Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: wooody

dohadujem se s kamosem, ma v motoru trochu nad ryskou, a tvrdi ze to tomu motoru skodi, je to motor z crx 1.6 16V dohc 91 vyroba

ano škodí , to same plati i pro převodovku

Odesláno

dohadujem se s kamosem, ma v motoru trochu nad ryskou, a tvrdi ze to tomu motoru skodi, je to motor z crx 1.6 16V dohc 91 vyroba

Obecně se má za to, že vadí. Vysoká hladina oleje může způsobit třeba jeho pronikání do válců a zapíkání kroužků. Někde jsem i četl, že se olej nestačí chladit a roste jeho teplota. Tím se logicky hůř chladí motor (vedle mazání je velice důležitou funkcí oleje v motoru i chlazení), což vede k jeho většímu opotřebení a vyšší teplotou dřív degraduje i olej, což znamená, že dřív ztrácí své vlastnosti a v důsledku toho opět trpí motor.

Stručně řečeno, kdyby množství oleje nebylo důležité, nepatlá se výrobce s nějakou měrkou a lilo by se to plný \"po hrdlo\". :D

Odesláno

No, já bych to postavil jinak. Záleží na tom, jak moc nad rysku. Mezi ryskami je nějakých 3,5cm. Pokud bude mít milimetr, dva, tři nad rysku, nemůže se stát nic. Pokud centimetr, dva, tři, tak bych se už bál.

Ty měrky nejsou žádné kalibrované měřidlo a určitá tolerance tam bude. Nehledě na to, že po nastartování je stejně velká část oleje v kanálech a ne ve vaně.

Toť můj názor...

Odesláno

Jo a pokud by ti tedy vadilo, že tam je oleje moc, tak vem hadičku a stříkačku. Strč to do díry po měrce na olej a pár deci vycucni. Jde to celkem dobře a hlavně se u toho člověk nezasviní.

Guest servisman
Odesláno

pokud tam není jako u Ladmana jsem upouštěl něco přes půl litru oleje,to by ses nasál,ale jsou odsávačky těmi by to šlo rychleji

Guest servisman
Odesláno

a co kdyz ho normalne odpustime vypustakem??? jenom trosku somozrejme

takto jsem do udělal Ladmanovi nejrychlejší volba,Co zbylo měl a snad má ještě na dolívání 0,6 l přece je dost

Odesláno

Jasně, že to můžete odpostit, ale je to poněkud špinavá práce a bacha, ať vám nevypadne... :D

Ticcino napsal: Nehledě na to, že po nastartování je stejně velká část oleje v kanálech a ne ve vaně.

S tím ale výrobce samozřejmě při počítání množství oleje kalkuloval a množství oleje je stanoveno tak vzhledem ke konstrukci motoru, aby ho tam i po zaplnění mazacího systému zbylo přesně tolik, kolik má. Jinak s tím, co jsi napsal před tím asi souhlas, jestli je to nad horní ryskou o milimetr, tak to SNAD až tak nevadí.

Odesláno

Obecně si myslím,že tato diskuze je o ničem.Jestliže výrobce stanoví nějaké hodnoty,které se mají dodržet,předpokládám,že jeho tým odborníků (v jakémkoli oboru ) svému řemeslu rozumí a uživatel

jeho výrobku by měl tyty hodnoty dodržovat.

Jinak si pamatuju mechanika,kterému mistr řekl,aby na Š 1203 nalil olej do motoru po max.Když nesl

třetí konev s olejem,šli jsme se podívat....Až po nalévací víčko na ventildeklu tam vlezlo asi 16 litrů

:D:D

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Jestliže výrobce stanoví nějaké hodnoty,které se mají dodržet,předpokládám,že jeho tým odborníků (v jakémkoli oboru ) svému řemeslu rozumí a uživatel

jeho výrobku by měl tyty hodnoty dodržovat.

To je samozřejmé. Výrobce ale mimo jiné stanovuje jaký má být tlak v pneumatikách (a přesto se třeba v písku jezdí na podhuštěných), že má být katalyzátor takový (a přesto se katalyzátory vytloukají), že se má užívat benzín N95 (a přesto tam lidi lijí N98), že mají být žárovky 55W (a lidi tam cpou 100W), že má motor x kW (a lidi ho přečipovávají). Chápu, že to všechno může snižovat životnost, stejně tak jako množství oleje, ale i tak ta decka sem tam nemůže vadit.

Nicméně, abych byl upřímný, když jsem si nechával měnit olej, nesl jsem jim 5l kanystr. Vypustili co šlo, nalili přesně dle návodu 3,75l (myslím, že to bylo 3,75. Prostě odpovídalo to tomu, co píšou v knize) a auto mi vrátili. Po zkontrolování jsem tam měl 2-3mm nad rysku. Odsál jsem asi 2 dl, jsem teď 2-3mm pod horní ryskou. A to mi to prosím měnil autorizovaný servis. Asi si mysleli, že mi to žere olej nebo co.

Edit: korekce překlepů jsme -> jsem apod.

[upravil dne 25.10.2008 Ticcino]

Odesláno

Některé parametry, které jsi řekl jsou řečeny nesprávně, nebo zjednodušeně. Např palivo: Pokud jsem četl manuály, tak je tam napsáno: MINIMÁLNĚ N95. To proto, že parametry motoru byly ověřeny s tímto palivem. Více okt. nevadí, pokud to není letecké palivo. :-) O chipu tu bylo taky napsáno mraky. Tam jde o to, že seriový SW respektuje spousty parametrů, jako jsou emise, spotřeby atd. Chipem by se měly optimalizovat křivky tak, aby byly plně využity mechanické vlastnosti motoru, připadně jiné parametry. Někdo může chtí chip třeba na spotřebu, jiný třeba na emise. Všechno se dá udělat. S náplní oleje... při výměně... Když napíšou, že se má nalít určité množství, tak je taky potřeba podotknout, že je potžeba příslušné množství vypustit. Jenže Kdo kontroluje množství vypuštěného oleje? Pokud neprovedu výplach, nebo měření množství vypuštěného oleje, tak mi tam neznámé množství oleje zůlstane.. Třeba o to deci více...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...