Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Krajské volby 2008  

1. 1. Krajské volby 2008

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: lamancha

Původně zaslal: Ferin007

mě vždycky nejvíc dráždí lidi kolem mě, co nechodí volit a přitom mají nejvíc řečí na politiku - podle mě jediná věc, kterou můžou ten stav změnit, je jít dát hlas. takže když vim, že nevolí, tak se s nima o politice radši ani nebavim

Úplně stejnej názor mám i já. :super

Dycky říkám, kdo nevolil, nemá sebemenší právo nadávat. Zbývá mu jen tiše sedět v koutku a mlčet. Bohužel, praxe je přesně opačná. :bacha

Asi mě někdo ukamenuje, ale volit strany a la \"Za království české\" apod. je jako nevolit, nebo dát hlasy tomu \"teplejšímu\" spektru barev (oranžová, červená...)

dle tebe je lepší dát hlas modre?

Odesláno

Původně zaslal: dzavel

Původně zaslal: Vvitty

Poplatky byly podle mě nesmysl, protože šly jen do kapsy doktorům, kteří s nimi mohli naložit jakkoliv (záměr byl nakoupit lepší vybavení apod. - kolik jich to udělalo?).

poplatky nejsou zas takovy nesmysl, vsimnul sis ze se usetrilo par mld z rozpoctu zdravotnictvi, protoze lidi prestali chodit k doktorovi s kazdou pitomosti?

Jo a zároveň lidi začali přecházet nemoci a uvažovta jak jen nezaplatit blbejch 30kč.

Jasan. Sme národ socek, kerý si kvůli 30,- kč rači uženou zápal plic?!? :o

Jinak to aspoň lidi donutilo si uvědomit, že zdravotnictví není zadarmo, ale je to sakra drahá věc, za kterou platí většinou pořád jen symbolicky (ale spoň z jejich pohledu-přímo). Na západě se platí daleko víc (i v poměru k platům) a úmrtnost to tam nezvedlo. ;)

Nebo ti snad přinde v pořádku chodit si předepisovat Paralen, kerej hotově stojí 8,-, ale díky tvé vyčuranosti a systému, kdy je \"fše zdarma\", stojí nakonec zdravotní pojišťovnu 30,-, pač musí proplatit i papírování (čísla sou reálný).

Čeho se poplatkama dosáhlo (a omezením proplácení prvních dnů nemoci), bylo redukování praxe \"hodím se marod\", což je jedině dobře. :super

[upravil dne 21.10.08 Ferin007]

Špatně sis to vyložil.

Na západě se platí možná víc, ale lidé mají lepší péči:nevim.

Nejsem žádnej vychcánek, ale paraleny si nekupuju - Aspirin mi pomáhá víc:aut.

Odesláno
JJ, tak jsem to myslel. V okolí znám lidi kteří tvrdí, že nepujdou k doktorovi pro paralen, ale občas je třeba lěčit i jinak (antibiotiky) a to pozná už asi jen doktor, ale lidi si prostě myslí, že se vyléči sami.

Já nevím jak ty, ale já su od malička zvyklej nechodit k doktorovi s každou blbostí. Symbolickej poplatek na tom vůbec nic nezměnil. Dokud to de, tak se léčím sám. Kolikrát pomože čaj s medem a citronem. Halls a kapky do nosa si taky zvládnu koupir sám.

Rýmu od zápalu plic snad zvládne odlišit každej, ne?

Sou i tací, co lítají k doktorovi s třískou, že?!? :D

PS: Jinak trend je i u doktorů antibiotika dávat jen ve výjimečných případech. Nadělají často víc škody než užitku. Bohužel si je lidi často vymrčí sami, pač mají pocit, že když jim doktor nenapíše antibiotika, tak je neléčí. Naprostá většina \"podzimních\" nemocí je ale virálního původu.

Jinak myslím, že se tím rozjímáním na 30,-kč poplatkem jen sami shazujete. :nevim

Odesláno
Špatně sis to vyložil.

Lepčí péči?!? :o

To jako v čem?? Praktický zkušenosti sou přesně opačný. Český zdravotnictví je subjektivně i objektivně hodnocený jako jedno z nejlepčích na světě. Ale taky ekonomicky nejmíň efektivních.

PS: To \"tvé vyčuranosti\" sem myslel obecně, ne osobně na tebe. ;)

Odesláno

JJ, tak jsem to myslel. V okolí znám lidi kteří tvrdí, že nepujdou k doktorovi pro paralen, ale občas je třeba lěčit i jinak (antibiotiky) a to pozná už asi jen doktor, ale lidi si prostě myslí, že se vyléči sami.

Já nevím jak ty, ale já su od malička zvyklej nechodit k doktorovi s každou blbostí. Symbolickej poplatek na tom vůbec nic nezměnil. Dokud to de, tak se léčím sám. Kolikrát pomože čaj s medem a citronem. Halls a kapky do nosa si taky zvládnu koupir sám.

Rýmu od zápalu plic snad zvládne odlišit každej, ne?

