Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj mam takový problém začalo mi čtěrkat čerpadlo klimatizace a štěrkáni se zvyšuje s otáčkama nemůžete mi nějak poradit? jestli někdo z vás už s tím provlém neměl. Jo štěrká to při zapnuté i vypnuté klimě. dík jack

Odesláno

Nebude to niečo iné? Pri vypnutej klíme by to mohlo byť ložisko remenice ale po zapnutí sa už neotáča tak by ostalo ticho.

Zvukovo to vyzerá na niektoré ložisko. Daj dole remeň z alternátora a skús naštartovať či to bude robiť. Ak áno, tak zrejme napínacia kladka.

Odesláno

A jaký máš kompresor? Pokud Sanden, přes Google toho můžeš najít spousta.

Jinak souhlasím s pastorkem, sundej řemen příslušenství a zjisti která řemenice nebo kladka má problém (rukou sjistíš vůle, drhnutí nebo hlučnost). Pokud jde o řemenici klimatizace, dá se vyměnit samostatně buď ložisko, nebo celá řemenice.

Dovolím si opravit Pastorka, řemenice je asi uložena na vlastním těle kompresoru pomocí ložiska. Ložisko je ve funkci ať je spojka zapnutá nebo vypnutá. Pokud je sepnutá, vymezí se vůle v ložisku a ložisko řemenice může být méně hlučné.

Důležitá je také vůle mezi spojkou a řemenicí. Ta má být v rozpojeném stavu asi 0,5 mm po celém obvodu.

Více zde: http://www.sanden.com/images/SD_Service_Guide_Rev.2.pdf

http://www.specialtauto.com/air-conditioning-systems/images/ac-compressor-inside.jpg

[upravil dne 20/10/08 Midloch]

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Nebude to niečo iné? Pri vypnutej klíme by to mohlo byť ložisko remenice ale po zapnutí sa už neotáča tak by ostalo ticho.

Zvukovo to vyzerá na niektoré ložisko. Daj dole remeň z alternátora a skús naštartovať či to bude robiť. Ak áno, tak zrejme napínacia kladka.

Řekl bych že se ložisko točí i při sepnutém kompresoru:myslim,ale jinak se dá sehnat samostatně a jak bylo psáno sundat řemen a zatočit si vším co se točí a uvidíš co vydává ty zvuky
Odesláno
Původně zaslal: jack 306

ahoj mam takový problém začalo mi čtěrkat čerpadlo klimatizace a štěrkáni se zvyšuje s otáčkama nemůžete mi nějak poradit? jestli někdo z vás už s tím provlém neměl. Jo štěrká to při zapnuté i vypnuté klimě. dík jack

Dělalo mi to ložisko klimy .. bohužel na můj typ není výměnné takže prý originál řemenice se spojkou a ložiskem, cca 10 kkč - doporučili mi přímo novou klimu v náhradě za 12 kkč (tak se vyjádřili chlapci v peugeot servisu)

Šikovný mechanik ložisko sundal a zaměnil za dvojici poloviční šíře - celá sranda se vešla do 500 kč i s prací.

Odesláno

ahoj tak jsem sundal řemen co vede na vodní čerpadlo a na tu klimu zjistil sem že kladka ma trochu vůli a kompresor na klimu rozdělám v neděli doufám že to bude jen to ložisko nebo vůbec nic a že to byla jen tak kladka.. :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...