Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nehodu si vyšetřete sami. Poradíme vám, jak na to

Recommended Posts

Odesláno

Toto je aj na slovensku.. Ja je ale muzu otvorene okaslat...

Pokial tu bude len odreny naraznik, tak volat nemusim. Ale kdyz mi nekdo da pecku na predek, rozmlati kufr, naraznik, masku, svetla, blatniky a saharu - skoda nepresahne 100 000 tisic ale policajtov volat budem...

Nikdy nevite ci nema majitel falosnou pojistku, ci si to nerozmysli a ci si nezariadi nejakych svedkov ktory budu vidiet nieco ine ...

Odesláno

Přesně tak!! Vždy volat PČR, pokud máte sebemenší pochybnost o výši škodě a nebo o druhém účastníkovi DN!!! A nějaké sankce nehrozí a ani hrozit nemohou!! Nejste odborníci!! Kde máte jistotu, že to druhý účastník DN s Vámi vyplní ?? A co když nebudete mít formulář u sebe?? A jak si odhadnete cenu poškození vozidla?? Myslím, že by se mělo nejdříve provést u zákonodárců psychologické vyšetření a pak taky, zda-li nebyli pod vlivem AL či jiné návykové látky!! Protože to, co předvádějí ohledně novelizace z.č.361/2000 Sb. už není normální!! To si snad dělají z lidí srandu??!!!:roll:o:bacha:bacha:bacha:bacha

Odesláno

ziadny.. do 100tis volat mozes, po 100tis volat musis.

aj keby bola skoda 50 korun musia prist, vysetrit, daju vam fukat, vinikovi daju 2000 sk pokutu a je to..

Odesláno
Původně zaslal: PnR

ziadny.. do 100tis volat mozes, po 100tis volat musis.

aj keby bola skoda 50 korun musia prist, vysetrit, daju vam fukat, vinikovi daju 2000 sk pokutu a je to..

Původně zaslal: Lentilka

a co když škoda bude 70tis a ja zavolam policii? Jakej je podle zakona postih?

Přesně tak!! Už pro pouhý klid ,,duše\" a taky jistotu!! Nikdy nevíte, co je ten druhý za člověka !!!:nevim

Odesláno
Původně zaslal: Lentilka

a co když škoda bude 70tis a ja zavolam policii? Jakej je podle zakona postih?

Možná je to blbost,ale pokud zavoláš policii,a škoda nedosáhne limitu,můžeš obdržet tři trestné body.Za boha si nemůžu vzpomenout kde sem to čet.

Já přepíšu auto na manželku,a když vznikne škoda třetí osobě,musí se volat policie i k odřenému nárazníku.

Odesláno

Podle mě je to blbost... Nad 100000 povinnost, v ostatních případech možnost. Krom toho nikdo ani ve správním řízení mi nedokáže, že jsem znal míru poškození vozidel. Prostě zase zákon na dvě věci.

Odesláno

Není to taková blbost,ale je to trochu jinak.Teď cituji ze SVĚTA MOTORÚ 38/2008:

Vpřipadě,že se škoda nedostala přes sto tisíc,a vy ji přesto zavoláte,nemusíte se bát,že byste výjezd hradili.Jestliže ale nesepíšete záznam o dopravní nehodě,hrozí vám tři trestné body.:bacha

Citace z článku RÁNA ZA STO. Redaktoři Martin Machala a Miroslava Časarová.

Odesláno
Původně zaslal: nemec.cb

Není to taková blbost,ale je to trochu jinak.Teď cituji ze SVĚTA MOTORÚ 38/2008:

Vpřipadě,že se škoda nedostala přes sto tisíc,a vy ji přesto zavoláte,nemusíte se bát,že byste výjezd hradili.Jestliže ale nesepíšete záznam o dopravní nehodě,hrozí vám tři trestné body.:bacha

Citace z článku RÁNA ZA STO. Redaktoři Martin Machala a Miroslava Časarová.

Samozřejmě, že se musí sepsat záznam o DN, když už PČR přijede. Záležíjen na účastnících DN a okolnostech okolo DN;)

Odesláno

To co se kde píše je hezké, ale řádně si prostudujte zákony a tam je vše jasné. A to, že nějací pisálkové od novin, respektivně ještě z pojišťoven něco napíší a půlka národa se pak toho chytá, tak to už je hrůza!! Prostě zavolat 158 a je to!! A na místě se pak rozhodne co a jak. A nebo jsou řídiči takový borci, že ihned po DN určí výši škody?? Já se přiznám, že to neumím!!!:nevim

Odesláno

OKčko, veškeré zákony v Čechách jsou tak pružně novelizovány a měněny, že se v tom vyzná málokterý právník, natožpak běžný člověk z ulice. Je možné, že ještě včera platilo to, co píšeš Ty, ale taky je možné, že od 1. 1. 2009 platí to, co je uvedeno v článku (sám jsem už slyšel, že je od nového roku povinné vozit s sebou formulář pro hlášení škody pojišťovně - 100% jistotu ale nemám).

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

OKčko, veškeré zákony v Čechách jsou tak pružně novelizovány a měněny, že se v tom vyzná málokterý právník, natožpak běžný člověk z ulice. Je možné, že ještě včera platilo to, co píšeš Ty, ale taky je možné, že od 1. 1. 2009 platí to, co je uvedeno v článku (sám jsem už slyšel, že je od nového roku povinné vozit s sebou formulář pro hlášení škody pojišťovně - 100% jistotu ale nemám).

Medvěd: nechci se s tebou nikterak hádat a pod. ale nesouhlasím. Novelizace zákona či §§ znění je jedna věc. Na druhou stranu jedna paní povídala. Všude jsou v zákoně chyby a mezery. A pokud se trošilinku vyznáš, tak víš, že některé § si protiřečí! Takže, dokud to není na papíru a ten podepsaní, tak mě nic jiného nezajímá a držím se toho, co platí ted!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...