Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

taky mě čeká přezutí asi půjdu vybrat něco z barum koncernu s montáží od nich, dávají pneu na splátky na pět měsíců bez navýšení a ani není nutné dodávat doklad o výši přijmů, pouze čestné prohlášení...možná to dělají i jinde, ale zatím jsem nenašel...

Guest Meatfly
Odesláno

Já v létě sjíždím Fulda Carat Attiro - mám dojem, že loni vyhráli test ADAC. Jsem s něma maximálně spokojenej. Jsou tichý a parádně seděj na vodě. V zimě jezdím na Good Year Ultra Grip 6 :cool:

Odesláno
Napsán autorem Trundik

Zdravím,

budu kupovat nové letní pneu a vzhledem k tomu, že jsem našetřil trochu penízků tak si chci koupit nové gumy. Vzhledem k tomu, že moje dosavadní jízdní zkušenosti jsou pouze na barumkách, se kterými nemám dobré zkušenosti (zejména na mokru) chtěl bych se na tomto místě pozeptat, jaké kdo máte zkušenosti a to z hlediska výdrže pneumatiky, jízdního komfortu, hluku, stability, brzdné dráhy atd. atd. Děkuji Vám všem za Vaše názory.

Pirelli jsou Pirelli. Moje první reakce \"To sem ještě nežral\"

Největší překvápko 195/50/15 1800Kč.

Slušný byli MICHELIN PILOT Ex.. taky krásně vypadaj. Ale cena je trochu jinde. Pokud chceš ale asymetrickou gumu jsou super. Draga nádherně vedou stopu i s malyčkym autem když ho proháníš po dálnici a na vodě sem byl v extázi.

Odesláno

Souhlasím s tema GY UG 6, ty jsou fakt super, ale dal jsem je jen na predek, protoze byly celkem za dost penez. Na leto mam klasicky MICHELIN Energy a taky jsou celkem dobry. Uz jsou starsi, tak se v zatacce obcas stane ze trochu zahvizdaj :-) Nebo ze by to bylo způsobem jízdy???:D No zkratka tak to je.

Odesláno

Doporučuju se mrknout na www.adac.de, sekce Tests, Reifen, Sommerreifen. Řekl bych, že ADAC testy dělat umí, na rozdíl od různých časopisů tu a tam závislých na penízcích od sponzorů...

Pokud jde o letní gumy \"lidových\" rozměrů, které používám i já (čili 13 nebo 14 palců, šíře 165 nebo 175), nejvíc se mi s přihlédnutím k uvedeným testům líbí Continental EcoContact 3, příští týden do nich jdu. Na zimu jsem teď kupoval Michelin Alpin A2 a můžu jen chválit, určitě se v testu nesekli.

Pokud jde o o méně lidové gumy za méně lidové ceny, které by mé pežoutky 205 a 306 stejně neutáhly (tj. 15, 16, 17 palců šíře od 200 mm nahoru), tak jsem to moc neprohlížel, mrkni se sám, ale myslím, že Michelin Pilot Exalto tam dobře vyčnívá nad ostatními.

Obecně řečeno - těžko vybrat gumu, která perfektně sedí na suchu i na vodě, najede hodně kilometrů, nehlučí, hezky odpružuje auto a má nízký valivý odpor (šetří palivo). Musíš si vybrat podle parametrů, které jsou pro tebe nejdůležitější.

Jo, nevím, jak jsi na tom s němčinou, takže pro jistotu:

Trocken - sucho

Nass - mokro

Aussengeraeusch - hlučnost

Rollwiderstand - valivý odpor

Verschleiss - otěr

Mají to oznámkované jako ve škole, jednička nejlepší, pětka nejhorší.

Odesláno

No ja sem ted koupil Kumho KH11. A prijdou mi docela ok, sice jsem toho najel par, ale i podle testu v autobildu dopadli velice dobre. V porovnani napr. s Michelin nebo Good Year (http://reif.d2.cz/autobild2003s/autobild2003s.pdf)

Predtim jsem mel Good Year F1 GS-D2, ale to je moc draha polozka pri rozmeru 195/45/16 ...

---------------------

Peugeot 306 1.8 16V, rv.2000

[Editován dne 29/4/04 z3rg]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...