Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám takový neodbornický dotaz...

Na videu výše vidíte Civic, zajímá mě, co mu to tam tak hvízdá? Je to turbo či co???

To samé jsem slyšel u Mitsubishi Lancer, myslíte, že by to šlo třeba i na Peugeota ? :myslim:D

[upravil dne 24/9/08 Mirrae24]

Odesláno
Původně zaslal: Mirrae24

Zdravím,

mám takový neodbornický dotaz...

Na videu výše vidíte Civic, zajímá mě, co mu to tam tak hvízdá? Je to turbo či co???

To samé jsem slyšel u Mitsubishi Lancer, myslíte, že by to šlo třeba i na Peugeota ? :myslim:D

[upravil dne 24/9/08 Mirrae24]

no tak turbo je tam na 100% už podle těch 500hp a jina to hvízdá blow off ventil a ten určitě nebude od BIDRINa:D

Tak na peugeotu bys to mohl mít leda bys tam dal motor z 405T16

Odesláno

no kdyz je v nazvu 500HP BHT Civic Turbo tak to asi bude mit turbo :super ty jo vole a jak to jezdi. jak blazen. na takovem civicu jsem jezdil ve firme a ten sel jako slimak :blicismajlik ale tohle :mrk:mrk:mrk. ja chci taky takovy zrychleni,ale to by sem se asi rozflakl :P nedokazal bych se udrzet na uzde. a ty penize za benzin. dojil bych to jako kravu :P:P.no da se udelat vsechno. zalezi od penez. budes potrebovat turbocharger, intercooler, dat vyrobit potrubi na miru aprotoze pred tim budes muset promyslet kdy a kudy pujdou potrubi a lde presne a jak umistis charger a intercooler.

Odesláno

Moc hezkej civic.:D K tomu turbu, zkus si zjistit jestli se ten tvuj motor nepoužíval u nějaké jiné automobilky a ta jestli nedělala verzi s turbem. U renaulu laguna je motor 2.0 16v s 135 koňma a ten a samej motor je v nejakym volvu, myslím S40 a tam má 165 koní. Takže ono to asi jde. je s tim ale neskutečné sr.... Lepší pak asi kompresor. Počkám jak dopadne to Coupe 406 s kompresorem.;)

[upravil dne 25/9/08 Rico1]

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Jak píše tom406, to hvízdání je Blow Off ventil, který odpouští hromadící se tlak mezi turbodmychadlem a škrtící klapkou.

aha,ja myslel,ze prave ten tlak udrzuje,aby turbo melo porad konstatni otacky.

Odesláno

Přesně tak... když sundáš nohu z plynu, turbo se stále točí ale nedhochází k odběru. Tak se vzduch začne vracet a brzdit turbínu. Tím že se tlak upustí, turbo se stále točí a zůstává tak v provozních otáčkách. Školy nemám ale tak nějak myslim to funguje.

Odesláno

takovejhle turbín jezdí sice ne teda s 500hp ale taky maj pěkný stádečko. Jen v mimoni byly 3 kousky a seriově se nikdy nedělalo.

Byla tam teda i 306ka s turbínou ale majitele sem nesehnal

Odesláno

K puvodni otazce, to ze tam turbo je, uz asi vsichni vime.

a za 2. jestli by to slo na peugeota...

Tady to je trochu slozitejsi. Mnozi tusi jak se veci maji a pro ostatni bych to rad trochu shrnul:

1. zalezi co mas za auto, pokud mas 306 1.4i tak na to rovnou zapomen, prvne kup GTI 6 a pak neco res.

2. pokud mas nejsilnesji motor u daneho typu a je ti to malo, tak pores svody + vyfuk a sani

3. pokud je to bod 2 malo, tak kup turbo nech ho namontovat spolu s novyma svodama, sanim a vstrikama -takova uprava te vyjde asi 2x az 10x tak draho nez stalo tve auto. A zivotnost se VELMI RAZANTNE SNIZI! Zapomen na to, ze s takovym autem budes jezdit denne do prace! Samozrejme musis vymenit spojku a podvozek, ktery je potreba patricne naladit, aby jsi mohl jezdit aspon trochu rychleji. Dulezitou upravou jsou BRZDY! Jo a se spotrebou se nedostanes pod 20 litru na 100km. No a poruchovost pujde taky nahoru, pokud nevymenis vsechny potrebne komponenty (cili VSECHNY)

4. Pokud je ti porad malo, bud koupis jine auto kde zacnes od znova a nebo vetsi motor do stavajiciho vozu. A zase od znova.

Podtrzeno a secteno, setri a setri, pak jeste chvilku setri a kup si BMW M5 (teda pokud mas dost rozumu na to, takovy auto ridit = pokud ti neni 19 a zatim jsi jezdil jen s felicii).

Pokud si chces auto, na kterym upravis motor, aby jsi z toho vytahl vhafo koni a mohl machrovat pred holkama a kamosema, jaky tam mas voe velky turbo atd., tak si kup Toyotu Supru MKIII a nebo Nisan 200SX. Se suprou se muzes dostat tak na 500 koni, ale pocitej s investici tak 1 000 000Kc. Teda pokud nebudes pouzivat pouzite soucastky (nedoporucuji!).

Pokud se pletu, tak se rad necham opravit od tech chytrejsich.

:papa:papa

EDIT: se Suprou se da dostat klidne na 1300 koni, ale ta investice a upravy uz jsou uplne jinde...:aut

[upravil dne 26/9/08 f3Rd@]

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

No jo,na Hondu se prodává plno turbokitů,hlavně na motory 1.6 16V VTi.ALe že by udělali něco takového na peugeoty je ani nenapadne.Ale naštěstí máme k dispozici 3.0V6 24V.To má lepší zvuk než nějaké přichcíplé turbo od chiňanů:)

Odesláno

Podle meho dost zalezi jaky mas typ auta, treba ja mel Lancera s 90Hp a zdal se mi o dost zivejsi nez 406 se 110HP, nechci to nejak shazovat, ale peugeot jde myslim trosku jinou cestou nez Mitsubishi .... co se tyce motoru trebas...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...