Ferry Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Původně zaslal: MJSytic Původně zaslal: sallyy díkas :-) a nevíte o někom ve středočeským kraji ???? Středočeský nevím, ale v PZE to dělá Vašenda viz reklamní baner;) Vasenda je nechava vozit do Humpolce do Auto Domin Citovat
Ferry Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Původně zaslal: rosy.kapka spirale, to je snad mor tech 106, protoze ja ji mam v haji taky a taky 205tek, 206tek, 306tek, 405tek, partnera, berlinga, AX, ZX atd ... [upravil dne 12/12/08 Ferry] Citovat
Spiral Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 jo jo presne tak... proste tohle frantici nevychytali..... Citovat
Jabloň Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Po asi jednomesačnej skušobnej jazde hlásim aj já,že zadnú nápravu mám hotovú a som spokojný. Mal som ju celkom rozobratú, namiesto ložísk som tam dal bronzové púzdra. Na rameno som dal máznice, takže si to kedikolvek premažem vazelinou. Stálo ma to : 500 Sk --- sústruženie púzdier a nápravnice, ostatná práca 0 Sk lebo som to robil sám so synom. Nejaké foto mám. Citovat
Kame Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Znie to dobre...hod sem nejaké foto.... postupne nás to čaká asi všetkých... Klzné ložiská tuším robí jedna firma od vás z Kubína [upravil dne 14.1.2009 Kame] Citovat
sallyy Odesláno 16. leden 2009 Autor Odesláno 16. leden 2009 Původně zaslal: *jose_106* Původně zaslal: sallyy Tak já hlásím, že mám nápravau oukej : Jízda se nedá srovnávat s tou před tím. Fakt viditelnej rozdíl Čeká mě to v lednu (buď výměna za jinou nebo repase). Na kolik to vyšlo v těch Strakonicích - bylo to těch 4300? A vypadá to udělaný pěkně? Měnili jste jen nápravu, nebo jste dávali i nové tlumiče? A ještě pls je tam nějaká záruka? dík moc. Stálo to 4300 plus si počítal myslím 500 za to, že ta stará náprava byla dost zarezlá na jedné straně. Měnila se jenom náprava plus brzdové trubky, protože nešly vůbec odmontovat od té nápravy, mladej vsecko utrhal Nahradil je favoriťáckejma a jeste nejakým kouskem co mu dali u nas v servisu, protože ty favoriťácké jsou krátké. Ale je na to potřeba pertlovačka na brzdové trubičky.Nebo nechat vyrobit na míru. Davaly se komplet od předu. Pokud se ti podaří je odmontovat a nebudou rezavé, tak to bude jedině dobře. [upravil dne 12/12/08 *jose_106*] Citovat
sallyy Odesláno 16. leden 2009 Autor Odesláno 16. leden 2009 ta náprava vypadá, že je zrepasovaná kvalitně. Není teda nově nalakovaná. Doporučuji navrtat tam ještě maznice, já to tak mám:) . Při jejím objednání je potřeba říci délku čepu pro ložisko kola, nebo si je vyrazit. Ale to ti prodejce všechno řekne, co potrebuje Citovat
Jabloň Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Kame: Tie púzdra vyrábajú v Kubíne. Stoja 8,63€ - 260 Sk. Najprv som ich chcel použiť ale kamoši ma od toho odhovorili nakolko je to spekaný a lisovaný mosadzný prášok, nevedeli ako sa pri sústružení bude správať. Skôr sme sa prikláňali k silonu, mosadzi alebo k bronzu. Môže sa použiť s týchto troch materialov hocičo, len nech sa to dá dobre sústružiť. Tie foto neviem zatial hodiť tu do fora , tak ich na stiahnutie dávam na: http://www.uloz.to/1178489/foto %20 rar alebo pošlem na e-mail Citovat
