Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Medzi 10W a 15W je rozdiel vo viskozite pri nízkych teplotách. Ak máš málo opotrebovaný motor tak 15W spoznáš ťažším štartom v zime. Takýto olej je \"hustejší\" a tažšie prechádza kanálmi. Zase na druhej strane aj menej vyteká cez spáry.

Odesláno

Vyrobca odporuca syntetiku 5W40 spec. ACEA A3/B4 alebo polosyntetiku 10W40 ACEA A3/B3 .

Oleje 15W40 su ACEA A2/B2.

ACEA je specifikacia ktora urcuje pre aky motor je olej vhodny.

A2/B2 su motory tak z rokov 70tych do 206 by som ho nedaval.

15W40 bude hustejsi pri studených startoch a nebude tak kvalitne mazat motor. ( stare motory mali vacsie vyrobne tolerancie - vacsie fugy kam sa natlacil aj hustejsi olej ). Radsej tam daj 10W40 a budes kludne spavat, auto ti bude menej zrat a dlhsie vydrzi. Cenovy rozdiel medzi 10W40 a 15W40 nie je extremny.

Odporucany je Total Quartz 7000 10W40 polosyn. a Quartz 9000 5W40 synt. a ekvivalent Esso Ultron.

A 16ventilovy 2 liter chce iba plnu syntetiku

[upravil dne 12.9.2008 ivanh]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Původně zaslal: NO3IA

a co moje auto,to chce kterej?

Odporucany je Total Quartz 7000 10W40 polosyn. a Quartz 9000 5W40 synt. a ekvivalent Esso Ultron.

díky

Odesláno

Aby ti tu s tou syntetikou a polosyntetikou niekto neskčil do úsmevu :D

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

:D:potlesk

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Původně zaslal: AnotherOne

:D:potlesk

Vzal jsem tu větu od --ivanh--nahoře :D:D

Odesláno
Původně zaslal: Hangman

takže 10W40 je polosynťák? Jen se ujišťuju;)

10W40 muze byt klidne plnosynteticky a nebo taky plne mineralni ;) hehe, to je co, ono totiz cislo 10W40 vubec neurcuje jak byl olej vyroben, urcuje pouze teplotni interval, ve kterem ma spravnou viskozitu, v tomto pripade to je -20 az 40stC

hledas-li spravny olej pro svuj motor, musis hledat podle vykonnostni specifikace predepsane vyrobcem motoru - je oznacovana bud API (americka specifikace ) nebo ACEA ( evropska specifikace )

tuto specifikaci musi olej splnovat a je uz pak jedno jestli das viskozitni specifikace 5W30 nebo 10W40 ( nekdy byva taky vyrobcem presne urcena - napriklad naftove motory s FAP filtrem muzou mit jen 5W30, ale vetsinou je povoleno 5W30 10W40 i 15W40 )

Odesláno

No mám peugeot 206, r.v. 2000, 1.6 (65kW) a na lístku od výměny oleje je jen 10w40. Jaký tam tedy patří?

ACEA A3 , viskozitni specifikace 10W40, idealne bych dal vyrobcem doporucovany Total 7000, na eshopech 5l za 650Kc

Odesláno

No mám peugeot 206, r.v. 2000, 1.6 (65kW) a na lístku od výměny oleje je jen 10w40. Jaký tam tedy patří?

Akýkoľvek ktorý spĺňa normu ACEA A3/B3 (API SL/CF)

Napríklad:

Total Quartz 7000

Shell Helix ultra extra

Castrol Magnatec

Mobil super S

Texaco Havoline extra

Valvoline Durablend

Ideálne je dať olej takej značky ako bol predtým ale nie je to podmienka.

Odesláno

jaký tam byl před tím to netuším. Takže jestli jsem dobře pochopil, tak je tam polosyntetika. Tak díky:potlesk

Odesláno

jaký tam byl před tím to netuším. Takže jestli jsem dobře pochopil, tak je tam polosyntetika. Tak díky:potlesk

furt s tou polosyntetikou, prestan uz s tim,

uz jednou jsem psal jak se veci maji - viz asi tri prispevky nahore, tak si to prosim precti, nebo si precti vice o olejich na www.oleje.cz , porad tu nekdo placa 20let prezite nesmysly.

Olej Total 7000 10W40 je olej na synteticke bazi, je to napsano primo na pixle, ale 10W40 od jineho vyrobce muze byt klidne mineralni olej.

10W40 oznacuje jen viskozitni specifikaci a teplotni interval pouziti oleje, nic jineho a uz vubec ne zpusob jakym byl olej vyroben a jaky ma zaklad, to vi jen vyrobce

konkretne clanek k mytu syntetika - polosyntetika - mineral

http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus3

[upravil dne 15/9/08 Ferry]

Odesláno

mno viz popis e-shopů: Vícestupňový semisyntetický motorový olej pro benzinové a dieselové motory osobních vozidel

tak nechápu proč se čílíš?

Já se ptal zda se jedná o polosyntetický z důvodu, kdyby ho náhodou neměli a já si na nic jinýho nevzpomněl...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...