Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja nevim, motor jsem nevidel, a tohle jsem nikdy nedelal.. ale rekl bych, ze nikde jionde nema moznost se michat olej s chladici kvapalinou nez v hlave a tesneni pod ni. ... nevim, ale asi budes muset tuhlavu sundat tak joko tak :(

Prehralo se ti to nekdy ??

Odesláno

ja to nikdy neuvaril, ma to jen tendenci varit, ale za vcas si zatopim. :) Nedavno jsem to koupil a uz to asi bylo. Uvidim, dam to ke znamymu, rozeberem to a uvidime.

Nevis za kolik se da sehnat ta hlava na 1.9TD 97? Pocitam s nejhorsim.

Odesláno

hlava na 1.9 TD je docela nesehnatelna, a kdyz ji sezens, pocitej okolo 10 tisic. Pac je to naftak, musi se hlava zarovnat.

ony jsou tyhle hlavy dost nachylny na psaskani, zvlaste pokud nekdo do toho sedne a hned tomu dava plnej kotel.

Muzu poradit jenom jednu vec (a chtel bych pripomenou, ze za to riziko neponesu). Nech si ji sundat, otlakovat, a zjistis, na cem jses. Pak mas moznost koupit novou (=starou), nebo, pokud to pujde, tuhle nechat zavarit.

Odesláno

Přesně tak - nedávno nás tohle potkalo - sundala se hlava, dala se otlakovat a byla prdlá. Sehnali jsme jednu starší za 8 tisíc a 2.200,- stálo to tlakování a broušení (přímo i zabroušené sedla ventylů a zabroušený vačkový hřídel), potom samozřejmě těsnění a práce kolem. Dělal nám to přímo Peugeot servis v Kunovicích - myslím, že to celé sehnali a udělali za víc než rozumnou cenu - patří jim mé velké díky ...

Odesláno

servis...tlaková zkouška...nový těsnění když je to venku určitě nový cena relativně zanedbatelná v celkové kalkulaci...modlit se a? jsou hlavy v pohodě, pokud ne existuje několik řešení (od nové hlavy až po vyvaření té tvojí původní)...taky jsem si tím nedávno prošel...každopádně začni šetřit, balík (nad deset tis.) to bude zcela jistě

Odesláno

Úplně de*ilní dotaz, jak poznáš olej ve vodě? Sundáš víčko u nádržky na vodu a koukáš jestli tam neni \"duhová\" voda? Já jsem si myslel taky že mám olej ve vodě, ale v servisu mi řekli, že je to nějaká original pežo?ácká kapalina - je to taková hnědá jakoby mastná srágora.

Odesláno

Nemělo by to vytvořit náhodou něco málo podobnýho skyslýmu mlíku?

Odesláno

Neviem ako na naftaku ale u benzinu je normalne ze tam je na vicku taka biekla emulzia. Je to sposobene tym ze jazdim niekedy kratsie trasy a vyzraza sa tam para, a hlavne v zime ked je vlhko. Ked idem dlhsie tak to zmyzne. Skor by som povedal ze zle je ked ten sajrajt najdes na mierke. Vtedy je to fakt zle. Pri najlepsom tesnenie.

Odesláno

Co mám dělat, když jsem v po vyjmutí čidla vody(nejspíš) z expanzky odhalil v nádobě a na tom čidle evidentně ne nazelenalou či namodralou chladící kapalinu, jak by tomu podle mě mělo normálně být, ale přesně takovou mírně zahustlou \"smetanovou kávu\" ?? :(

Neni to nejnovější, vím otom už delší dobu ale teprve teď jsem povolil a vytáhl to čidlo (dutej plast) a na něm sou jasný známky tohodle sajrajtu, čerstvýho i zatvrdlýho.

Auto vlastnim bezmála dva roky a chladící kapalinu jsem ještě neměnil.

V oleji žádné známky vody nejsou a ani nikdy nebyly.

Vypadá toto taky na těsnění či hlavu??Dík

Odesláno

Tak skus vymenit celu chladiacku , vycistit chladic, a uvidis ci tam budes mat ten bordel v takom mnozstve aj nadalej. Moxe byt ze predosli majitel mal tu istu chybu, vymenil tesnenie a nepreplachol chladic a je to tam od vtedy. Je to jedna z moznosti.

Odesláno

jofo: Díky za radu a tím propláchnout chladič myslíš jenom vylejt starou chladičku a nalej novou nebo bych měl tan chladič nějal líp propláchnout, jak?

Odesláno

Vylej původní, nalej tam jen destilku a po měsíci ji vyměň za fridexovou náplň. Případně s tou destilkou to můžeš zopakovat víckrát.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...