Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj můžete mi poradit čím to je že mi piškot docela dost přepaluje olej. Dřív to bylo tak 0.2l/2000 ale teď to žere tak 0,5l/500 km. myslím si ze to budou asi vyběhané válce......:roll

Děkuji za odpověď

[upravil dne 28/9/08 jack 306]

Odesláno

Nemusí to být hned na GO motoru.(nevím,kolik máš najeto) Můžou to být ztvrdlá guferka ventilů--na vodítkách--a taky

nějaký únik oleje,chce to zkusit kompres. tlaky a taky,jestli modře kouří z výfuku.Prostě musí rozhodnout odborník.

Ale litr na tisíc je dost--když nikde neteče.:)

Odesláno

No já se na ty guferka asi taky vrhnu mě se ztrací tak cca 0,5L na těch 800-1000km a pokuřuje lehounce někdy... podle toho jak jedu... ale zase mám dost netěsný motor... přes zimu je hold co dělat :)

Odesláno
Původně zaslal: jack 306

většinou zakouří jen při startu pak to je v pohodě

Zakouření po startu ukazuje právě na ta guferka. Jejich stav nezáleží ani tak od km, ale od věku. R.v. 94 má teď zrovna nárok.

Ty guferka se projevují právě takto: spotřeba oleje se celkem prudce zvýší - z měsíce na měsíc, a po nastartování to vyfoukne modrý oblak.

Odesláno

JJ přesně není to o KM, ale době protože ztrouchniví a pak je to v ... taky mi při startu jen foukne a pak za jizdy nic.... ale taky něco uteče jinudy :-D hold musím se konečně na to vrhnou a přetěsnit

Odesláno

Mne tiez zere olej ked som mal vonku sviecky tak ta na tretom valci na sviecke bolo dost oleja, ostatne sviecky su v dobrom stave. Moze to bit guferami na ventiloch? :myslim alebo budu v riti kruzky na pieste? Ak su v haji kruzky daju sa menit aj na jednom valci? ci sa musia vsetky. Co to asi tak zhruba vide prekruzkovat piesty + vymena gufer na ventiloch?

Inak nevidim ze bi dimelo mozno len trocha pri starte ale inak nic.

Odesláno

To Mahel:

Môže to byť oboje. Presnejšie to zistíš pri premeraní tlakov. Ak sú zlé krúžky tak ten jeden valec bude mať výrazne menší tlak. Krúžky sa zásadne menia na všetkých piestoch naraz. Cena? Na tomto linku si nájdeš aktuálne ceny dielov. http://www.elitecat.sk/CarSelection.aspx

To oni:

Na naftovom motore to údajne ide urobiť i bez demontáže hlavy. Robil som len benzínové a hlava išla vždy dole i kvoli inému. V princípe ide o to aby ventil po demontáži pružín nepadol do valca a aby sa naň potom dali nasadiť kuželíky pružiny.

To jack306:

Ventily vyťahovať nemusíš dokonca je lepšie ak ostanú ako boli a vodítka meniť už vôbec nie. Tie sa menia iba ak sú opotrebené a vydržia toho dosť.

Odesláno

Materiál cca 1500 - 2000. 8 x gufero, tesnenie hlavy, tesnenie víka. Možno i skrutky na hlavu, podľa toho v akom budú stave. Ak niektorý bude natiahnutý tak radšej vymeň všetky. Vyhneš sa neskorším problémom. Časová náročnosť podľa šikovnosti a problémov. Tak cca pol dňa určite.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...