budvar Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Tak sem se vydal na cestu Brno - Mnichov - Brno (3. denní výlet), ale o tom jindy... Teď co se mě stalo - žádnej defekt jen jedna podivnost... Naposled sem tankoval 24. v Rozvadově... Plnou. Dojedu do Mnichova a tam Franta 2 dny stál před barákem. I když sem měl nádrž cca z 3/4 plnou, tak jakože testnu jak to vypadá tankovat u německýho Shellu - přístup a tak No zastavilo se to u nějakých 17l - to tak odpovídalo, ještě sem trajdal po Mnichově... Fajn. Jakože plná a valím směr Praha... Opět u Rozvadova, stejná pumpa, stejnej stojan zastavím, že dotankuju plnou abych věděl přesně kolik Franta papá když valí po dálnici průměrně 150-170 A co se nestane, chvílu tankuju (snad ani ne litr) a konec, jakože je plno. Zkouším dál a furt to stejný - říkám si to je blbost - těch +- 15 by tam mělo padnout zas... Tak tam dočurám pomalu na 5l a cáluju... Že to zkusím v Praze - a tam zas to stejný - nakonec čuráním a zastavováním tankování sem tam narval 24l do poctivé plné nádrže vizuálně i podle přístrojovky... Nahoře byla trošku víc pěna... Čím to je? Mě ta němčourská nafta ucpala hrdlo nádrže nebo co ? To je snad blbost ne ? Ono po tomto výletě su docela vycimbanej tak je problém zkusit zas plnou i když po cestě praha - brno by to šlo, že Víte co se mě to stalo, nebo je to další historka z knihy \"Historky Budvarovy, kdeže s Frantou 405tkou jezdil Evropou\" na kterou přinese odpověď až čas Mám být nervózní ? Už teda sem To já z auta furt P.S. Takhle vypadá cca 1200km much a bordelu na mým jinak čisťounkým Fandovi [upravil dne 27.9.2008 budvar] Citovat
P607Olda Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Moc sem nepochopil, co se děje. Žere moc málo? Anebo žere různě, podle nálady? Citovat
ozzy56 Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Původně zaslal: P607Olda Moc sem nepochopil, co se děje. Žere moc málo? Anebo žere různě, podle nálady? že TAM to vzalo 17 litrů a zpátky jen litr a nemohl to dotankovat:myslim Citovat
AnotherOne Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Keď to púšťaš príliš rýchlo nafta pení a nestíha odtekať z hrdla, pištoľ vypne. Ja na starom aute som doslova musel mixlovaním pištole hľadať vhodnú polohu aby to nevypínalo. Záleží aj od toho kde tankuješ, nafta máva v sebe prísadu proti peneniu práve kvôli tomuto. Citovat
pastorek Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Automatické vypínanie pištole pri tankovaní je riešené priamo na výdajnej pištoli. Ak je stárá a mechanizmus vycvakaný tak vypína i pri malom vírení paliva v hrdle. Ja sa pri tankovaní vyhýbam týmto problémom tak že hadicu s pištole dvíham hore a tankujem cca polovičným prúdom. Tak sa mi to osvedčilo. Skús nájsť tú správnu polohu. Keď vypne pár sekúnd počkaj a tankuj ďalej. Citovat
budvar Odesláno 28. září 2008 Autor Odesláno 28. září 2008 Já sem myslel, že sem to napsal dost jasně... Žere v pohodě, žádnej problém, jen mě prostě jak píše pastorek pěnila ta nafta nějak moc asi - i kolega co má 405 mě to potvrdil, že se mu to občas stalo a i další mimo fórum... Já sem z toho jen byl vyjukanej, že se mě to nikdy za 10 000km na Moravě nestalo... Snažím se předcházet problémům jak jen to de, tak se radši zeptám, jestli je to normální... Citovat
pastorek Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Původně zaslal: budvar Já sem myslel, že sem to napsal dost jasně... Žere v pohodě, žádnej problém, jen mě prostě jak píše pastorek pěnila ta nafta nějak moc asi - i kolega co má 405 mě to potvrdil, že se mu to občas stalo a i další mimo fórum... Já sem z toho jen byl vyjukanej, že se mě to nikdy za 10 000km na Moravě nestalo... Snažím se předcházet problémům jak jen to de, tak se radši zeptám, jestli je to normální... Áno je to normálny a pomerne častý jav. Citovat
budvar Odesláno 28. září 2008 Autor Odesláno 28. září 2008 Původně zaslal: pastorek Áno je to normálny a pomerne častý jav. Vyřešeno Díky, to sem potřeboval vědět [upravil dne 28.9.2008 budvar] Citovat
budvar Odesláno 8. prosinec 2008 Autor Odesláno 8. prosinec 2008 Od té doby se mě to nestalo (tankováno už jen na Moravě) Takže tak Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.