Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nemocný nebo mrtvý motor 406 1.8 16V - - predelani na motor 2.0

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: honza406

Původně zaslal: Ferry

menit 1.8 za 2.0 neni oficialne mozny, kod motoru vyrazenej na bloku motoru se kontroluje na STK jak uz psali predchozi. Pokud bys chtel riskovat jezdit s takhle upravenym autem, musel bys sehnat i jinou prevodovku, ta z 1.8 ma jinou prirubu a nepasuje, mozna by byly potreba i jine poloosy, 2.0 ma i vetsi prumer brzdovych kotoucu - tzn. sehnat jine brzdice... atd

RJ by mela byt snad stejna ( aspon myslim ze Bosch MP 5.1.1 ma jak 1.8 tak 2.0)

[upravil dne 8/9/08 Ferry]

taky je řj SAGEM SL 96

nebo jeste muze byt Magneti Marelli, ale ta je hodne malo, Sagem se daval tak od 1997

Guest servisman
Odesláno

jozefsv motor je ND jako součástka proto se vymazalo číslo motoru,ale typ musí býti shodný

Odesláno

jozefsv motor je ND jako součástka proto se vymazalo číslo motoru,ale typ musí býti shodný

ja vas chapem co hovorite,ja len vravim,ze som sa s tym nestretol aby to niekto kontroloval.

kde je na motore napisany typ?

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

ja vas chapem co hovorite,ja len vravim,ze som sa s tym nestretol aby to niekto kontroloval.

u nas to kontrolujou pri prihlasovani/prehlasovani a kazde dva roky na STK

typ motoru je vepredu na bloku vlevo dole od setrvacniku

Odesláno

Ak si sa s tým ešte nestretol tak to neznamená že to nieje v legislatíve. Ak niekto na STK na to kašle ešte neznamená že nemá takú povinnosť.

Typ motora nájdeš vyrazené pri čísle. Na niektorých autách to býva i na štítku prichytenom na motor.

Odesláno

pozriem na to.je to na nejakom stitku alebo priamo vyrazene

Odesláno

To je zajimavý, několik motorů 1,8 16V jsem na vlastní oči viděl bez vyraženýho typu i čísla, možná minimálně o jednom víš. Takže je možný že pokud to tam není vubec tak maj smulu, nebo nevim

To Jozefsv:http://www.peugeot-club.com/topic/16443-kod-motoru/#183826

[upravil dne 8/9/08 Radek Hurvajz]

Guest servisman
Odesláno

vedle olejfiltru napravo pod startérem je ploška a tam je to vyraženo,bohužel to není moje foto,ale použiji,když tak až budu doma dám foto mojeho motoru pokud chceš:)

post-0-14109602047175_thumb.jpg

Odesláno

typ motoru tam musí být.

Třeba nasi mají na fordce nečitelnej typ motoru a s stk je vyrazili museli zajet do fordu kde jin dali potvrzení že je tam opravdu motor kterej tam má být.

Mě při přihlašování i při stk kontrolovali typ motoru,

Odesláno
Původně zaslal: ThorR

Ma nekdo zkusenosti s predelanim z 1.8 na 2.0 ? Co se musi s motorem vymenit? Bude stihat spojka? brzdy, co rozvody atd. ? Diky za rady

No brzdy by se měly taky vyměnit 1,8 má ve předu průměr 260 a 2,0 má průměr 283.

A vzadu má 1,8 bubny a 2,0 kotouče.

Odesláno
Původně zaslal: čakom

typ motoru tam musí být.

Třeba nasi mají na fordce nečitelnej typ motoru a s stk je vyrazili museli zajet do fordu kde jin dali potvrzení že je tam opravdu motor kterej tam má být.

Mě při přihlašování i při stk kontrolovali typ motoru,

Když říkám že tam nebyl tak tam nebyl;) a kvuli tomu jsme kouknuli na jinej a na něm to nebylo taky

[upravil dne 9/9/08 Radek Hurvajz]

Odesláno

Hosi mne mechani povedal, ze keby som chcel zamenit 1.8 16 v typ LFY za 2.0 treba aj rj novu. Tak neviem. S tymi rozdielmi v kotucoch to tak nevadi, das tie iste no kvalitne sportove + dosticky a mas pokoj

Odesláno

No tak tam zase dam asi 1.8 jestli to bude na vymenu. Brzdy by tam mohli bejt klidne z 1.8 ale jestli nepasuje prevodovka, spojka atd. tak by to bylo nakladnejsi nez koupit hotovou 2.0 . :roll:roll

Odesláno
Původně zaslal: Yves

Ja myslel ze prevodovka bude pasovat, motor XU jako XU nebo se pletu? Vzdyt blok by mel byt stejny, akorat jinak vrtany ne?

nepasuje, jina priruba, olejova vana ma u 2.0 uplne jinej tvar nez u 1.8, muze mi to potvrdit Pe.Tr, kterymu jsem prodal prevodovku z 1.8 a chtel ji dat na 2.0 a fyzicky tam proste nesla pridelat, takze se mi vratila a prodal jsem ji az skutecne do auta s 1.8 motorem :)

Odesláno

zatim nevim, budu to vedet az v utery :bojim musi se sundat hlava a radsi to dam \"odbronikovi\" nez abych se v tom hrabal ja ... ale asi to nebude dobra zprava :bacha:bacha

Odesláno

Takže ojnice vyletěla uplně ven, takže cely spodek motoru je KO, hlava taky nepujde pouzit, takze musim koupit novy motor. V servise u znameho mi rekl ze kdyz si vezme za prehozeni motoru 4tis, tak to komplet muze vyjit tak okolo 30 000,- :bojim:roll takze docela maras, nevi nekdo o dobrem motoru? :o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...