Ladis Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Já tam na 205 mněl už otisknuté stěrača a při slunci na horizontu se čkrábanečky zmněnily na meprůhlednou stěnu. Za 1400 jsem koupil nové sklo, hodil do gumy a fičím dál. Myslím že pro 205 optimální řešení. Citovat
Guest Ludweek Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 taky se pridam...mam totiz na bocnim skle nejaky sajrajt ..asi od rozbrusovacky ..nevite jak to odstranit??? Citovat
mk405 Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Nejvetším hitem výměny předního skla je připojištění k povinému ručení za 500,- a po asi 3 mesíčích potkáš jako napotvoru šutr a pojištovna ti to zacáluje i když k tomu nemáš žádného viníka. mk:papa Citovat
Ráďa Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 mě prasklo přední sklo tak nějak samo o sobě v levém horním rohu a rychle se prasklina rozšiřovala,tak jsem naštěstí sehnal maníka co má káru na lízačku a na jeho pojistku jsme to udělali.Hned po výměně jsem si sklo nechal připojistit za těch 500,-Kč a mám pokoj.Výměna skla by přišla na skoro desítku!Radím každému připojistit stojí to za to dneska už se těžko domlouvá i s kamioňákama kvůli bonusu. Citovat
Jarda Muller Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 Také jsme chytl šutr, Auto sklo HAk mi to spravil bez homolagece (v polivně skla řidiče - bez dokladu). Nyní nikdo nic nepozná, pokud o tom nevěděl.Oprava se musi uskutečnit v nejbližší době (prach,..atd).Nové sklo na 205ku stojí 2400,-Kč + guma.Nyní jsem rozhodnut, že si ho nechám pojistit.Vyplatí se to. !!!! Citovat
Gotrek Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 Nevíte někdo do jaké výše hradí pojiš?ovna sklo? Je to podle toho, jak máte uzavřenou smlouvu o povinném ručení? Tzn. že když mám např. 10% spoluúčast, tak pojiš?ovna hradí 90% ceny? Nebo je to jinak? Citovat
LaHab Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 ve většině případů je více možností těch 500,- většinou má krytí do 5000,-. Proto jsem dal raději 900,- a mám pojistné krytí 15000,- Snad se do toho vejdu, když mám relexní čelní.... Citovat
Ráďa Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 pokud ti zaplatí sklo z HAVARIJNI pojistky tak ti samozřejně odečtou spoluůčast,pokud ze zákonné pojistky nějakýho viníka tak CELOU částku.Když máš sklo připojištěný tak asi u každé pojiš?ovny jinak musíš si to zjistit sám u KOOPERATIVY je to myslím že:200,-Kč oprava do 5000,-Kč a za 500,-Kč oprava do 10 000,-Kč mě vyměnili sklo na 405ku a cena byla bez pár kaček ta desítka! Citovat
Radek V. Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 2 Gotrek myslim si, ze si pletes povinne ruceni s havarijnim pojistenim. Byvaly doby, kdy se okna platila v plne vysi. U te havarijky si myslim, ze tam jsou udaje dva (10% nebo 10 000kc)napriklad. Jak se toto hradi si nejsem jist, ale myslim si napriklad u takove to spoluucasti, nedostanes ani korunu. Je to pouze moje domenka. Ja kdyz mel problem s celnim oknem kdysi davno, tak to slo z povinneho ruceni a v plne vysi....... Citovat
