před smrtí :blicismajlik

další věc je, že tato situace vůbec neměla nastat... ani né 40 000 kilometrů najeto co byla údajně zbroušená hlava, těsnění, venitly - všecko před rokem a půl dělaný - to mě říkali že normální není...

Ale pozdě na to, zakrývat si nos nad rozlitým mlíkemv kufru, že... To auto už začíná být zajímavý spíš pro někoho kdo si to udělá svépomocí... Jenže díky našim ekopoplatkům nevím nevím a na díly ho rozkouskovávat asi nevím jak by mě šlo + nevím jak se řeší odhlášení - co všecko by muselo zůstat, aby to šlo na vrakáč dat s tím,že bych dostal papír o ekologické likvidaci... Nemůže si člověk povšimnout faktu, že o auto se zájem nějak extra nevede, ale o konkrétní díly jo...

Odesláno

mne naposledy tiez po chvilke slahla rucicka teploty na 100-vku a drzala, nakolko mi tiekla voda z hadica, tak som ju stale dolieval, no stalo sa mi, ze som dolial chladic doplna a po chvilke bum - 100 stupnov a teplota nesla dole,,, po odstaveni kukam chladic a ten stale plny, nastartoval som to a bublalo to snad jak jarova voda. A holt ma az potom napadlo, ze to skusit odvzdusnit, nakolko som vyskusal pustit vo vnutri kurenie naplno a tam studeny vzduch a po teplom ani stopy. Neviem sice, akym zazrakom, no spravila sa akasi bublina, ze chladic bol sice plny, ale v bloku motora ani kvapka. to mi pripadalo ako totalna zahada :bojim .

Inak najviac mi teraz pusta hadica zo zadnej casti, kde je kurna na houby pristup, vedla vodneho cerpadla, su tam asi tri, ci styri hadice vedla seba dost natesno a dost tazko prides na to, ktora presne to prepusta, takze sa chystam na ocistu od vod. kamena a kupu novych hadic, nakolko onedlho zacne mrznut a treba dat nemrznucu :nevim

V minulosti som uz tiez jednu hadicu menil a onedlho rupla dalsia, holt staroba je staroba, ked uz menit, tak najlepsie vsetky naraz a potom ma clovek aku taku istotu, ze ked uz sa bude dalej stracat, tak hadicami to uz nebude ;)

• O 2 týdny později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

Tak chlape, koukal jsem an tvoje fotky a s moji 405 kou která mi začla řádně po koupi rachotit jsem ti zaviděl těch tvých najetých 25t ..no stala me 7 tak jsem si rikal jak se to rozpadne tak se to rozpadne.... problemy se startováním byly celkem běžné ale nic co bych dřív nebo pozdeji nevyřešil.... rachotila me prevodovka... no nakonec to nejak samo prestalo... kapitoly samy o sobe byly kdykoliv jsem prijel do servisu aby mi tam neco opravili nebo protáhli technickou.... první servis /technická / dalších 7 litru v hajzlu... pokazili startovaci rele a začla mi padat nafta...a nakonec ty brzdy co mi opravili mi doted delaji divny zvuky... dalsi rok a pul jsem jezdil prakticky bez nejake větší udržby...jenomze me v zime netopila a odesel mi klouba rameno... v září minulého roku jsem to dal k tatikovi do servisu aby mi opravil topení.... výsledek spusta slibu jak uz to bude..... v prosinci po 3 mesicich bez auta jsem si koupil 406ku...

Nicmene... do auta jsem za ty dva roky nainvestoval 17 000 (uplne vsechny naklady) a najezdil 35t, tzn. 0,5 kč/km a jezdil jsem za 6 l taky to bylo pohodlny... takze vicemene spokojenost... Koupe to nebyla spatna :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...