Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Člověče, já nevím, jestli jsou panty na 405 stejné u ročníku 91 i 94, ale já s nima neměl za 10 let, co jsem 405 měl, žádný větší problém. Když jsem ji koupil, vyměnil jsem čepy u řidiče. Pak už jsem to jen občas prostříknul nějakým mazadlem a po sedmi letech opět vyměnil čepy u řidiče.

Ale k tvému problému. Když jsem to koupil, byla vůle v pantech veliká, ale 3 cm na dveřích to rozhodně nedělalo. Tady bych se bál, že se horní čep přetrhl (střihl), jestli je to možné, nebo se ti na sloupku utrhl pant. Navštívil bych klempíru...

Odesláno

MAlé/velké panty se u 405 střídají cca v půlce roku 90, takže u 91 už jsi měl spíš ty velké bez vložek, s nimi takové problémy nebyly. Ale stane se, že je třeba vyměnit i ty.

Ten šroub stojí v Peugeotu okolo dvou stovek, do toho nového modelu jich možná ještě pár mám v regále, jestli už jsem je nevyházel.

Odesláno

Počkej počkej, tam žádná matka není, panty jsou navařené jak na dveře, tak na kastli, a čep je v kuse se šroubem - závit má v sobě pant kastle. Nemáš tam nějakou spatlaninu?

Odesláno

Aha, tak taby bych viděl problém. Někdo to prostě doprasil. Vím, že kluci, kteří včas neměnili volné čepy a občas nemazali, tak jim to vydřelo pant a pak ty dveře měly vůli i po vyměnění čepu. Řešili to buď tak, že nechali vyrobit futro, pant trochu \"protáhli\", vložili futro a dali nový čep origo rozměrů, nebo protáhli pant a vyrobili silnější čep z odolnějšího materiálu. Je pravda, že originál čep se zdá být subtilní a měkký, ale já opravdu nikdy větší problém neměl.

Ještě si myslím, že když by to bylo zarezlé nebo zadrřené, tak stejně závit nezničíš, podle mne by se to v něm akorát při otvírání povolovalo a zase utahovalo. Asi ti tam někdo dělal na těch pantech nějaké skopičiny a bylo mu moc 135,-- Kč za čep, tak tam fouknul něco ze zetoru...

[upravil dne 24/10/08 kupák]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...