Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevim co na to říct,snad jen ,klasika je klasika,ale když už změna,tak bych to nechal na tom orchestru,ten se mi zdá nejlepší,zachovává takovou tu důstojnost ,přece jen je to \"státní hymna\":):P:papa

Odesláno

Právě proto,že je to STÁTNÍ HYMNA by měla zůstat tak jak ji známe. :myslim

Nová verze se mi nelíbí proto,že ji nahraje nějaký symfonický orchestr,ale že se populisticky do toho montují ti rádoby politici,kteří rozvrtají co můžou,jen aby se zviditelnili :xvul

Samozřejmě jsem nečekal,že se mnou budete souhlasit,každý na to máme svůj názor a to je jen dobře,že se k tomu můžeme vyjádřit a ne jak za komančů,když jsme museli držet hubu a šoupat nohama. :super

Politika je prostě to,co jsem nikdy nemusel :blablabla:papa

Odesláno

Ta s orchetrem je mnohem lepší už dřív sem si říkal proč to neudělaj bohatší toto je dobrý rešení jsme stát o 10mil lidech tak proc by hymnu mel zpivat jeden ? :-) ... :-P

jinak mnohem lepsi nez co sem videl pred mesicem od toho magora Varhana nebo jak si to říká to byl teprv hnus hnusáckej

Odesláno

Podle mě je to mnoho povyku pro nic. Hymna je pořád hymna a buďme rádi že to dopadlo takto. Taky to mohla dostat do rukou \"hitmakerka\" Vlasta Parkanová se sólistou honzou vyčítalem, který by mohl také vytvořit vizuální stránku hymny a byl by z toho krásný videoklip s nějakým kocourem :D

(Divím se že Venda Klaus nepožádal Lucii Bílou aby to nazpívala s Alexandrovcema - to by byly teprv diskuse)

Původně zaslal: Pepito

Právě proto,že je to STÁTNÍ HYMNA by měla zůstat tak jak ji známe. :myslim

Nová verze se mi nelíbí proto,že ji nahraje nějaký symfonický orchestr,ale že se populisticky do toho montují ti rádoby politici,kteří rozvrtají co můžou,jen aby se zviditelnili :xvul

Samozřejmě jsem nečekal,že se mnou budete souhlasit,každý na to máme svůj názor a to je jen dobře,že se k tomu můžeme vyjádřit a ne jak za komančů,když jsme museli držet hubu a šoupat nohama. :super

Politika je prostě to,co jsem nikdy nemusel :blablabla:papa

[upravil dne 29/9/08 Butch]

[upravil dne 29/9/08 Butch]

Odesláno

To už opravdu nevědí, co dělat? Co se týká naší státní hymny, tak tady bych vůbec nic neměl!! Co se jim na ní nelíbí!!! To už je vrchol arogance a drzosti!! Po staletí máme stejnou hymnu, která ,,přežila\" taková úskalí např. obě světové války, krize a td.. a nějaká sprominutím b*b se rozhodně, že ji předělá!! Do uranových dolů s ním!!! Tam může skládat šašek co chce:bacha!! Jinak referendum, jelikož se jedná o jeden ze znaků naší státnosti !!!!!

Odesláno
Původně zaslal: Blizzard

nechápu co řešíte. všechno se vyvíjí i tak hymna. Pochybuju že za 200 let bude mít stejnou podobu jako dnes.

...Kdysi dávno lidé v tlupě tancovali okolo ohně a broukali si u toho.

myšlíš technopárty??? ty ještě fungujou, akorát se o nich už tolik nemluví:D

Odesláno

ja bych to nijak zvlast neresil :) slova i melodie zustala stejna, pouze se zmenil hudebni doprovod... a o ten tu zase tolik nejde :). Kazdopadne orchestralni hudba se mi libi, tak nevidim duvod proc nemit orchestralni doprovod v hymne

Odesláno
Původně zaslal: OK406

To už opravdu nevědí, co dělat? Co se týká naší státní hymny, tak tady bych vůbec nic neměl!! Co se jim na ní nelíbí!!! To už je vrchol arogance a drzosti!! Po staletí máme stejnou hymnu, která ,,přežila\" taková úskalí např. obě světové války, krize a td.. a nějaká sprominutím b*b se rozhodně, že ji předělá!! Do uranových dolů s ním!!! Tam může skládat šašek co chce:bacha!! Jinak referendum, jelikož se jedná o jeden ze znaků naší státnosti !!!!!

no netvrď mi, že se za těch 175 let vůbec nezměnila, akorát, že te´d jsme to nějak postřehli.