*jose_106* Odesláno 5. únor 2009 Odesláno 5. únor 2009 Takže přidávám svoje vyřešení nápravy. Představoval jsem si to jinak, ale selhala varianta výměny nápravy a já příští týden vezu plné auto a bagáž na hory (což by ta náprava už nezvládla), tak jsem dnes byl na repasi u Kačírka v Příbrami. Dojel jsem na osmou, auto bylo v 11 hotové, cenovka 6 tisíc za výměnu na autě. Předtím jsem v Praze zajel na test tlumičů (+ kontrolu brzd, když už jsem tam byl) všechny byli OK, jen pravý zadní ukázal hraniční hodnoty, což bylo tou nápravou, takže jsem nechal původní. Při repasi se zadek šoupl trochu nahoru (nevím jestli o ty 4cm, jak tu někdo někde psal, že je jeden zub). No, kola jsou rovně :-), celkově je zadek tužší, na jízdním projevu nějakou zásadní změnu nepozoruju, ale možná že předtím ten zadek měl drobnou tendenci poplavávat do stran, teď to možná přesněji drží stopu (občas jsem předtím měl pocit malinkatých přesýpacích hodin pod zadkem...) Vím, že ohlasy zde na fóru hovoří pro Auto Domin a byly v minulosti nějaké výtky na Příbram. V PB to na mne působilo tak nějak \"garážovitě\", no ;-) - Auto Domin asi bude mít podstatně jiné zázemí. Nicméně pod tlakem času jsem zvolil Kačírka, tak sem alespoň za rok dva tři budu moci napsat, jak je to s kvalitou. Na čepy, ložiska, funkci je dva roky záruka. Co bych označil jako mínus je jednání se zákazníkem. Měl jsem trošku pocit chaosu (objednal jsem se na dnes, byl jsem napsaný na zítra...), ale zejména jsem se asi trefil na dosti nekomunikativního technika. Na můj dotaz po provedené opravě, jak to vypadalo, v jakým ta náprava byla stavu (jak špatným... prostě by člověk chtěl k tomu slyšet nějaké slovo) se mi dostalo odpovědi \"No byla rozbitá\" ...atd... Nu co, hlavní je odvedená práce a tu půjde posoudit až s odstupem. Jinak: nevím jak tu nápravu sundávají, ale brzdy se vůbec nerozpojovaly a asi ani výfuk. Už předemnou ale odkrýval šroubynápravy, tak si ji zřejmě jen povolej na jedné a pak druhé straně a dělají to tak... Perlička byla můj dotaz na navrtání maznic, to byl na toho technika červenej hadr \"výrobce to maže, my to znova namažeme, lidi tam nacpou naftu, vyjetý oleje a další sr.č.y a na nás to pak všechno vyteče, protože je toho saj.a.tu plná trubka..\" - no ale asi s tím od lidí fakt setkávaj Rychlé fotky jen mobilem po repasi: [upravil dne 6/2/09 *jose_106*] Citovat
anywhere Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 zdravim, teď jsem koupil 106 1.6XSi a mám taky problém s nápravou (nejspíš). Sám se nijak extra nevyznám, každopádně pravé zadní kolo mám solidně do A. jak na to tak koukám tak dávat 6.000,- za repas nápravy mi není moc po chuti, sám se do toho nepustím poněvadž by to nedopadlo dobře. Je vůbec nějaká možnost jak se vyhnout pořizování nebo repasu celé nápravy když mám problém jen s jedním kolem? :-/ Citovat
Alesek Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Kdyby měl někdo zájem tak prodám nápravu s tříšroubovým nábojem. bez tlumičů. Citovat
Black Joe Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Původně zaslal: anywhere zdravim, teď jsem koupil 106 1.6XSi a mám taky problém s nápravou (nejspíš). Sám se nijak extra nevyznám, každopádně pravé zadní kolo mám solidně do A. jak na to tak koukám tak dávat 6.000,- za repas nápravy mi není moc po chuti, sám se do toho nepustím poněvadž by to nedopadlo dobře. Je vůbec nějaká možnost jak se vyhnout pořizování nebo repasu celé nápravy když mám problém jen s jedním kolem? :-/ Asi Tě nic jiného nezbude, pokud nejsi automechanik nebo kutil a nebo nemáš kamaráda mechanika. Pokud si necháš udělat jednu stranu, druhá se Ti stejně ohlásí za chvilku ,tak pokud už se s tím začne ,tak všechno. A většinou se při demontáži přijde ještě na něco ,tak se může cena opravy i zvednout. Citovat
