Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

potrebujem poradiť idem meniť olej - mam 1,9 disel peugeot 205 r.v. 91 - použivam olej shel helix super 15W40 - je potrebne , dať pri vimene aj preplachový olej alebo tam preplachový nedávať a naliať nový .

Niektorý hovoria že nie - že to môže uvolni karbon a potom upchať kanáliky iný že ano - predajca oleja mi to doporučil no teraz neviem ?

Odesláno

ja idem menit olej zajtra - taky isty motor - no a len menim, o preplachu som nejak ani neuvazoval. len vypustit, vymenit filter a da sa novy - mozno to neni ani ten isty ale znacka a hustota je ta ista. inac tu je uz o tom myslim spravena tema, skus sa tu trosku pohrabat.

Odesláno

Při používání dnešních --výrobcem doporučených--moderních motorových olejů se neproplachuje.

Je-li někdo extra pedant a proplachovat chce--výrobci motorů doporučují proplachovat jen druhem oleje,který se použije

při řádné výměně--tzn. koupit dvojnásobné množství doporučeného oleje. :o:o:o

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Je-li někdo extra pedant a proplachovat chce--výrobci motorů doporučují proplachovat jen druhem oleje,který se použije

A to se u 205 opravdu vyplatí :D

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

:D:kdysi jsem to opravdu dělal....olej Shell zadarmo a v práci něk-

dy taková nuda...:D:D

Odesláno

:D:kdysi jsem to opravdu dělal....olej Shell zadarmo a v práci něk-

dy taková nuda...:D:D

Tak to je pak jiná, ale kupovat to.. Jinak při větším množství toho oleje bych asi spíše zúročoval ;)

Odesláno

Leju tam skoro stáčenej Mogul 10W40 a měním co 10 tkm. Proplachovat nemá cenu ;)

Jinak, 10W40 byla předepsaná jen pro některé severské země a v našich podmínkách není schválena. Takže, kdybyste chtěli přelézt na ni, je to váš risk.

P.S.: Stejně ten olej je po 800 km černej jako bota :roker

Odesláno

takže ako som tomu dobre porozumel . preplachový nedávať - a ked by som šiel so Shell na CASTROL ( ale rovnakých hodnôt 15W40 )stači skrátit interval medzi výmenami ( 5000 ) - teraz mením zhruba po 8000 km ( olej + filter ) ....

Odesláno

Původně zaslal: vix

P.S.: Stejně ten olej je po 800 km černej jako bota :roker

No vidíš a Titan 10W-40 CFE je černej už když se tam leje :aut

A není náhou už jednou přejetej ?:D

Odesláno

U toho diesela ten olej bude po pár set kilometrech stejně černý od sazí, tak je proplach spíš otázkou do větru.Před tím to také nikdo u toho auta určitě nedělal.Je to blbost při dnešních olejích a také jeho ceně.

Odesláno

Hlavně, aby tam byl olej nějaký. Znám spoustu lidí , co jim na měrce nevisí ani kapka. Proplachovat a použít tak dvojité množství oleje považuji za zbytečné. Pokud mi to někdo vysvětlí, že je to jinak, začnu své miláčky hýčkat.

Odesláno

dotaz : dnes mi nenili ten olej. ked som ho kupoval som sa pytal kolko to tej 1.9 D ide a povedal ze 5. a pozeram dnes mi tam naliali len 4. kolko tam toho mam dat? v TP mam motor 1.8D - to toho idu len 4 alebo co? momentalne uz v tom mam zmatok - neviem uz ani aky motor tam je - predavajuci tvrdil ze je tam 1.9 a v TP 1.8. Ale ja uz vazne neviem. podla vin cisla mi vyhodilo ze je tam XUD9 ak si to dobre pamatam a to by mala byt 1.9D. mozem zistit priamo na motore co je to za objem ? Alebo ide do 1.9 a 1.8 tak isto litrov oleja? help

Odesláno
Původně zaslal: automale

dotaz : dnes mi nenili ten olej. ked som ho kupoval som sa pytal kolko to tej 1.9 D ide a povedal ze 5. a pozeram dnes mi tam naliali len 4. kolko tam toho mam dat? v TP mam motor 1.8D - to toho idu len 4 alebo co? momentalne uz v tom mam zmatok - neviem uz ani aky motor tam je - predavajuci tvrdil ze je tam 1.9 a v TP 1.8. Ale ja uz vazne neviem. podla vin cisla mi vyhodilo ze je tam XUD9 ak si to dobre pamatam a to by mala byt 1.9D. mozem zistit priamo na motore co je to za objem ? Alebo ide do 1.9 a 1.8 tak isto litrov oleja? help

XUD9 78-87 305 GLD,SRD,GRD,Diesel Est 1905 Diesel 65hp, ale klidně tam můžeš mít od doby vzniku toho auta přehozený motor....

Odesláno

ok a na tej omerke to ma byt ako? je nejaka taka - spiralovo zatocena a potom je jeden nieco ako vrub - to je akoze max? a potom druhy - to je akoze min? celej tej omerke som nejak nepochopil. asi potrebujem mat pekne krasne rysku s napisom :D

Odesláno

ok a na tej omerke to ma byt ako? je nejaka taka - spiralovo zatocena a potom je jeden nieco ako vrub - to je akoze max? a potom druhy - to je akoze min? celej tej omerke som nejak nepochopil. asi potrebujem mat pekne krasne rysku s napisom :D

Odesláno

No , ten zářez, co je dál od toho , za co to držíš, pod to bys neměl chodit a ten druhej je max a ten ti zase muže nadělat problémy , pojedeš -li na max. otáčky. Drž to mezi ryskama

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...