Chepp Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Mam mensi problem, i za studena i za tepla mi to cuka tak zhruba do 2000 ot. potom take ale uz to tak nejde citit. Nemam poneti cim to muze byt, dela mi to od doby kdy jsem v TESCU natankoval za 1200 naftu... dolil olej do nafty...(1l m2t) a dolil vodu do ostřikovaču a do chladiče motoru. Od te doby mi to proste zacalo cukat, puvodne sem myslel ze hodne oleje (m2t) tak sem na prvni zastavce na benzince dotankoval za dalsich 600,- a byla temer plna nadrz... a stale se to nelepsilo, jel sem z olomouce do krakowa a nazpět, a po cele ceste porad to same, obcas na chvily to prestalo ale to jen opravdu obcas, i pri volnoběhu to cuka, motor temer chcipne jak padaji otacky... Auto mam sotva par tydnu, tak bych ocenil radu. Kolega co mi auto prodal mi rekl ze to muze byt nejakym cidlem, ted uz si nepamatuji jakym. Ale chtel bych sliset i vase nazory kde co se muze ku*vit. Jelikoz nemam z toho dobrej dojem, a nemel sem ani pri ceste do polska, cekal sem kdy to chcipne, ale diky bohu to drzelo. Ted ho mam v lakovne, po nedeli by melo byti z5, tak piste napady kde co jak a proc... at muzu opravit vse co se da. Citovat
MatrixChose Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Jakej olej? Jinak nejlepší vyměnit palivovej a vzduchovej filtr. Citovat
pastorek Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Pokiaľ viem tak olej m2t sa dáva do benzínu pri dvojtaktných motoroch mazaných mastnou zmesou . V nafte nemá čo robiť. Teraz máš dve možnosti. Jednou je vymeniť naftu v nádrži a filter paliva, druhou je vyjazdiť tú \"namixovanú\" naftu a potom vymeniť filter. V princípe by ten olej nemal uškodiť motoru. Citovat
Chepp Odesláno 30. říjen 2008 Autor Odesláno 30. říjen 2008 olej sem lil z jedinyho duvodu, doporucil predchozi majitel i znamy ze servisu, nafta uz neni co byvala neni tak mastna, tzn je suchá, takze na hdi casto odchazeji cerpadla, a kdyz lijes olej, promazes. tak mi to bylo receno, nevim cemu by ten olej jinak mohl vadit, lil sme ho i predtim a no problem, predchozi majitel take. [upravil dne 30/10/08 Chepp] Citovat
foxo Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 no do nafty nic takeho nelej. Ked chces zlepsit mazivost nafty, tak tam nalej aditivum, trebarz od VIF (moc krat to tu bolo doporucene). Ono samotny M2T neni zadny zazrak, a v podstate dost obycajny olej... Ja sem v zivote olej do nafty nedaval, ale je jasne, ze do HDi nemozes dat naftu neznameho puvodu z nejakeho traktora... Citovat
Guest PP205 Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: Chepp Mam mensi problem, i za studena i za tepla mi to cuka tak zhruba do 2000 ot. potom take ale uz to tak nejde citit. Nemam poneti cim to muze byt, dela mi to od doby kdy jsem v TESCU natankoval za 1200 naftu... dolil olej do nafty...(1l m2t) a dolil vodu do ostřikovaču a do chladiče motoru. Od te doby mi to proste zacalo cukat, puvodne sem myslel ze hodne oleje (m2t) tak sem na prvni zastavce na benzince dotankoval za dalsich 600,- a byla temer plna nadrz... a stale se to nelepsilo, jel sem z olomouce do krakowa a nazpět, a po cele ceste porad to same, obcas na chvily to prestalo ale to jen opravdu obcas, i pri volnoběhu to cuka, motor temer chcipne jak padaji otacky... Auto mam sotva par tydnu, tak bych ocenil radu. Kolega co mi auto prodal mi rekl ze to muze byt nejakym cidlem, ted uz si nepamatuji jakym. Ale chtel bych sliset i vase nazory kde co se muze ku*vit. Jelikoz nemam z toho dobrej dojem, a nemel sem ani pri ceste do polska, cekal sem kdy to chcipne, ale diky bohu to drzelo. Ted ho mam v lakovne, po nedeli by melo byti z5, tak piste napady kde co jak a proc... at muzu opravit vse co se da. Tak bych mozna dal hlasovat co si vsechno zkur***. Mozna zkus natankovat benzin taky to pojede \"vdyt sekacky taky jezdi na benzin\" :D:D Ted vazne zkus filtr a vyplachnout nadrz. Nedokazu si predstavit co to udela, mozna bych zkusil nalit do flasky naftu a dat tam ten oil do sekacky co to udela a jestli se to spoji, mozna si zas** jen ventil na vysokotlaku, byt diagnostika Ti povi vic Citovat
