piškotek Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 Ahoj,pokud jsi auto koupil jako soukromá osoba na r.č. , tak stačí navštívit městský úřad a požádat o přestavbu z nákladního na osobní vůz.Necháš si demontovat přepážku v Peugeotu kde ti dají potvrzení o demontáži.Zajdeš na váhu a necháš si znovu zvážit auto.Potom na STK kde prohlídnou vůz bez přepážky a dají ti vše na papír.A pak zase na město a máš vše zasebou.Město ti do TP zapíše přestavbu z N1 na M1 a je vše o.k. Citovat
JarinoRS Odesláno 26. listopad 2008 Odesláno 26. listopad 2008 nestaci tu mrezu jednoduch vyhodit? a je po cirkuse. ked ho ma ako sukromna osoba tak ho nejaka nahlaska na danovy urad zaujimat nemusi. Citovat
Karel99 Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 Původně zaslal: Pajda M1 byly v malé TP psané jako osobní, vyráběly se cca 2 roky. Nemají zatmavená zadní okna. N1 byly v malém TP jako nákladní, jsou dodnes \"vyráběna\". Někdy se kvůli přepážce sníží počet míst (např 207 SW, 307 SW a některé nové Partnery.) Zadní okna jsou zakryta folií. [upravil dne 26.11.08 Pajda] a co ten postup? (\"V práci mám postup přímo od PČR jak zrušit N1 i M1. Ve čtvrtek to sem dám. Speciální montážní musí mít přepážku taky. Je ve velkém TP a auto bez ní by nemělo projít ani evidenční kontrolou. \") Citovat
Pajda Odesláno 27. listopad 2008 Odesláno 27. listopad 2008 Omlouvám se, dnes jsem se k němu nedostal, tak snad zítra....... Citovat
Pajda Odesláno 30. listopad 2008 Odesláno 30. listopad 2008 Postup: Technik servisu pošle Žádost o atestaci s kopií TP na Peugeot ČR. Ten následně vystaví potvrzení. Majitel vozu si zažádá na úřadě o individuální přestavbu, přiloží potvrzení od Peugeotu. Servis provede demontáž a auto pak se musí na STK. Potom úřad provede změnu v dokladech. Pozor na jednu věc - není možné zvýšit počet dopravovaných osob u N1. Některá auta jsou totiž jen čtyřmístná - např. 307 SW. [upravil dne 30.11.08 Pajda] Citovat
Radim Miki Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 A na kolik by to tak vyslo penez nevite nekdo?? A kdyz bych ji zrusil uz ji tam dat nemuzu? Jak sem jel na dovolenou tak byla dobra ale jinak zavazi a omezuje.. Citovat
Pajda Odesláno 3. prosinec 2008 Odesláno 3. prosinec 2008 Do osobního auta se dát může, ale z nákladního se nesmí vyndat. Citovat
vyskok Odesláno 23. březen 2009 Odesláno 23. březen 2009 Presne tohle ted resim, resp. M1 osobni montazní na M1 osobni. 307 rv.2002 s prepazkou a mrizkou, v TP M1 osobni montazni, v OTP M1 osobni. Pro normalniho cloveka je asi lepsi vyuzit sklopeni sedacek nez mriz. Jsem ve fazi kdy mam dopis od Peugeot o tom, ze lze provest zpet prestavbu na M1 osobni a zitra se jdu pozeptat do servisu na kolik me ta sranda prijde. Citovat
Otan Odesláno 23. březen 2009 Odesláno 23. březen 2009 Původně zaslal: Pajda Postup: Technik servisu pošle Žádost o atestaci s kopií TP na Peugeot ČR. Ten následně vystaví potvrzení. Majitel vozu si zažádá na úřadě o individuální přestavbu, přiloží potvrzení od Peugeotu. Servis provede demontáž a auto pak se musí na STK. Potom úřad provede změnu v dokladech. Pozor na jednu věc - není možné zvýšit počet dopravovaných osob u N1. Některá auta jsou totiž jen čtyřmístná - např. 307 SW. [upravil dne 30.11.08 Pajda] Ano, takhle to je správně. Povolení výrobce s přestavbou na M1, nu a pak zmínění instituce, údajně každá po 1000,- Kč, ale to není 100% ověřené. Citovat
vyskok Odesláno 24. březen 2009 Odesláno 24. březen 2009 Postup pro M1 osobni montazni na M1 osobni (muj pripad) 1) Požádáte autoriz.servis o tzv. atestaci od importéra, podle VIN sepisou dopisek a pošlou do 2 týdnů zpatky. V tomto dilku je napsano, ze vin je nyni M1 osobni montazni, pocet mist 2-3-0-0 a ze lze provest individualni prestavbu na M1 osobni odstranenim prepazky a ochrany zadnich oken a po prestavbe bude pocet mist 5 verze kombi - A podminka ze uprava bude provedena v autoriz.servisu P 2) s timto ofiko P dopisem se vydate na DI a pozadate o indvidualni prestavbu 3) auto, zadost, ofiko P dopis predate do servisu, odstrani prepazku, napisou postup 4) musite na EM, musite na STK (proto ta EM), STK provede kontrolu stavu, zhodnoti postup, vyda potrvrzeni (teor. Vam zajisti autoriz.servis EM+STK v ramci cele procedury, a asi to je nejjednodusi cesta) 5) Se vsim co mate osobne znovu na DI, kde by Vam na zaklade vyse popsaneho meli provest zmenu do TP. Kolik to stoji: odstraneni prepazky ca 600Kc - hodina prace, EM 350ks, STK 1500Kc, DI 1000-1500kc Jo urad je urad a tak je to spravne tak to musi byt... Citovat