*jose_106* Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Anywhere: já jsem to měl taky tak, totálně vymlácené pravé zadní kolo a levá strana byla celkem v pohodě. Ale repasáci Ti jen jednu stranu neudělají (mě to odmítli a naprosto chápu). Leda si materiál poshánět sám (je možné jej koupit od firem, které nápravu repasují - čep, sadu ložisek + eventuelně vyvložkované rameno), pokud bys našel někoho, kdo by to uměl udělat. Ale stejně je otázka, jak dlouho ta druhá strana vydrží. Asi bych uvažoval tak: Chci si auto nechat několik let = repase, případně co nejnovější jinou zadní nápravu Neplánuju si ho nechávat dlouho nebo do něj nechci dávat investice = sehnat jinou starší funkční nápravu a nechat vyměnit. Citovat
anywhere Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 no jo, asi mi nezbude nic jiného než do toho ty prašule navrážet. Pro mě, jakožto pro studenta to není zrovna maličkost sehnat 6.000,- popř. víc abych odstranil jednu závadu ale nedá se nic dělat no =) Citovat
*jose_106* Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 Původně zaslal: anywhere no jo, asi mi nezbude nic jiného než do toho ty prašule navrážet. Pro mě, jakožto pro studenta to není zrovna maličkost sehnat 6.000,- popř. víc abych odstranil jednu závadu ale nedá se nic dělat no =) Já jsem měl kontakt asi na tři lidi, od kterých bych býval vzal nápravu, ale byly to na trojděrové disky, takže na 1.6 ti nepomůžu. Ještě koukni sem: + V relativním dosahu od Náchoda bys to měl i k nám do Přelouče (u Pardubic), kde mě po absolvování repase v Příbrami při přezouvání kol dostal Mikov (Autoservis Madi Přelouč - 466958991, 602412660) s tím, že prej zadní nápravy na Peugeoty dělá. Ovšem nevím jak, zkušenost nemám... Citovat
sallyy Odesláno 5. březen 2009 Autor Odesláno 5. březen 2009 Původně zaslal: anywhere no jo, asi mi nezbude nic jiného než do toho ty prašule navrážet. Pro mě, jakožto pro studenta to není zrovna maličkost sehnat 6.000,- popř. víc abych odstranil jednu závadu ale nedá se nic dělat no =) Hele pro mě jako pro chudou studentku to taky není jednoduchý. Ale tohle je fakt potřeba. Měla jsem to taky a můžu doporučit http://www.napravy.cz/rada_1.htm . Bylo to hned hotový a stálo to 4300,- plus 500 ještě za něco. Už jsem to tu psala. Tak si to pročti. A teda jsem spokojená. A dávají na to 2 roky záruku. Citovat
Alesek Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 Pro mě jakožto pro chudého studenta jsem si dával při výběru auta na zadní nápravu obzvlášt pozor, musím zaklepat, tak u obou pežotů jsem zadní nápravu měl v pohodě, takže teďka jak již jsem psal, tak jednu tříd+rovou mám. Citovat
anywhere Odesláno 8. březen 2009 Odesláno 8. březen 2009 třídírová mi je bohužel na XSičko k ničemu :/ Citovat
jakub106GTI Odesláno 11. březen 2009 Odesláno 11. březen 2009 zítra jedu do příbrami takže dám pak echo jak jsem dopadl... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.