Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám svdt r.v.91, s klasickým čerpadlem, bez elektronického řízení. Ale v plastovém kastlíku s ECU od ABS sem našel aj ECU, cca 15ti pinovou s nápisem Lucas. Auto jede i bez toho, nevíte na co tahle kravina slouží?

Odesláno

To rimmer: Pochybuju, ze je to zadarmo. :D:D:D Je to jenom na snizeni exhalaci. Najdi si to tady nebo v Servisu, dost se o tom tam kecalo. V podstate jde o to, ze pri urcitych podminkach pri behu motoru se michaji do nasavaneho vzduchu i vyfukove plyny. Snizuje to malinko vykon a emise. Zapni si klicek a jdi si poslechnout, co se deje v pravym blatniku. To s tim primo souvisi. Nekde jsem popisoval presne, jak to funguje. Najdi si to.:papa

Odesláno

Jak tam bzuci elektromotorek vakuove pumpy. Mrkni se zespoda, co tam je za opicarnu.

A jeste jsem si vzpomnel, na co je to EGR dobry: umi pekne rozsvecet kontrolku diagnostiky motoru. Ted o vikendu jsem to resil - delal to ten potenciometr, co je umisteny na primo na cerpadle. Ten slouzi prave a jenom jako vstup do ridici jednotky EGR. Kontrolka svitila, pokud jsem sundal nohu z plynu. Tak jsem trochu pohnul klidovou polohou a zatim je klid.

[Editován dne 13/4/04 Petr605]

Odesláno

Tak co to potom huci ? ABS ? nevim jake ABS mam, ale vim, ze kdyz se abs aktivuje, napr. v zime dost casto :) tak to asi zere proudu jako prase, protoze mi uplne pohasinaji zarovky. V tom je nejaka pumpa, nebo elektromagnet nebo co, ze to tolik proudu cuca ?

Odesláno

To rimmer: Elektricka pumpa. A to je i to co je nejvic slyset po zapnuti klicku. Zeptej se Sarkana, ten Ti to popise uplne presne, jak to funguje, ma to v maliku.

To Sarkan: Jak jsou pridelany ty dve tlakovy cidla, ktery u ty pumpy jsou? Jsou oddelavatelna? Sakne mi okolo nich brzdovka a plni takovy ty gumovy mazety a pak kape na zem.:mad::mad:

Odesláno

Ty čidla jsou přišroubovaná, je to na 24-klíč. Já je měl přidělaný tak pevně, že sem musel celej ten patent vyndat, a povolil jsem to až ve svěráku. Jinak jsou tam měděný podložky, ale velikost jenom orientačne- snád 18.

Odesláno

Jó a mám ještě jeden problém. Světla mi svítí dost nakrátko a neumím je seřídit. Elektrické stavění funguje, našel jsem v tom motorku štelovací imbus, ale ten mám nadoraz a zvednout to víc nejde. Přemejšlel sem i nad tim, jestli nemám moc zvednutej zadek. Ale gumy jsou origoš. Vím ale jistě, že můj bývalej 605 3.0i byl rozhodně nižší. Vysokej se mi nelíbí, posledně sem parkoval vedle 2.0i a byl také nižší než můj. Takže otázka: lze stavět výšku podvozku u zadní nápravy? Jestli ne, lze nějak jinak nastavit světla, kromě demontáže a podložení nosnejch šroubů?

Odesláno

To Sarkan: na světlech jsou dva imbusy, jeden výškový, druhý směrový. Pokud to již jimi nejde, tak musíš využít těch třech šroubů zakončených torx samcem. Stačí vyndat lištu pod světlomety a samozřejmě mřížku a dostaneš se na ně. Tyto šrouby slouží hlavně k usazení světlometu vůči kastli, ale můžeš jimi světlomet i nastavit. Pokud chceš světla natáhnout, mohlo by stačit zašroubování horního šroubu. Pokud už světlomet neleží na nosiči sahar. Podkládat se ale nic nemusí. Mechanismus šroubů to nahrazuje. Prostuduj si provedení horního šroubu a bude Ti to jasné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...