Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Ota

To je fakt, jedu příští neděli a dokonce i na to inkriminované Peugeot vrakoviště, jen potřebuju vzor a kolik za to chceš dát...

poslal jsem ti U2U se seznamem

• O 3 měsíce později...
  • O 2 roky později...
Odesláno

Tak zas trochu oživím toto téma.

Momentálně auto stojí už víc jak rok v garáži. Dával jsem ho postupně po mechanické stránce do kupy. Nové brzdy, oleje, čepy, tyčky, lanovody...

Jenže u toho se objevily potíže s motorem...

viz:

Momentální stav je takový, že jsou nové kabely, nové svíčky, zkoušel jsem jiný modul zapalování, jinou váhu vzduchu, zkoušel jsem nový snímač otáček a pořád to zdechá. Někdy nastartuje hned, někdy se musí chvíli točit, pak chvíli běží normálně, pak zničeho nic zdechne a furt dokola... :fnuk

Odesláno

Já se bál, že jsi V6 opravdu prodal. Takže neprodal?

Zkoušel jsi to připojit na nějakou diagnostiku?

Před pár lety měl trochu podobný problém Ota, a po všem bádání se zjistilo, že je kaput baterka... Ale tu jsi předpokládám zkusil vyměnit za lepší.

Bohužel nevím, proto neporadím. V6 jsem neměl, tak mě nic nenapadá...

Co ta kabeláž? Jestli to má i V6 podobně blbě jako diesel, tak nemůžeme mluvit o výměně kabeláže jen v motorovém prostoru...

Beneš by určitě nějakou kabeláž z V6ky měl, tak bych zkusil vyměnit veškerou kabeláž kolem motoru, ale pokud je to spojený s kabeláží co vede do auta, tak to tak lehké nebude.

Podle toho zdechání bych čekal spíš špatný čidlo nebo špatnou lambdu. :(

Odesláno

no neprodal.... ale doma jsou kvůli tomu tlaky :-(

baterku jsem jinou zkoušel, dělá to taky.

jsem domluven s kámošem že na sednem a komplet tu elektriku proměříme.

zdechá to jako otočením klíče, nezačne to houpat, ani se dusit nic. z toho usuzuji, že někde bude špatný kontakt, poklesne napětí a rozpojí se nějaké relé...

jak jsem psal, snímač otáček jsem zkoušel, čidlo teploty by se asi takhle neprojevovalo, svíčkama a kabelama to asi taky nebude, protože když odpojím jeden válec tak to nezdechne...

Odesláno

Spínačku jsi předpokládám také prověřil... Ta se tam měnila.

Tak bych prvně prověřil kabely od spínačky...

Nemohlo Ti nějaké zvíře (někde venku) nějaké kabely nakousnout?

Odesláno

takže zkoušel jsem spínačku, spínací relé zapalování, modul zapalovaní, svíčky a kabely zapalování, snímač otáček, baterku.

Jediný co zbývá je rozdělovač, cívka a řídící jednotka. Pokud by to byl rozdělovač, tak si myslím, že by se to chovalo jinak... Takže buď cívka a nebo jednotka... A jsem zas u toho jak vyzkoušet tu cívku

A pak ještě že by byla chyba v okruhu vstřikování...

Odesláno

Já myslím, že nejdřív je třeba odpreparovat kurvítko, které tam francouzský ovíněný autoskladatel před dávnými lety namontoval

:D:D:D

[upravil dne 11/5/2012 08:28 od Medvěd]

Odesláno

zoby: Vstřikování - myslím že to pustí vždy najednou všechny, že se nepouští vstřikovače zvlášť např. před HÚ.

Co zkusit cívku z nějakého Renaulta 25? Lépe řečeno, co se obrátit na Renault forum?

Medvěd: Chápu, ale bohužel tady veškeré úsměvy skončili... :(

Odesláno
Co má se starým Piškotem společnýho vlajková loď od Rencka? Teda krom toho víceválce ....

Já mám za vlajkovou loď Renaultu Renaulta 30.

Do R25 se tyhle V6 standartně dávali, se stejným nebo jiným (záměnným) vstřikováním. Tudíž bych doufal v možnost pomoci z této strany. R25 s V6 je v ČR docela normální, 505 s V6 je ojedinělá...

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem pátral na netu a narazil jsem na článek, kde tenhle projev připisují špatné cívce, takže sháním cívku.

mezitím jsem dal nový palec rodělovače, ten starý na pohled vypadal ok, ale byl zteřelý. nicméně závada stále trvá...

kabeláží motoru to nebude, napětí na cívku jde, i když to zdechne tak tam napětí je pořád.

Odesláno

Tu cívku jsme řešili hned na začátku...

Tam je nějaká speciální pro V6 a nebo klasika pro benzíňáky?

Nějakou od Facetu jsem možná i měl novou, ale už se dělá menší, ne tak velká jako ta původní...

Ty máš tu cívku schovanou v té plastové krabici přišroubované na tlumiči?

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...