Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím

možná to tu je někde napsaný,ale já nemůžu přijít na to

kde je umístěný cidlo tlaku turba:( u 2.0hdi 80kw

Tak jestli mi to někdo prozradí!

Podle diag je to právě tím čidlem PREJ:nevim

Při jízdě do dlouhýho stoupání,nebo po dálnicito najednou skočí do nouzovýho režimu a auto nejede dokud nevypnu motor a znovu nenastartuju. Ato je na dálnici docela problém:D

Odesláno

Tak hadice mě napadly taky ale ty jsou všechny ok.

na diag to ukazalo: přechodová chyba-snímač tlaku v sacím potrubí-nízký tlak,koherence(souvislost)s atm.tlakem.

A kdyby to bylo v tom ovládání turba tak by to znamenao co?:myslim

Odesláno

Vadny solenoid k prepadu turba anebo natrzene/pricpanee podtlakove hadicky k nemu. Hadicky lze zkontrolovat tak, ze se vsechny sundaji a profouknou. Solenoid se nahradi tim druhym (EGR), zatimco se EGR docasne nebo nafurt odpoji.

Taky muze byt poskozena hadicka vedouci primo ke snimaci tlaku. Anebo je praskla hadice/trubka od/do intercooleru. Anebo intercooler samotny. To misto byva ale zacakane cerstvym olejem, takze je hned videt.

Kaja

Odesláno
Původně zaslal: marsalek

Vadny solenoid k prepadu turba anebo natrzene/pricpanee podtlakove hadicky k nemu. Hadicky lze zkontrolovat tak, ze se vsechny sundaji a profouknou. Solenoid se nahradi tim druhym (EGR), zatimco se EGR docasne nebo nafurt odpoji.

Taky muze byt poskozena hadicka vedouci primo ke snimaci tlaku. Anebo je praskla hadice/trubka od/do intercooleru. Anebo intercooler samotny. To misto byva ale zacakane cerstvym olejem, takze je hned videt.

Kaja

Takže:solenoidy jsem zaměnil těma to není.

hadice jsou dobrý a cooler jsem před týdnem čistil odmašťovadlem(jen provozní nečistoty)a prostříkával vapkou(opatrně).Takže ten je čistej jako slovo boží.

A co se hadiček týče tak ty co vedou k ovládání turba jsem profouknul a do toho válce co ovládá to táhlo na turbu jsem dal pár kapek silik.oleje. A zdá se mi že turbo bere líp než před tím:D(možná sugesce)je mozný,že by nedovírala ta klapka obtoku?:myslim Od té doby to tedy neudělalo,ale nechci to pokoušet,

protože jezdím pracovně na slovač a není to nic příjemnýho když se to stane 10x za cestu.:grr Tak bych právě chtěl vědět kde přesně je to čidlo a kudy DO něj a kam Z něj vedou ty hadičky abych je taky vyčistil,případně vyměnil.

Odesláno

Cidlo je primo na IC, jak psal hnusoba. Je vyvedeno zboku mezi IC a LP svetlo. Asi budes muset sundat nejaky kryt, uz si presne nepamatuju, jak je kapotovany ten motor zrovna u 406ky.

Pokud se nepletu, ma snimac obj. c. 1920 7T a hadicka k nemu je 1957 69.

Kaja

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...