mike.old Odesláno 9. duben 2004 Odesláno 9. duben 2004 Zdravím všechny. Chtěl bych poprosit odborníka o názor je shodná kliková hřídel u Peugeota 405 GRD 1.8 turbo diesel a Citroen 1.8 d? Citovat
vix Odesláno 9. duben 2004 Odesláno 9. duben 2004 nevim, odbornik nejsem, Citroena nemam a v Rusku jsem nebyl. Ale vzhledem k tomu, ze u 1.8 TD a 1.8 D jsou rozdilny klikovky, tak asi rozdil mezi nimi nejaky bude (v pevnosti, nevim?) Navic, u TD se dost casto lizne klika a pak se na motor muzes chodit akorat divat. jeste u TD praskaji hlavy, ale to sem moc nepatri. Rekl bych, ze ne... Citovat
Ráďa Odesláno 9. duben 2004 Odesláno 9. duben 2004 jak jsi přišel na to,že se u TD často lízne klika?Klika se ti lízne jedině když:jedeš bez oleje,máš špatnej olej např.ti do něj teče voda při prasklé hlavě nebo těsněnim pod ní nemáš tlak oleje atd.ale to nemá nic společného s tím jestli je to atmosférák nebo turbínka.S tou hlavou máš bohužel pravdu. Citovat
mike.old Odesláno 9. duben 2004 Autor Odesláno 9. duben 2004 klikovka 405 1.8 GRD alias Citroen 1.8 D Dik za radu. Mam taky informace, ze jsou u TD pevnejsi ojnice i zesilena klika. \"Na slovo vzaty odbornik\" mi tvrdil, ze jsou naprosto shodne (a to i motory) a presto jsem na motorech zacal objevovat malicke lec podstatne odlisnosti. (Napriklad komurky v bloku s tryskami na vstrikovani oleje pod pisty u TD). Jinak tyhle dva motory vypadaji vskutku velmi podobne a kliky jsou pry uplne stejne. Potreboval bych ale radu od nekoho, kdo s tim ma zkusenosti a zkousel je zamenit, ze jsou anebo nejsou shodne. Citovat
oddie Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Kliky jsou shodné jen u 1,8TD a 1,9TD, a pak u 1,8D a 1,9D. Tj. turbodiesel má jinou kliku než atmosférák (a nejen kliku). U TD se klika lízne skutečně o dost častěji než u atmosféráku. Stává se to ale u hodně jetých motorů, a při zanedbávání údržby. TD je podstatně víc namáhán, to zaprvé, a zadruhé je choulostivější na výměny oleje. Hlavní příčinou toho \"líznutí\" ovšem bývá vyběhané turbo, propoštějící olej - pokud turbo příliš propouští olej, poklesne tlak v mazacím kanále, a copak se asi stane? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.