Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim vsetkych znalych a clenov fora... kupil som si 406 1.9TD rocnik 97, ale zacina ma stvat 5 supen.. vsetky idu skvelo, ale na 5 musim ako tak hladat polohu, pretoze je dost casto citi a pocut ako zuby o seba dru, nehovoriac o tom, ze paka ma velku volu a aj silentbloky sa zdaju moc uz vymlatene:) ale ako som uz pisal, ostatne stupne idu fajn, az na tu 5... mam mozno kupit prevodovku s 2000 HDI, myslim a dufam ze to je tiez 90 konova verzia, cize bude mi ta prevodovka tam pasovat? viem ze HDI uz malo hydraulicku spojku, co sa da prerobit, len ci neurobim nejak zle ked tam tu prevodovku dam, menil som uz aj olej ( predpisany ), dal som tam aj dajaky \" recover \", ale stale to iste, ak nie horsie ...... ospravedlnujem sa, ale absolutne sa v tejto problematike nevyznam, tak preto hladam pomoc tu... za kazdu odpoved budem vdacny....

Odesláno

pochybuju ze prevodovka z motoru z prepracovane novejsi rady DW bude pasovat na starsi motor koncepce XUD, je treba sehnat prevodovku ze stejneho typu motoru

Odesláno

skus prevodovfu rozebrat popripade nekomu to dej rozebrat at skontoluje synchronny krouzek 5.pevodoveho stupne. bude pravdepodbne opotrebenej. velka vule v radicce je spusobena vuli v silentbklokech paky jak si psal. staci vymenit a pohoda. neni to drahy. cena synchronu nevim. neni ale treba resit novou prevodofku a uz vubec ne jinej typ prevodofky. kazda je jinak nadimenzovana. hodne stesti :papa

Odesláno
Původně zaslal: Ericce

skus prevodovfu rozebrat popripade nekomu to dej rozebrat at skontoluje synchronny krouzek 5.pevodoveho stupne. bude pravdepodbne opotrebenej. velka vule v radicce je spusobena vuli v silentbklokech paky jak si psal. staci vymenit a pohoda. neni to drahy. cena synchronu nevim. neni ale treba resit novou prevodofku a uz vubec ne jinej typ prevodofky. kazda je jinak nadimenzovana. hodne stesti :papa

no myslim, ze v mojom pripade tam supnem rovno druhu prevodovku, nemozem si dovolit byt bez auta viac ako jeden den... viem ze kazda prevodovka je inak nadimenzovana, co moze ale aj nemusi vadit, ide mi len o to, ci tam bude pasovat.... kamarat tak vraj uz dal do TD prevodovku s 90 konoveho HDI a nemal ziaden problem, vraj mu klesla aj spotreba a na dialnici to slo ovela lepsie, lenze nevidel som to a verit tomu moze byt dost odvazne, i ked nieco na tom pravdy moze byt....

Odesláno

zkontroluj silentbloky motoru a převodovky--jsou tři. jestli jsou špatné,nebude řadit žádná převodovka. taky kontrola

vůlí od šaltpáky k převodovce.

Jestli můžu radit ,jinou převodovku nedávej--jen kdyby byla opravdu shodná s HDi (prevod. poměr)

[upravil dne 9/9/08 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: hombre28

Este ked som mal 405ku,dal som predovku z Citroena ZX,ale to ti asi nepomoze. Moj nazor,ze by to mohlo pasovat

Obě značky patří do PSA. Hodně dílů bude společných.....:roker

Odesláno

Převodovky budou určitě jiného typu. U TD byla BE4, možná BE3 a u HDI to bude BE4/5 nebo ML5 v několika verzích s odlišným ovládáním. Nevím, jestli jsou shodné délky poloos. Asi nejlepší bude nakouknout do Service Boxu a porovnat co je shodné a co odlišné.

Odesláno

hmm, tak prevodovku mam vymenenu, silentbloky tak isto, dokonca aj tie 3 vodiace tycky na radenie... vsetko je v poriadku, ale auto ako keby nejak stratilo vykon.... nema tu pruznost aku to malo predtym, dokonca ked pridam na plno plyn, tak mam pocit ze pocujem ako keby sa niekde \" dusila \" dajaka hadica a nebrala mnozstvo vzduchu, ale pri tom turbo je pekne pocit ako si piska.. tak neviem.. prevodovka je ta ista, identicka... vie niekto co s tym moze byt? inak som ako tak spokojny, konecne mozem ist na dialnicu a v klude radit 5 a nehladat polohu :))))

[upravil dne 13/9/08 cEvin]

Odesláno

praveze je totalne identicka ( ale zas kto zas co moze na 100% zarucit ) bola to zo 406, ten isty rocnik, ta ista vybava, ten isty motor, ta ista prevodovka... do rychla? noo, ani to by som nejak moc netvrdil... neviem, skor ako som uz pisal, mam dojem, ako keby tam bolo nieco ucpane, ako keby niekde zle nasaval vzduch... pri tom vsetky hadice su ok... jednoducho, niekde nieco \" nehra \" :)))))

Odesláno

\"totálne identická\" ešte neznamená úplne zhodná. Ani \"ten istý\" motor nemusí byť ten istý ak neporovnáš presný typ. 1,9 TD má niekoľko výkonových variant. Prevodovka BE3 má tri druhy primárneho prevodu podľa čísla prevodovky.

do 8710288

od 8710289 do 07972

od 07973

Rob ako myslíš.

Guest servisman
Odesláno

zkus se podívat do motoru zda.li nezapomněli něco připojit což se stává při takových větších pracech,ale jak psal pastorek je tam více drudu ,však víš co jsme si psali přes ICQ

Odesláno

Velke VDAKA vsetkym, uz som to vyriesil, poriadne som popozeral auto aj nad jamou a nasiel som odpojenu hadicu.. zapojil a je po problemoch :))) este raz vdaka :))))

Guest servisman
Odesláno

sláva tak už jezdíš jako dříve ono se stává že na něco zapomenou či nedotáhnou a pak to vypadne :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...