Maroš Odesláno 4. listopad 2008 Odesláno 4. listopad 2008 Riesil sa tu jeden problem a uz sa tu o tom nic nepise a zaujima ma tento problem lebo mi to robi to iste ak Svedovi : Mám nově 407 SW 2,0 HDI a pří startování (při otočení klíčem) se mi rozvěcuje kontrolka žhavení. Je mi jasný, že když sednu do studeného auta a otočím klíčem do polohy kdy se rozvítí všechny kontrolky, tak se zároveň rosvítí(spíš problikne) kon.žhavení. U HDIček je to chvilka, spíš mžik a člověk nemusí na nic dlouho čekat. Jen je mi divné, že když otočím klíčem a spustí startér, tak se kontrolka zase na cca 1-2 vteřiny rosvití. Jakoby auto zase žhavilo. Možná je to takhle u HDIček o.k. a budu rád když mi to potvrdíte. A presne toto robi aj mne a mam pocit ze musim dlhsie tocit ako ked som mal P406 2,1TD tam svietilo zhavenie 5 sekund a naskocilo hned bez problemov. Citovat
AnotherOne Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Takto by sa to správať nemalo. Ja som kontrolku žhavenia videl asi 2x minulej zimy, blikla asi na pol sekundy. Po naštartovaní samozrejme už nesvietila. Žhavenie pokračuje aj po naštartovaní, keď je kontrolka zhasnutá, tá dáva iba signál vodičovi aby čakal, akonáhle zhasne môžeš štartovať. To, že sa opäť rozsvieti signalizuje nejakú poruchu, tomu nasvedčuje aj to, že dlhšie točíš pri štartovaní. Ako prvé by som dal skontrolovať žhaviace sviečky. Citovat
davidf31 Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 Jsem take cerstvym majitelem ojete 407 SW HDI a mam to stejne. Zatim jsem tedy vypozoroval toto: Pokud otocim klickem jen do polohy pro zhasnuti kontrolek, problikne mi zhaveni a okamzite a hned nastartuji, kontrolka zhaveni se mi nerozsviti. Pokud ale otocim klickem, pockam az mi vsechny kontrolky zhasnou (to teda delam i v prvnim pripade), problikne mi na displeji Check OK a a tak dale (zrejme nez uplne \"nastartuje\" palubni pocitac ), pak mi pri otoceni klickem do pozice startovani znovu problikne zhaveni. Ale nevim, zda je to natolik zavazne, abych to musel ted nejak resit...auto zatim vzdycky bez problemu nastartovalo. Citovat
denoo Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 toto neni ziadna zavada, ja som sa na to pytal uz aj v peugeote Citovat
Milhaus65 Odesláno 5. listopad 2008 Odesláno 5. listopad 2008 ECU motoru si u HDi žhaviče kontroluje, pokud je některý vadný má to v sobě zapsané v chybách. Jak moc je to pro něj důležité, nebo co s tím potom dělá netuším. Kontrolku diagnostiky to nerozsvítí. Odhadl bych to na test při poklesu teploty, žhavit by HDi mělo něco kolem + 5 C a míň. Citovat
Maroš Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 A je to tu.Nasiel som clanok ako to je priblizne s tym zhavenim Clano: Plně elektronicky přímé čtyřbodové vstřikování pod velmi vysokým tlakem ) umožňuje optimální řízení dávkování směsi palivo-vzduch za všech provozních podmínek. Také dochází k extrémně jemnému rozprášení paliva v komoře, a tak dochází ke kompletnímu a homogennímu spalování. Navíc optimalizace architektury motoru, odlehčení některých komponentů (zejména pohyblivých), a snížení tření silně přispělo ke snížení spotřeby, emisí a hlučnosti. Před výfukovým potrubím je montovaná ohebná část s délkou 220mm.Umožňuje pohyby agregátu vůči karosérií. Při venkovních teplotách nad bodem mrazu se motor startuje bez nažhavení právě díky vysokotlakému vstřikování. Citovat
Guest jaroslavpleger Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Mám 1,6 HDi 407 SW od února tohoto roku a kontrolku žhavení jsem ještě bliknout neviděl. V servisu na dotaz zda ji mám vidět nebo ne odpověď nenašli.Ptali zda auto dobře startuje a pokud jo ať se tím nezabývám. Startuji tak,že vždy po rozsvícení všech kontrolek chviličku počkám až opět zhasnou a pak startuji. Citovat
AnotherOne Odesláno 7. listopad 2008 Odesláno 7. listopad 2008 Původně zaslal: jaroslavpleger Mám 1,6 HDi 407 SW od února tohoto roku a kontrolku žhavení jsem ještě bliknout neviděl. V servisu na dotaz zda ji mám vidět nebo ne odpověď nenašli.Ptali zda auto dobře startuje a pokud jo ať se tím nezabývám. Startuji tak,že vždy po rozsvícení všech kontrolek chviličku počkám až opět zhasnou a pak startuji. Čakať netreba. Citovat
Maroš Odesláno 7. listopad 2008 Autor Odesláno 7. listopad 2008 Presne tak netreba cakat lebo zhavenie ide az asi priblizne ked je pod nulou teplota.Zapnes a startujes ako benzinak. Citovat
Guest jaroslavpleger Odesláno 25. leden 2009 Odesláno 25. leden 2009 V poslední době jak mrzlo kolem -10 a více,tak jsem poprvé viděl,že kontrolka žhavení funguje - svítila. Po zhasnutí jsem startoval a vždy na první otočení klíčkem. Nyní (nemrzne)startuji opět bez toho,že bych kontrolku žhavení viděl rozsvícenou. Citovat
Zipík Odesláno 25. leden 2009 Odesláno 25. leden 2009 Zajímavé jak se každému auto chová jinak?:myslimNěkomu se rozsvítí,někomu zase ne a v některých případech se rozsvítí při startování...Zajímavé je, že nedokáže nikdo říct čím to může být.Taky by mě to zajímalo....Pokud ale nastartuji tak to neřeším...Je pravda, že to nedělá vždy.Když je auto studené jen se rožne tak na 2s a pak už nic.Jak je ale motor zahřátý svítí skoro pravidelně... Citovat
francesko Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 Mne tiež kontrolka blikne aj pri štartovaní. Citovat
Přema Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 A mě jen před startováním během ne...... Citovat
HonzaZ Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 Pánové, myslím si, že je to úplně jedno, hlavně že to dobře startuje. Citovat
kajvet Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 mě jen před stratováním a pak už ne a je to stejný jak u 407 tak u 406 Citovat
AnotherOne Odesláno 27. leden 2009 Odesláno 27. leden 2009 Mne nikdy len pri -5 a menej pred štartovaním na sekundu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.