Oskar Odesláno 18. duben 2004 Odesláno 18. duben 2004 Nesetkal jste se někdo se závadou u motoru na 405 GLi 1.6l jednobodové vstřikování po zahřátí na teplotu 80°C začne při akceleraci poškubávat ( někdy má snahu střílet do sání ). Provedl jsem výměnu řídící jednotky za stejný typ (Magneti Marelli G 6.10). Nové zapalovací kabely a svíčky - Champion, provedená výměna vstřikovacího ventilu, nastaven tlak palivové soustavy na předepsanou hodnotu, nechal jsem změřit CO, které bylo v normě, palivový filtr nový, benzinové čerpadlo vyměněno za jiné. Pokud motor je studený má perfektní akceleraci. V 70°C spadnou otáčky na stanovenou mez a po dosažení provozní teploty motor ji nemá takový výkon. Při řazení dochází ke škubání a to v rychlostech od 40 do 60 km/h. Dokáže mi někdo poradit??? Citovat
Uďa Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 Já měl podobnej problém u 309, motor 1.4, akorát nevím, jestli to škubalo za tepla nebo za studena.Vypláchnul jsem nádrž, zkontroloval svíčky, kabeli a pořád to dělalo.Pak mi kámoš v servisu nalil něco do nádrže a po tejdnu byl klid.Ještě říkal že by to mohl dělat nějakej fitr paliva.Ale mě se to nějak vyčistilo a jezdí to už další dva roky bez problémů.Nevím zda ti to pomůže, ale zkus to. Citovat
TB Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 Měl jsem podobný problém u P 309 1,4i, ale škubalo to spíše u studeného motoru, než se dostatečně ohřál. Můj dvorní servisman mi vyměnil palivový filtr a doporučil nalít čistič palivového systému a od té doby je klid. Nevím, která z těch dvou věcí měla větší vliv na chod motoru, ale osobně si myslím, že to byl ten palivový filtr. Jinak to chce také pravidelně čistit svíčky, protože starší motor přeci jen nějaký ten olej navíc spálí. Vím o čem mluvím, protože letos v lednu jsem jezdil na horách v mínus 25 a vždy jsem nastartoval na rozdíl od některých novějších aut v mém okolí. Dovedeš si určitě představit tu hrdost, když projíždíš se svým Peugeotem kolem koktajícího BMW :-) To jen tak na okraj. Nejsem škodolibej-startovací kabely půjčuju. Citovat
Jaris Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 Ahoj, já mám úplně stejný problém. Když to je studený, tak to jede jak prdlé ale jakmile to vleze kolem 80, tak to škube, cuká. Vůbec to nejde do otáček. Občas je slišet ve sřtikovací jednotce tupé lupnutí, střílí to do sání. V servise při diagonstice zjistili, že to je potenciometr na škrtící klapce ale tím to nebylo. Taky jinak už nevím čím by to mohlo být. Už mě jenom napadá čidlo tlaku (myslím MAF senzor) nebo jak se to jmenuje. Jinak mám taky 405 1,6i. Citovat
mArda Odesláno 29. duben 2004 Odesláno 29. duben 2004 Počítám že máte motory XU5 s MMG6. Pak se váš problém dá asi pojmenovat jako 1920N1 za 3893 Kč bez DPH -((( Krokový motorek s dvojím vinutí cívek, jedna obstarává vysunutí hřídele ven z regulátoru (studený motor) a druhá zasunutí (po ohřátí motoru). Laboroval jsem s tím dlouho, v létě jej mám odpojený a auto startuje na drc, v zimě už musím regulátor připojovat, protože při nízkých teplotách nestartuje (regulátor funguje i jako sytič). Váš problem je pravděpodobně v neochotě regulátoru zasunout se a proto je auto živé se studeným motorem (což je správné) ale po prohřátí motoru je tato směs už moc bohatá a motor se jakoby přesycuje a nejede (regulátor má být už zatáhlý a směs chudší). Vyzkoušejte a hoďte to sem, jak jste dopadli. Citovat
Jaris Odesláno 30. duben 2004 Odesláno 30. duben 2004 Ahoj, mě to připadalo jakoby se to auto za tepla přehlcovalo. Tím by to vysvětloval ten regulátor. Že by tam šlo hodně benzínu a tím pádem by to střílelo do sání. Kde se odpojuje ten regulátor? A typ motoru Xu5 by souhlasil. Zatím děkuji Citovat
Oskar Odesláno 1. květen 2004 Autor Odesláno 1. květen 2004 Chlapi popsal jsem problém a zároveň všechny koponenty, které jsem vyměnil.Od palivového filtru až po počítač. Závodu jsem odstranil německým přípravkem na odstranění vody z nádrže. Citovat
mArda Odesláno 2. květen 2004 Odesláno 2. květen 2004 Ten krokový motorek je na hlavě vstřiku (ctyři dráty). Chce to zkontrolovat i čidlo pro snímání teploty chladící kapaliny (to k němuž vedou dva dráty). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.