švejk Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 co jsem slysel, tak prave HDi jsou pomerne nachylny na kvalitu nafty, takze benzinkam jako je globus bych se radsi vyhybal... Jednou jsem nemel na vyber a musel jsem si na dojezd k neblizsi benzince pripomoct benzinem prave od globusu a auto nejelo a zralo (ikdyz ten benzin tam byl asi o 0,30kc/1l levnejsi tak uz to nikdy neudelam, leda bych byl ve stejny nouzi jako tenkrat) podle me vic, nez kdyz jsem omylem natankoval natural 91 (misto naturalu 95). [upravil dne 30.10.2008 švejk] Citovat
foxo Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: švejk co jsem slysel, tak prave HDi jsou pomerne nachylny na kvalitu nafty, takze benzinkam jako je globus bych se radsi vyhybal... Jednou jsem nemel na vyber a musel jsem si na dojezd k neblizsi benzince pripomoct benzinem prave od globusu a auto nejelo a zralo (ikdyz ten benzin tam byl asi o 0,30kc/1l levnejsi tak uz to nikdy neudelam, leda bych byl ve stejny nouzi jako tenkrat) podle me vic, nez kdyz jsem omylem natankoval natural 91 (misto naturalu 95). [upravil dne 30.10.2008 švejk] este ze nafta je len jadna. Keby tak byla 53cetanova, 55cetanova, 58cetanova, :D:D Citovat
Chepp Odesláno 30. říjen 2008 Autor Odesláno 30. říjen 2008 No na diagnostiku to povezu az to prijde z lakovny. Takze. 1. srat na zajebany tesco, radsi treba omv nebo shell. 2. vysrat se na m2t a radsi neco poradnyho. Ok tak piste dale, jelikoz sem cerstvy uzivatel 406 a hlavne dieslu a taky hdi... doted byl benzin a to sem takonval jenom kvuli bodum na shellce.. vsak piste dale, sem rad za kazdy prizpevek se zkusenosti. Citovat
MatrixChose Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Už tu někdo dával odkaz na test paliv a zrovna Tesco na tom bylo stejně jako Shell. Jinak tam lej opravdu jen ten VIF (nejlíp kupovat u Štanglu). Citovat
marsalek Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Ahoj Chepp, olejem to urcite nebude. I kdyz jsi ho tam dal zbytecne hodne, tak se nic nedeje. Testy na vetsich flotilach CommonRailu ukazaly, ze 1:250 staci. 1:300 je uz malo. Takze na 60 l nadrz staci 250ml oleje M2T. Kolegove Ti tady ohledne oleje pisou bludy. VIF je ale taky pouzitelny, navic zlepsuje cetanove cislo. Bohuzel s cukanim Ti neporadim :-( Nafta u Tesca by v normalnim pripade nemela byt problematicka. Je tam velka vycepnost a tudiz zrejme mene zaneradene nadrze oproti nejakemu JZD... Naftu od Tesca nebo Makra kupuji take, ale aditivuji si ji sam. Pri te cene v ni moc aditiv nebude. Kaja Citovat
juraj Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 OLej do nafty neni žádnej nesmysl.najel jsem na svém hdi cca100tis.km. Po 30 vstřiky za dalších 5 čerpadlo.Vyměněno,a po 80 vstřiky znova začli být slišet tak na doporučení v peugeotu leju na nádrž nafty 0.5l KVALITNÍHO motorového oleje +VIF(mám jen letní naftu:() a zatím se to dál nezhoršuje.Takže si myslí,že to má něco do sebe,protože nafta je tady opravdu nic moc:nevim. Ve firmě máme náklaďáky a traktory s Comon railem a děláme to taky tak a máme klid. Na traktoru se po 1500MTHvylágrovaly 4 vstřiky kvůli suché naftě oprava 112000kč.:oTak jsme začali přimazávat a po 3500MTH zatím OK.KLEP KLEP:) Citovat
MatrixChose Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: juraj OLej do nafty neni žádnej nesmysl.najel jsem na svém hdi cca100tis.km. Po 30 vstřiky za dalších 5 čerpadlo.Vyměněno,a po 80 vstřiky znova začli být slišet tak na doporučení v peugeotu leju na nádrž nafty 0.5l KVALITNÍHO motorového oleje +VIF(mám jen letní naftu:() a zatím se to dál nezhoršuje.Takže si myslí,že to má něco do sebe,protože nafta je tady opravdu nic moc:nevim. Ve firmě máme náklaďáky a traktory s Comon railem a děláme to taky tak a máme klid. Na traktoru se po 1500MTHvylágrovaly 4 vstřiky kvůli suché naftě oprava 112000kč.:oTak jsme začali přimazávat a po 3500MTH zatím OK.KLEP KLEP:) Ale kolik jsi měl namotáno předtím? 300, 400 tisíc? To asi maj nárok na to odejít. Ale záleží na tý naftě. Jinak se dá lejt servoolej. Ale nevěřím tomu, že olej do dvoutaktu Citovat
