davode Odesláno 30. březen 2004 Odesláno 30. březen 2004 Jaký motorový olej použít do Peugeotu 406 2.0 16V r.v. 2000. Je to dovoz z Německa a mám tam tam podle štítku QUARTZ 7000. Nikde jsem nenašel jestli tam má být plná syntetika nebo polosyntetika. QUARTZ 7000 je polosyntetika. Díky [Editován dne 30/3/04 davode] Citovat
Sepp Odesláno 30. březen 2004 Odesláno 30. březen 2004 Asi zalezi na tom jak moc mas penez a jak mas rad sveho lvicka. Ja do neho liji polosyntetiku - bez vetsich problemu Plna syntetika je dobra pro diesla Citovat
kveton Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 Ja mam teda diesla, ale doporucil bych lejt plnou syntetiku i do benzina, vsichni to doporucujou. Cim lepsi olej, tim je to tissi, lip to jede a hlavne dyl vydrzi!Myslim ze se vyplati trosku priplatit! Citovat
Dress Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 všeobecně se doporučuje držet se stejný specifikace na kterou byl motor zvyklí, takže bych se netrápil a použil polosyn?ák a co se týče výdrže......jak panečku jezděj 405 15 let starý a někdy i na minerální olej, polosyntetiky se neboj, jediný co pro motor v oblasti olejů dělej je včasná výměna Citovat
Marty Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 Napsán autorem Dress všeobecně se doporučuje držet se stejný specifikace na kterou byl motor zvyklí, takže bych se netrápil a použil polosyn?ák a co se týče výdrže......jak panečku jezděj 405 15 let starý a někdy i na minerální olej, polosyntetiky se neboj, jediný co pro motor v oblasti olejů dělej je včasná výměna No musíš si uvědomit, že ty 15 let starý motory měli jiný litrový výkony a jiný požadavky na kvalitu oleje. Zkus nalít do současnýho vysokovýkonýho motoru, třeba nadupaný TDI nebo HDI, minerální olej a uvidíš kolik najedeš. Citovat
Dress Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 Marty: ale zde se nebavíme o nejmodernějším TDi nebo HDi ale o čtyři roky starém benzínu a navíc nikde netvrdím a? tam lije minerál, to byl jen příklad že na to taky auta jezdila a jezdí, jen sem chtěl popřít myšlenku, která zde byla trochu nastíněna a to že na minerál ujedeš např. 200.000 na polosyntetiku 300.000 a na plnou syntetiku 400.000 tedy čím lepší olej, tím vyšší životnost.... samozřejmě je to taky ovlivňující parametr ale ne hlavní prostě 300.000 najede auto na syntetiku i polosysntetiku (samozřejmě beru v potaz jen kdyby záleželo na oleji)....nechci se v tomto ohledu hádat, davode se zeptat jaký olej, já odpovídám, že být na jeho místě držím se toho co tam bylo... Citovat
Dress Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 koneckonců na této straně se můžete zeptat jaký olej lidí, kteří se v olejích pohybují a mají zkušenosti....dokonce sem od nich i kupoval olej http://www.olejservis.cz/jakyolej.htm Citovat
Sepp Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 Jak rikas: Je nejlepsi tam davat to na co je broucek zvykli Ja osobne preferuji polosyntetiku - nac tam cpat plnou, kdyz na to neni zvykli, ze?? Jinak je jen veci kazdeho majitele co tam naleje - pokud pri vymene udelas i vyplach muzes tam po mineralu nalit i plnousysnetiku :D Citovat
Marty Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 Napsán autorem Sepp Jak rikas: Je nejlepsi tam davat to na co je broucek zvykli Ja osobne preferuji polosyntetiku - nac tam cpat plnou, kdyz na to neni zvykli, ze?? Jinak je jen veci kazdeho majitele co tam naleje - pokud pri vymene udelas i vyplach muzes tam po mineralu nalit i plnousysnetiku :D Mno to bych nedělal, protože tim uvolníš i karbon, kterej vymezuje vůle. Ty se zvětší a motor může jít k šípku. S autem zkušenost nemam, ale u motorky se mi to povedlo.... Jinak bych se nebál tam nalejt plnou syntetiku, ale jak bylo řečeno výše. Pokud předchozí majitel lil polosynt, tak je dobré jí zachovat a stejný typ a značku Citovat
Dress Odesláno 5. duben 2004 Odesláno 5. duben 2004 ještě další věc je výrobce, sám Peugeot co vlastně doporučuje....nejsem si 100% jistý co to v roce 2000 bylo ale pravděpodobně ještě polosyntetika a druhá věc, pokud to auto má už dost nalítáno tak ho myslím ani nový olej niktrak nevytrhne, spíš si myslím že by ho mohl začít baštit ve větším množství než je zvykem u starého dosud používaného typu Citovat
rimmer Odesláno 7. duben 2004 Odesláno 7. duben 2004 Avite co ja si myslim? Lejte si tam co chcete, ale hlavne ho pak musite dle kvality toho oleje driv, nebo pozdeji vymenit. U \"slabsiho\" ho vymenite treba za 7tis u syntetiky treba za 15 Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 12. červen 2007 Odesláno 12. červen 2007 A u LongLife? Já tam měl vždy jen Long life! Dle soukr. výpočtu se mi vyplatí! Na netu se dá sehnat 1L Castrol Long Life III za Kč 368,- při objednání 5L bez dalších poplatků a dovoz až do domu, tedy do garáže. Výměna doporučená po 30000 km. TAkže mě to výjde levněji něž syntetika obyč. Nevím však co na to motor Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.