Milhaus65 Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 ještě je potřeba doplnit že : z M1 - montážní na M1 Break ano SW ano z N1 na M1 Break ano SW ne (počet míst a kila) to znamená že z N1 se skleněnou střechou M1 nelze. [upravil dne 25/3/09 Milhaus65] Citovat
Pajda Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 Milhaus65: jestli se nepletu, tak přestavba SW z N1 na M1 lze, ale auto bude jen čtyřmístné. Správně se měla dělat i přestavba na N1 jen čtyřmístná, prostřední pás měl jít ven a mezi sedadly měly být opěrky stejné jako vepředu. Nebo se pletu? Každopádně nelze přestavět např. 207 XA na normální 207 pro 4 nebo 5 osob. Citovat
Milhaus65 Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 Je možné, že se něco změnilo, řešil jsem to cca před měsícem z technikem z Prahy. Jestli už to jde a bude z 307 SW 4 místné M1 .... Citovat
P607Olda Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 No a co ten doplatek DPH? Jinak by bylo možné koupit auto jako nákladní bez DPH a brzy (ihned) provést přestavbu zpět. Citovat
vyskok Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 uz to nekdo psal, ne? kdyz to koupis jako soukroma osoba na rodny cislo, tak by te to nemelo zajimat. a pokud by mel byt problem pak zrejme u toho, kdo si nechal instalovat prepazku a uplatnoval odpocet dph, po nem by asi financak mohl chtit dph nebo nejakou cast zpatky. Ma nekdo jinou zkusenost nebo imformaci? Citovat
P607Olda Odesláno 13. květen 2017 Odesláno 13. květen 2017 (upraveno) Aktuálně: Existuje "pardon", uvedený zde Příloha č. 3 k vyhlášce č. 341/2014 Sb., bod 5 5..1 U vozidel kategorie N s nedělenou skříňovou karoserií, které byly schváleny tak, že za poslední řadou sedadel je přepážka oddělující prostor pro cestující od prostoru pro náklad se tato přepážka nevyžaduje v případě, že vozidlo svou konstrukcí vychází z osobního automobilu kategorie M nicméně, pro vozidla M1 montážní tento pardon neplatí (asi zákonodárce jednoduše zapomněl) a tato vozidla jsou povinna trvale jezdit s namontovanou mříží. Proto jsem řešil přestavbu 307 SW se skleněnou střechou, 5 míst, z M1 montážní na M1 osobní kombi. Postup: - na úřadě (registru vozidel) podat žádost o přestavbu (text žádosti mi nadiktovali), rovněž mi poskytli "výkresovou dokumentaci", tedy rozměrový náčrt 307SW. Pro podání žádosti jinou osobou je nutná plná moc, bez úředního ověření. (Během jednání technik na úřadě ověřil v počítači, z jaké homologace na jakou homologaci bude přestavba prováděna). Potřebný velký TP. - za tři dny vydali Rozhodnutí o povolení přestavby. - součásti "přestavby" je nejen vymontování mříže, ale také odstranění ochranných fólií z nákladového prostoru. Tyto fólie mohou být i bezbarvé, nejedná se o zatmavení, ale o mechanickou ochranu. Nicméně - na mém autě tam žádné takové fólie nebyly. - na STK zkontrolovali vymontování mříže, odstranění fólií. S nalezením homologace měli potíž, ale našli... to je jejich problém. Platil jsem 1100 Kč. Potřebný velký i malý TP - na úřadě provedli zápis do TP - "změna na osobní kombi". Platil jsem 1000. Potřebný velký i malý TP, a v mém případě i zadní RZ (vylepili mi známku STK, viz vysvětlení dále). U mne to bylo kombinované s tím, že jsem nejprve neprošel STK, protože v autě není mříž. Takže další kroky byly "přestavba" a nakonec na úřadě i dokončení STK. Text žádosti: Městský úřad Šumperk Odbor dopravy Jesenická 31 787 01 Šumperk V Šumperku dne 24.04.2017 Žádost o povolení přestavby silničního vozidla Tímto žádám o povolení přestavby silničního vozidla tov. zn. Peugeot 307, VIN VF33HRHSB8285XXXX, druh osobní automobil montážní, kategorie M1. Jedná se o přestavbu změnu užití vozidla ze stávajícího osobní automobil montážní na osobní automobil kombi. Vozidlo je užíváno jako firemní vozidlo běžného užití. Provozovatel i majitel vozidla je shodný s žadatelem přestavby. Popis přestavby: Přestavba spočívá v odstranění dělící přepážky nákladového prostoru a odstranění zatmavení skel zadních oken zavazadlového prostoru. Tyto práce budou provedeny svépomocí. Při přestavbě dojde ke změně údajů zapisovaných do TP: 1 – osobní automobil 2- osobní kombi J – M1 Žadatel: XY Výkres - při scanování se zhoršila kvalita, omlouvám se: Upraveno 13. květen 2017 uživatelem P607Olda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.