Sou i tací, co lítají k doktorovi s třískou, že?!? :D

PS: Jinak trend je i u doktorů antibiotika dávat jen ve výjimečných případech. Nadělají často víc škody než užitku. Bohužel si je lidi často vymrčí sami, pač mají pocit, že když jim doktor nenapíše antibiotika, tak je neléčí. Naprostá většina \"podzimních\" nemocí je ale virálního původu.

Jinak myslím, že se tím rozjímáním na 30,-kč poplatkem jen sami shazujete. :nevim

Když je mi fest chu*ovo idu k doktorovi klidně i za 100,-;).

Rýmu asi jo, ale zápal plic?:myslim

:xvulAno proto se doporučují různe doplňky - vitamíny, probiotika...

Odesláno

Špatně sis to vyložil.

To jako v čem?? Praktický zkušenosti sou přesně opačný. Český zdravotnictví je subjektivně i objektivně hodnocený jako jedno z nejlepčích na světě. Ale taky ekonomicky nejmíň efektivních.

Tak nevim, ale tetka co žije v Německu šla s chrápáním k doktorovi absolvovala 5 vyšetření a teď spí s dýchací maskou jak Gagarin:D. U nás ti dají balonek na záda a val dom.

Odesláno

Špatně sis to vyložil.

Tak nevim, ale tetka co žije v Německu šla s chrápáním k doktorovi absolvovala 5 vyšetření a teď spí s dýchací maskou jak Gagarin:D. U nás ti dají balonek na záda a val dom.

No vidíš hlavně že to vyřeší a máš po chrápání :-D.... žádný složitý věci :-)

Odesláno

Jít k volbám a někomu dát hlas mi přišlo, jako bych se mohl rozhodnout, jestli chci kopanec do levé, nebo pravé hyždě - lidově půlky.

Jo a ta Paroubkovo hláška mě taky nadzvedla ze židle. V té kraťoučké skeči se ukázalo, co si o \"plebsu\" myslí. IMO s tou hláškou naplnil skutkovou podstatu urážky na cti.

[upravil dne 21/10/08 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: jirka639

Původně zaslal: lamancha

mě vždycky nejvíc dráždí lidi kolem mě, co nechodí volit a přitom mají nejvíc řečí na politiku - podle mě jediná věc, kterou můžou ten stav změnit, je jít dát hlas. takže když vim, že nevolí, tak se s nima o politice radši ani nebavim

Úplně stejnej názor mám i já. :super

Dycky říkám, kdo nevolil, nemá sebemenší právo nadávat. Zbývá mu jen tiše sedět v koutku a mlčet. Bohužel, praxe je přesně opačná. :bacha

Asi mě někdo ukamenuje, ale volit strany a la \"Za království české\" apod. je jako nevolit, nebo dát hlasy tomu \"teplejšímu\" spektru barev (oranžová, červená...)

dle tebe je lepší dát hlas modre?

jj, myslím:), ale nehodlám Tě o tom přesvědčovat:papa

Nedělám si iluze, že všem jde o svou kapsu, jen si občas říkám, proč ti modří, když už teď mohou rýžovat, dělají takové věci , např. poplatky, radar, důchody, které jim rozhodně popularitu (a tím možnost rýžovat déle) nepřinesou. Žeby jsme už dosáhli bodu, kdy se prostě změny dělat musí? Žeby se snad začaly dělat změny i když to může přinést škodu vlastní kapse? Žeby se prostě kolo otáčelo tak, že se nejdříve musí co nejvíc rozdat a být u vesla, aby to pak ods... někdo jiný kdo tím pádem o popularitu příjde a tak pořád dokola? Nejsem politolog, nejsem podnikatel a nechci politikou trávit moc času, ale někdy se holt musím zamyslet, proč jedni co jsou u kormidla nesou kůži na trh a druzí rozdávají i to co ještě nevyprodukovali. Ale je to jen můj názor a nikomu ho nevnucuji.

[upravil dne 21/10/08 lamancha]

Odesláno

Tak teď jste mě pánové rozesmáli, při představě tetičky, která leží v posteli v dýchací masce.....to by snad nechrápala i kdyby chtěla. Strejček taky nechrápe, protože strachy nespí, co?

Jako pražačka jsem v těchto volbách nevolila, ale kdybych mohla volím modré. I když mám k nim výhrady a předsedu moc nemusím, tak si myslím, že třeba ty nepopulární poplatky ve zdravotnictví nebyl špatný nápad. Jenže jsou to holt nepopulární kroky, najednou chtít peníze za něco co bylo doteď zadarmo.

Pomeranče jim pak naslibují hory doly..........a máme rázem oranžovou republiku.......Smutný je, že spoustu lidí už nezajímá kde na to chtějí brát.......zadluží republiku na dalších x let......ale hlavně že nebudem muset dávat doktorům třicet kaček.