Gotrek Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil. Šlo mi samozřejmě o připojištění čelního skla. Povinné ručení mám u Kooperativy a tak uvažuju o tom, že si tam nechám udělat i připojištění skla, když už na to mám bonusy. Jednak jsem nevěděl na jakou částku, protože nemám tucha, kolik stojí čelní sklo na 405 (teď už díky RÁĎOVI vím, že desítka to jistí - což mě docela překvapilo, protože kamarád si nechal teď o víkendu měnit na 205 a stálo ho to 1400,-). A právě mě zajímalo, jestli při připojištění čelního skla hradí pojiš?ovna celou výměnu, nebo jen nějaká procenta. A jak je to třeba když neznám viníka, znáte to, člověk na dálnici koupí šutr od náklaďáku a je to. Je možné, že jsem to zmotal dohromady ještě s havarijním - to mě popletla kámoška. Omlouvám se. Pokud někdo víte jak to je (třeba se vám to stalo), tak to prosím napište, pokud ne, budu muset žhavit dráty do pojiš?ovny apod. Díky... Citovat
Ráďa Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 rozdíl mezi sklem na 205ce a 405ce je krom skoro dvojnásobné velikosti v tom ,že na 405ce je lepený a to je ten cenovej průser:(.Když ti někdo rozflákne okno a ty nevíš kdo náš smůlu a zacáluješ to sám:mad: a na to je to připojištění skla. Citovat
Gotrek Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 Napsán autorem Ráďa rozdíl mezi sklem na 205ce a 405ce je krom skoro dvojnásobné velikosti v tom ,že na 405ce je lepený a to je ten cenovej průser:(.Když ti někdo rozflákne okno a ty nevíš kdo náš smůlu a zacáluješ to sám:mad: a na to je to připojištění skla. Hmm, tak jsem zase o něco chytřejší. Díky. Ještě by mě stejně zajímalo, jestli to z připojištění zacvaká komplet pojiš?ovna, nebo budu muset přispět z prasátka. Nevíte to někdo náhodou? Citovat
Radek V. Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 Ja si myslim, ze by to meli zacvakat komplet......nez to budes platit tak se radsi zeptej.......ono to muze mit kazda pojistovna jinak. Citovat
Karel Odesláno 21. duben 2004 Odesláno 21. duben 2004 U Kooperativy mám na 405 pojištěné sklo do ceny 5000,- za 300,- eventuelně se slevou za 200,- na rok. Cena skla se promitne do výše připojištění, to znamena čim dražší sklo tím dražší pojistne. Pro výměnu skla nepotřebují žádného svědka a nepřicházím o žádný bonus. Citovat
Gotrek Odesláno 22. duben 2004 Odesláno 22. duben 2004 Přesně takhle jsem to chtěl udělat i já. Jenže podle toho co tu psal Ráďa, tak je na 405 připojištění skla do výše 5.000,- málo. Citovat
Ráďa Odesláno 22. duben 2004 Odesláno 22. duben 2004 ato si piš že je to málo!Dal jsem si tu prácičku a vyhledal si tu fakturku:Dovolujeme si Vám oznámit,že výše náhrady za shora uvedenou pojistnou událost činí na základě našeho šetření a výpočtu 9.550 Kč Vaše KOOPERATIVA (loupežníci) Citovat
Ráďa Odesláno 22. duben 2004 Odesláno 22. duben 2004 pokud máš bonus,tak u kooperativy jsou tyto částky: částka 5000,-roční pojistné300,-Kč ,částka 10 000,-Kč roční pojistné490,-Kč a zvláštní sleva je 100,-Kč takže zaplatíš 390,-Kč.JÁ NEJSEM AGENT POJIŠ?OVNY!!!!!!!!Pouze vlastní zkušenost. Citovat
Gotrek Odesláno 22. duben 2004 Odesláno 22. duben 2004 Já vím, našel jsem si to na netu a bonusek mám. Takže při nejbližší příležitosti navštívím místní pobočku oné nejmenované pojiš?ovny. On člověk nikdy neví, kdy potká šutr, nebo bejsbolku... 2Ráďa: Podle toho co tu píšeš jsem pochopil, že to pojiš?ovna uhradila bezezbytku a bez Tvého přispění (myslím finančního). A předpokládám, že jsi to byl měnit někde, kde si pojistnou událost vyřeší sami a člověk jen přijede s rozbitým a odjede s novým sklem. Citovat
Karel Odesláno 22. duben 2004 Odesláno 22. duben 2004 Mě stalo sklo tento měsíc 5000,- . Teda pojištovnu, která mi poslala cenu, kterou si naučtovali v servisu Autosklo Vavřička. [Editován dne 22/4/04 Karel] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.