Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Běží ventilátory = \"BITRON\" K.O. ?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj na mojí 406tce (1,9TD) běží hned po startu ventilátory chlazení. Pročítal jsem na fóru různé možnosti poruchy a v podstatě jsem určil, že jednotka \"Bitron\" je K.O. Kontroloval jsem čidlo (měření odporu - O.K. + porovnání s hodnotami nového čidla), pak přišla na řadu čistota relé - O.K. a kontrola kabeláže + vystříkání kontaktů. Nicméně ventilátory běžely stále. Dočasně jsem to vyřešil vytáhnutím třech relátek mezi vrtulemi. Chci teď vytáhnou řídící jednotku chlazení a zkusit ji rozdělat a zkontrolovat. Problém je, že není dostatek času. Je možné jezdit bez této jednotky aniž by to mělo vliv na funkci motorové jednotky, popř. něčeho jiného? :bojim

[upravil dne 27/11/08 Petr0604]

Odesláno

Jo díky moc. Budu se muset nad tím schématem poradit s nějakým autoelektrikářem, já osobně z toho moc moudrý nejsem :myslim Chtěl bych tuhle závadu odstranit co nejdřív protože jinak to budu muset rozbít :bacha:D

Guest servisman
Odesláno

pokud je zaplá klima tak oba větráky běží na pomalou rychlost

Odesláno

Teď jak tak přemýšlím si uvědomuju že jsem asi ty relé úplně nekuchnul.... :myslim Budu to muset rozdělat,nějak jsem zapoměl.Jen jsem stříknul jejich vývody (konektory). A klimu mojemu autí nikdo bohužel nenadělil...... :D

[upravil dne 1/12/08 Petr0604]

Odesláno
Původně zaslal: Petr0604

Relátka O.K. A klimu mojemu autí nikdo bohužel nenadělil...... :D

je divny ze by to melo jednotku Bitron, aniz by to melo klimatizaci, u starych 406 jsem videl verze:

1 ventilator spinany cidlem na chladici

2 ventilatory spinany cidlem na chladici

2 ventilatory rizeny jednotkou bitron vzdy ale jako soucast systemu klimatizace

nejjednodussi by asi bylo koupit za 400kc dvoukontaktove teplotni cidlo do chladice, nasroubovat ho tam a ventilatory zapojit primo na nej, bez Bitronu

[upravil dne 1/12/08 Ferry]

Guest servisman
Odesláno

měl jsem sedana a termostatu byly jen 2 čidla /hnědé nebylo/auto bez klimy,nyní break s klimou a na termostatu 3 čidla

foto čidel bez klimy

[upravil dne 1/12/08 honza406]

post-0-14109603490351_thumb.jpg

Odesláno

Mám na autě 2pinové čidlo (hnědá), 2 ventilátory + 3 relé a v levém podběhu Bitron. :papa Sedí mi to i podle VIN,klima nejni :bojim:D

jj tak by to melo byt - mam to tak taky, dodelaval jsem to kdyz jsem do auta delal celou klimatizaci, puvodne jsem mel jen jednovetrakovy chladic s cidlem na chladici, ted mam dva vetraky, hnede cidlo na termostatu a bitron v podbehu, ale je divny ze u tebe neni klima :D

no jednotku odpojit muzes, nema na funkcni motoru vliv, jen ti nebudou vetraky fungovat vubec, coz v tehle zime u 1.9 TD neni zas takovy problem nez sezenes jinou jednotku. Muzes zkusit napsat Dundeemu nebo Neonovi, ti budou mit na prodej jeden bitron ze 406 2.0T

BTW pokud budes chtit, muzu ti poslat zapojeni dvou vetraku s bitronem, abys aspon vedel, kam ktery drat jde

[upravil dne 1/12/08 Ferry]

Odesláno

Mám na autě 2pinové čidlo (hnědá), 2 ventilátory + 3 relé a v levém podběhu Bitron. :papa Sedí mi to i podle VIN,klima nejni :bojim:D

ja to mam takisto, no radsej by som mal moznost namontovat cidlo priamo do chladica bez bitronu, po tom, co mi bitron prestal fachcit a musel som si to napojit na priamy spinac do kabiny (jak na skodovke)

Guest servisman
Odesláno

na chladiči je jen záslepka ta se odčroubuje a našroubuje to čidlo

post-0-14109603491019_thumb.jpg

Odesláno

Dnes jsem rozdělal ty 3 relé, jsou jako nové, není opálený žádný kontakt. Zkusil jsem je tam šoupnout a ventilátory neběžely. Až tak kolem 65°C začla problikávat STOPka (potom už svítila) a rozběhly se ty potvory znova :bacha

Odesláno

Mohl bych vás poprosit o změření odporu hnědého dvoupinového čidla na studené a zahřátém motoru? Pomohlo by mi to, porovnal bych to s hodnotami mého čidla.....Dík :super:papa

Odesláno

bohuzel nemam pri ruce merak, ale z katalogu autokelly jsem vycetl : Odpor při teplotě 100 stupňů Celsia: 2987 Ohm , objednaci cislo EPS 1.830.308 ( originalni cislo peugeot 133855 ) Cena 539Kč

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...