Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jeden clovek me rikal ze si nechaval delat repasi zadni napravy nekde v Melniku

bohuzel nema zadnej kontakt :(

neznate to nekdo nebo nemate kontakt ?? idealne telefon

Odesláno

Pokud jsi přímo z Pardubic tak je to kratší do Prahy než do Mělníka...asi o 30km, pokud se nepletu

jinak zrovna nedávno byl snad na repasi i Gotrek u p. Vašendy a co psal tak spokojenost....

pokud by si přesto stál o Mělník, zkus se zeptat Harryho, který si to tam nechal dělat, ten číslo snad někde najde...

:papa

Odesláno

Něco levnějšího jistě najde, ale ložiska stojí 2000, práce je někde okolo 3000 a pokud budou v háji čepy nebo něco na brzdách, tlumiče může to být i výrazně více než osm tisíc. O levné opravě by mohl vyprávět Gotrek.....

Levněji se to dá dělat na autě co má najeto 100-150 tkm a dělá se to preventivně, ale to se vracíme na začátek celé diskuze.

[Editován dne 5/4/04 Rebik]

Odesláno

Ono, samotná repase je levnější než těch 8 litrů, ale kdo zná ví, že s nějvětší pravděpodobností bude potřeba dát taky nové brzdové válečky, hadice, možná i lanovody, trubky - a rázem to může naskákat. Nebylo to řečeno nějak takhle?

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Něco levnějšího jistě najde, ale ložiska stojí 2000, práce je někde okolo 3000 a pokud budou v háji čepy nebo něco na brzdách, tlumiče může to být i výrazně více než osm tisíc. O levné opravě by mohl vyprávět Gotrek.....

Levněji se to dá dělat na autě co má najeto 100-150 tkm a dělá se to preventivně, ale to se vracíme na začátek celé diskuze.

Náhodou... je sice fakt, že Rebíkovi zůstalo za nehty 12.500,- :D , ale já jsem spokojen, protože zadek je jako nový, při jízdě je to poznat a vím, že to těch 100 - 150 tkm vydrží, aniž bych na to musel šáhnout (tedy krom občasného promazání a vizuální kontroly). A abych se přiznal, čekal jsem, že mě to bude stát víc, vzhledem k tomu, v jakém to bylo stavu... Teď ještě ten předek + pár drobností a bude to super.

:papa :papa :papa

Odesláno

Já to myslel tak, že tvoji nápravu před náma už někdo dělal, takovým domáckým způsobem, futra z bronzu atd, takže následně jsi měl v prdeli i čepy a torzku.

Tím samozřejmě nechci říct, že kvalitně to děláme jenom my či se do někoho konkrétního navážet.

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Já to myslel tak, že tvoji nápravu před náma už někdo dělal, takovým domáckým způsobem, futra z bronzu atd, takže následně jsi měl v prdeli i čepy a torzku.

Tím samozřejmě nechci říct, že kvalitně to děláme jenom my či se do někoho konkrétního navážet.

Ty futra z bronzu jsem tam dával já s ta?kou, abychom k vám vůbec dojeli. Mr. Vašenda o tom věděl a říkal, že jsme udělali dobře, že by to bez nich bylo ještě horší. Ten maník, co to spravoval před náma (za původního majitele) tam dal silonová futra a ta už byla úplně v háji. Na to, že už to někdo dělal před tím, jsme přišli, když zadek auta lehl a my to rozdělali abychom zjistili příčinu. Tak jsme zbytky silonu vyš?ourali a dali tam bronz na dojetí do Práglu.

Odesláno

no kam si to da to uz je jeho boj :)

a pro mne asi vemu napravu od Oddieho

potrebuju aby to vydrzelo tak rok az dva takze nejake velke investice do toho neplanuju

navic 205ka je uz definitivne \"spotrebak\" na jezdeni na nakupy, do prace a jak to vypada tak jeste bude vozit matros na stavbu coz bude asi jeji posledni ... :papa

Odesláno

Aha, tak to jsem Valdu špatně pochopil, respektive jsem si zapamatoval, že už to někdo řešil nějakými futry ale o Vás jsem nevěděl nic, že to byla úprava před cestou.

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Aha, tak to jsem Valdu špatně pochopil, respektive jsem si zapamatoval, že už to někdo řešil nějakými futry ale o Vás jsem nevěděl nic, že to byla úprava před cestou.

Jo, jo, měl jsem strach, že bychom k vám nedojeli, tak se tam dal ten bronz... :D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Mám dotaz, vlastním 306 a nějak mi poslední dobou začlo vrzat v zadní nápravě. V jednom servisu mi řekli, že jsou špatné ložiska v nápravě. Prý by to šlo opravit tak že tam dají něco z bronzu a maznice a pak to vydrží napořád. Teď jsem se tady dočetl, že to asi není moc dobré. Můžete mi poradit, jak by se to teda mělo opravit, aby to bylo co nejlepší a kolik to tak stojí peněz? Díky moc.

Odesláno

Je potřeba vyměnit jehlová ložiska (SNR 2000Kč v ramenou nápravy - to minimálně, máš přeci jenom novější auto takže čepy po kterých to chodí by nemuseli být ještě v hájí - pokud ano stojí 3000 Kč. Práce je skoro celý den, počítej tak 2-3000 Kč. A ber to tak, že tomu neujdeš, každého to čeká a bronzová futra ničemu nepomůžou, akorát zaplatíš dvakrát práci. Samozřejmě je potřeba udělat tu nápravu na pořádek - brzdy, hadičky, trubky případně lanovody, ale to se vidí až v průběhu repase.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

V příbrami vám tu nápravu prodaj repasovanou za 4000,- (výměnou) nebo s montáží + 800,-. Nemáte s nima někdo skušenosti? A není možné že by bylo rameno ohnuté?Doufám že to ani není možný

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...