Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

teď už 9l/100km mě donutila dát nové svíčky, vzduchový filtr, zapalovací kabely a včera zajít na diagnostiku. Nic moc povzbudivého - trvalá závada: potenciometr škrtící klapky.

Volnoběh si to docela drží, i když skoro 1000ot/min, ale při přidání má díru ve výkonu a trochu cuká. Kdyby ta spotřeba nebyla tak vysoká (a to jsem teď jezdil hodně opatrně), tak to nechám být. Bohužel - čeká mě potenciometr za pouhých 4960Kč.

d

Odesláno

Pokus se o toto a až potom si kup jiný potenciometr ,když to nepůjde. Vymontuj potenciometr ubrus nýty, rozlož ho na dva kusy a běžec, který běhá po odporové dráze přihni asi o 1-2 milimetry níže, aby běhal mimo poškozenou dráhu. Přihnutím se snaž aby po odporové dráze neběhala hrana nebo? by byla v krátkém čase opět poškozena. Přihnutím vytvoříš novou cestu a uvidíš, že ti to bude běhat. Potenciometr dej dohromady a šešroubuj šroubky, které zakápni barvou.Pozor při koupi jiného ještě neznamená, že bude vše v pořádku. Já jsem ho vyměnil a měl jsem výkon motoru asi 70 %. Přeji hodně pracovních úspěchů. Oskar

Odesláno

a po výměně půjde starý pěkně na pitvu.

Ten postup vykouším už ze zvědavosti. Co jsem se díval na potenciometr z monomotronicu Bosch, tak dráhy jsou poměrně tenké a běžec se moc vychylovat nedá.

Uvidíme u MM.

d

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...