BTW. přikládám několik variant z minulé doby:

Hymna Česka je stará píseň původem z předminulého století. Její melodie i text pochází z veselohry, která se hrávala pro pobavení prostého lidu v divadlech na pražských předměstích. Známa je též jako \"Píseň o pánovi, který zapomněl, kde bydlí.\"

Stará Hymna - Where my home, dude

Stará Česká hymna

Text staré hymny pocházející ještě z koloniálních dob je následující:

Wo ist mein Heim,

mein Vaterland?

Wo durch Wiesen Bäche brausen,

Wo auf Felsen Wälder sausen,

Wo ein Eden uns entzückt,

Wenn der Lenz die Fluren schmückt:

Dieses Land, so schön vor allen,

Böhmen ist mein Heimatland.

Böhmen ist mein Heimatland.

Jak vidno text je ve staročeštině a jak slyšno, melodie pochází z dávných dob romantismu, naivních obrozeneckých a nacionalistických kořenů.

Srozumitelnější varianta

V průběhu dvacátého století byl učiněn pokus o vytvoření srozumitelnějšího textu, ketrý by hymnu přiblížil modernímu člověku.

Hol van hazám,

hol van hazám?

Víz hömpölyög a réteken,

fenyőerdők zúgnak a sziklákon,

a kertben tavaszi virág díszeleg,

földi paradicsomnak tűnik!

Ez az a gyönyörű föld

a cseh föld, a hazám,

a cseh föld, a hazám.

Ani tato podoba zdaleka nesplnila všechny požadavky kladené na moderní státní hymnu; problém spočíval v zachování původní unylé melodie.

Nová Hymna pro nové století

Melodie pro novou hymnu Česka

Protože původní text již ztratil mnoho ze své živosti a aktuálnosti, například:

Je nesmyslné klást otázku \"kde je můj domov\", když GPS si může koupit každý.

Je hloupé mít hymnu s textem ve staročeštině, když jí dnes nikdo nerozumí.

Mdlá romantická melodie již neodpovídá současným trendům.

Proto byl v roce 2007 ustaven Zvláštní parlamentní výbor pro nalezení nové hymny pro Českou Republiku (ZPVPNNHPČR), jehož úkolem je dát Česku hymnu pro 21. století. Mezi základními podmínkami pro výběr je mimo jiné i volba takové melodie, která by realisticky reflektovala nový stát v nové době a v novém politickém kontextu. Táž podmínka platí i pro text. Po 6 měsících usilovné práce výbor předložil parlamentu, vládě a prezidentovi první výsledek. Text dosud není hotov, ale zdá se, že vhodná melodie byla konečně nalezena!.

Text nové hymny

Kde důchod můj,

kde důchod můj?

Senát mluví o reformách,

pojišťovny mají poplach,

tuneláři kazí svět,

státní bankrot na dohled.

A to je to naše heslo:

emigrovat, stůj co stúúúj,

emigrovat, stůj co stůj.

doufám, že jsem se nikoho nëdotkl, no ale jestli přece ...

Zdroj:http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Hymna_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky

Odesláno

ta orchestrální je v pohodě, ani bych neřekl, že je tam nějakej zásadní rozdíl oproti tý, co se hraje dodnes. ale ta se sborem ND, ta mi přijde jakoby jí nazpívali v sovětským svazu, je to takový plochý až hnusný, docela bych se styděl kdyby jí hráli.. ono už jenom ten text: \"Kde domov můj\" zní ve sboru divně, tahle slova jsou spíš pro sólistu.

Odesláno

Dnes ve zprávách říkali,že v některé nahrávce je slyšet nějaké zakašlání :myslim

Prý mezinárodní ostuda :aut

Nechci být škodolibý,nebo urýpaný,ale státní hymna je věcí celého národa a ne nějakého \"Jánošíka\" :grr:bacha:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...