marsalek Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Jojo, tady v Nemecku davaji velke autodopravy do kazde prichozi cisterny (15 m3) nafty 60 litrovy sud dvoutaktniho oleje. A od te doby maji klid od zadrenych CommonRail cerpadel. Kaja Citovat
juraj Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: marsalek Ahoj Chepp, olejem to urcite nebude. I kdyz jsi ho tam dal zbytecne hodne, tak se nic nedeje. Testy na vetsich flotilach CommonRailu ukazaly, ze 1:250 staci. 1:300 je uz malo. Takze na 60 l nadrz staci 250ml oleje M2T. Kolegove Ti tady ohledne oleje pisou bludy. VIF je ale taky pouzitelny, navic zlepsuje cetanove cislo. Bohuzel s cukanim Ti neporadim :-( Nafta u Tesca by v normalnim pripade nemela byt problematicka. Je tam velka vycepnost a tudiz zrejme mene zaneradene nadrze oproti nejakemu JZD... Naftu od Tesca nebo Makra kupuji take, ale aditivuji si ji sam. Pri te cene v ni moc aditiv nebude. Kaja jen k tvému JZD... Máme ve firmě roční výtoč 250000litrů + - 20tis. A nádrže se čistí 2x ročně. Takže si myslím že máme naftu čistější než kdejaká malá benzínka. To jen abyste si nemysleli,že všechy statky jsou nějaký špindírové škoda,že o tom nejsou přesvědčený ty loupežníci co nám ročně odčerpaj tak za 50tisíc:grr Citovat
juraj Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: juraj OLej do nafty neni žádnej nesmysl.najel jsem na svém hdi cca100tis.km. Po 30 vstřiky za dalších 5 čerpadlo.Vyměněno,a po 80 vstřiky znova začli být slišet tak na doporučení v peugeotu leju na nádrž nafty 0.5l KVALITNÍHO motorového oleje +VIF(mám jen letní naftu:() a zatím se to dál nezhoršuje.Takže si myslí,že to má něco do sebe,protože nafta je tady opravdu nic moc:nevim. Ve firmě máme náklaďáky a traktory s Comon railem a děláme to taky tak a máme klid. Na traktoru se po 1500MTHvylágrovaly 4 vstřiky kvůli suché naftě oprava 112000kč.:oTak jsme začali přimazávat a po 3500MTH zatím OK.KLEP KLEP:) Ale kolik jsi měl namotáno předtím? 300, 400 tisíc? To asi maj nárok na to odejít. Ale záleží na tý naftě. Jinak se dá lejt servoolej. Ale nevěřím tomu, že olej do dvoutaktu KOupil jsem to se 120tisíci,jestli to byla pravda ví bůh,byl to dovoz:) Samozřejmě M2Tbych nalil tak na kolečko aby nevrzalo,ale určitě ne do motoru:o. Ja používám polosynt.total rubia. [upravil dne 30.10.2008 juraj] Citovat
MatrixChose Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: juraj KOupil jsem to se 120tisíci,jestli to byla pravda ví bůh,byl to dovoz:) To asi ne Mám to samý co ty, na tacho 408 000 km a v reálu tak o 100 víc. Na vstřiky ani čerpadlo se nešáhlo Citovat
juraj Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: MatrixChose Původně zaslal: juraj KOupil jsem to se 120tisíci,jestli to byla pravda ví bůh,byl to dovoz:) To asi ne Mám to samý co ty, na tacho 408 000 km a v reálu tak o 100 víc. Na vstřiky ani čerpadlo se nešáhlo Ale kdo ví co tam lili předemnou. za kvalitu mnou používané nafty bych se klidně pral:bacha krom té mazivosti,ale to je problém celorepublikovej. Citovat
marsalek Odesláno 30. říjen 2008 Odesláno 30. říjen 2008 Původně zaslal: juraj Samozřejmě M2Tbych nalil tak na kolečko aby nevrzalo,ale určitě ne do motoru:o. Ja používám polosynt.total rubia. [upravil dne 30.10.2008 juraj] Ahoj Juraj, celou dobu se tu bavime o pridavku oleje M2T do paliva. Diskuse o MOTOROVEM oleji probiha v jinem threadu. K. Citovat
Chepp Odesláno 30. říjen 2008 Autor Odesláno 30. říjen 2008 Tak ted sem zmaten... a očividně udiven. Popřípadě jestly bych mohl poprosit o nazvy vseho co do masinek lijete a co je nejovsvedcenjsi. vim ze bych to tu nasel \"hledat\" umim pouzivat, ale poctive procitam forum stranku po strance, tak se ke vsemu dostanu, ale cist si nekolik mesicu stary prizpevky uz neberu jako aktualni, mohlo se neco zmeni tak bych si tu chtel jen par info aktualizovat. Klidne piste dal, ja sem sice v zivote precetl dve knizky, a to jednu z donuceni a ta druha byla robinson crusoe orig. tlusta bychle, ale kdyz ctu neco co mi v budoucnu nebo i ted ulehci tak se to vyplati. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.