Odesláno
jj, myslím:), ale nehodlám Tě o tom přesvědčovat:papa

Nedělám si iluze, že všem jde o svou kapsu, jen si občas říkám, proč ti modří, když už teď mohou rýžovat, dělají takové věci , např. poplatky, radar, důchody, které jim rozhodně popularitu (a tím možnost rýžovat déle) nepřinesou. Žeby jsme už dosáhli bodu, kdy se prostě změny dělat musí? Žeby se snad začaly dělat změny i když to může přinést škodu vlastní kapse? Žeby se prostě kolo otáčelo tak, že se nejdříve musí co nejvíc rozdat a být u vesla, aby to pak ods... někdo jiný kdo tím pádem o popularitu příjde a tak pořád dokola? Nejsem politolog, nejsem podnikatel a nechci politikou trávit moc času, ale někdy se holt musím zamyslet, proč jedni co jsou u kormidla nesou kůži na trh a druzí rozdávají i to co ještě nevyprodukovali. Ale je to jen můj názor a nikomu ho nevnucuji.

[upravil dne 21/10/08 lamancha]

jj, taky mě to štve, je to furt dokola a nemá to východisko.

Přinde k moci ČSSD, fšem fšecko (z cizího) naslibuje, samotný je to nic nestojí, jen dovedou fšecky rozpočty do deficitů (což je při tak velkým růstu, jako byl u nás fakt umění!!) atd. Pak se ztrapní stofkama afér, vystřídá je pravice, kerá má snahu řešit to, co se řešit musí, ale bylo do té doby odkládáno, čímž jí samozřejmě krátkodobě u \"obyčejných\" lidí klesne popularita. Do voleb se kladný aspekty nestihnou moc projevit, projede je, příde k k moci ČSSD, fšem fšecko (z cizího) naslibuje, ....... (dál to už znáte ;) ).

Čtyřletý volební období, stejně jako poměrnej volební systém je nesmysl nesmysloidní. I když, až to tady bude dirigovat Drát, budeme za něj vděční. :D

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Jo a ta Paroubkovo hláška mě taky nadzvedla ze židle. V té kraťoučké skeči se ukázalo, co si o \"plebsu\" myslí. IMO s tou hláškou naplnil skutkovou podstatu urážky na cti.

[upravil dne 21/10/08 Kdo]

Kerou hlášku máš na mysli? Asi mi něco uniklo. :mad:

Odesláno

Další jeden z mála věcí co normální člověk nepochopí doufám že se lidi naštvaný na ODS nyní vynahradily svoje mindráky a k dalším volbám pujdou volit již normálně..

------------------

jinak mezi náma jsou 4 socani a 1 komouš tak se přiznejte :D:D

Odesláno
Původně zaslal: Welis

------------------

jinak mezi náma jsou 4 socani a 1 komouš tak se přiznejte :D:D

Ale fúúúúj! Na Peugeot fóru?!?! To by měli přesednout spíš na Renault! :D

Odesláno

Jinak já se přiznám, ač zapřísáhlej volič, tentokrát jsem nevolil, pač sem byl v zahraničí, a dost mě to mrzí. :(

no když to vemu kolem a kolem tak tvůj hlas v aktuální situaci by nic moc nezmenil :-D .... ale nesmí si to říct každej žj :D:D

Odesláno

Uz vidim socany, jak rusi poplatky u doktoru... Nejhorsi je, ze to stejne odserou ty nejvetsi socky.... Myslet si, ze je neco zadarmo je velmi naivni... atd... atd... atd...

Odesláno

Volil jsem \"Jinou stranu\" v te ankete chybi, takze nemuzu hlasovat :P.

Ohledne poplatku u doktora, se zapadem teda nevim co ja slysel tak o poplatcich ani slovo, pripadne nizsi nez u nas. A i v Madarsku to uz zrusili. Dobra vec je, ze poplatky zabranujou tomu aby si duchodci hromadili doma kupy leku a nebo aby chronicti hypochondri chodili kazdy druhy den k doktorovi s nejakou blbosti. Jenze na druhou stranu to skodi tem poctivym - moji prarodice chodi s nemocí k doktorovi opravdu jen kdyz musi, jsou tak vychovani, jenze berou pomerne dost leku a tak zaplati kazdy z nich kazdy mesic pokazde u 2 ruznych doktoru za predpisy 2*30 kc - protoze jde vydat jen urcity pocet baleni leku na predpis, takze tam musi chodit a otravovat doktora temer kazdy mesic. V lekarne za kazdou polozku na receptu 5*30 kc = 150 kc. To mate 210 kč za mesic, to znamena 2,5 tisice kč za rok na kazdeho.. a to nepocitam pripadny pobyt v nemocnici (60 kč / den). A to je docela dost. Dale jeden kamarad byl kratce po zavedeni poplatku se svym malym synkem na pohotovosti, zaplatil 90 korun a jedine co mu tam rekli bylo ze musi jit jinam ze oni ho neosetri, penize samozrejme nevratili a na jinem oddeleni platil znovu jinak ho odmitli osetrit.. neprijde mi to moc fér.

No nechci tu nic obhajovat, proste zase tim podle me potrestali i ty slusne lidi.. mi je treba nejakych 30 korun sum a fuk, ale kdyz se to nahromadi tak to asi nikoho nepotesi. Uz jsem psal vyse ze ODS v cele s Topolem mi jde hodne proti srsti ackoli jsem pravicak, nedivim se lidem ze maji vztek.. a pak to tak dopadá.

[upravil dne 21.10.08 Mitja]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...