Zoun Odesláno 23. březen 2004 Odesláno 23. březen 2004 Ahoj nedávno jsem koupil Peugeota 205 GTi, předchozí majitel byl tyran a dal autu pěkně nafrak. Koupil jsem ho už nepojízdné a dávám ho dohromady. Problém je ten, když otočím klíčem v zapalování motor neudělá nic. Pedchozí majitel tvrdil, že prý stratér, ale je mi divné, že když se rozsvítí kontrolka stop a kontrolka přehřátí motoru, i když teploměr je na nule. Když auto jede z kopce, motor se pohybuje zadřený tedy není. Můžete mi prosím někdo poradit co s tím ? Je to r.v. 1989.Díky Vašek Citovat
Marton Odesláno 23. březen 2004 Odesláno 23. březen 2004 K starteru musis otvorti prednu cast auta, kde je motor.. Preco si vlastne kupil nepojazdne auto ? Ale vazne... ked otocis klucikom, tak sa Ti rozsvietia niektore kontrolky (napada mi STOP, kontrolka mazania, kontrolka v teplomeri a este tusim dobijanie - symbol baterie). To aby si vedel, ze mas tie kontrolky - ziarovky OK, a po nastartovani zhasnu. BTW roztlacit, alebo roztiahnut to ide ? Takze pokial je vedenie od \"klucika\" po starter OK tak budes mat problem naozaj so starterom... Citovat
Zoun Odesláno 24. březen 2004 Autor Odesláno 24. březen 2004 Když se auto roztlačí tak se neděje nic pustím ho z kopce dám za 2 nebo za 3 a motor bručí, ale nenaskočí. Co by to tak mohlo být ?? Citovat
jiri.wolf Odesláno 25. březen 2004 Odesláno 25. březen 2004 A je tam vše co tam má být?? (rozvody,svíčky,.....) Dokud bych nepřišel na to co s tím je tak roztlačování a jiné pokusy považuju za sebevraždu - se taky může něco pěkně kousnout. Citovat
oddie Odesláno 25. březen 2004 Odesláno 25. březen 2004 To může být naprosto cokoliv. Prosímtě, cos za takové auto dal??? To není zrovna nejlepší nápad, koupit nepojízdný nefunkční vrak, když o tom nemáš ani ánung... Citovat
Zoun Odesláno 25. březen 2004 Autor Odesláno 25. březen 2004 Situace je asi taková auto v pohodě jezdilo pak ho dostal do ruky nejaky idiot během 14 dnů z něj udělal vrak. Roztlačování mi taky nepříjde jako nejlepší nápad, protože řídící jednotce katalizátoru a podobným dílům se to líbit nebude. Zkusím vyměnit startér a potom uvidíme. Podle mého dosavadního úsudku bude problém i s alternátorem, protože předchozí majitel tvrdil, že se mu vybíjela baterka. Mám zkušenosti spíš s Japonci tohle je můj první Peugeot a chci si ho nechat pro radost. Víte někdo jak je to s pojistkami u 205 ? Např Mazda má 3 pojistkové skíňky u Peugeota jsem zatím jednu u řidiče. Takže jestli mám ještě někde pátrat. Citovat
Zoun Odesláno 25. březen 2004 Autor Odesláno 25. březen 2004 Super zítra s tím budu zápasit a zkusim proměřit kabely co vedou ke startéru. Kdyžtak se ozvu.Ten předchozí majitel byl vážne neskutečný hlupák. Nejprve to auto měl kamarád ten ho jako prodal tomu hlupákovi,ale než došlo k prodeji vysypal se tam startér. Hlupák si myslel, že na něj, někdo ušil \"boudu\" a auto kamarádovi vrátil,ale aby měl jistotu, že bude mít škodu řádnou zničil haubnu, tak už jí někko nikdo vyklepe.Včera jsem zjistil, že to odnesly i dveře spolujezce šroubovákem do zámku. Aby svou mužnost potvrdil ulámal ještě stěrače. Prostě škoda slov pro něj. Kolik by stal ten starter ? Moh bych ho připadně zkusit. Citovat
oddie Odesláno 25. březen 2004 Odesláno 25. březen 2004 Startér 1.500,-, kapota kdyžtak taky mám 1.500,-, při odběru víc věcí najednou pochopitelně sleva. Stěrače ti k tomu dám klíďo zadara... Vyzkoušet lze, pokud jsi z Prahy či okolí... Citovat
Dress Odesláno 25. březen 2004 Odesláno 25. březen 2004 koukám že majitel opravdu neměl moc inteligence, mlátit do haubny, zničit zámek a stěrače, škoda že mu pažout taky nemohl dát do tlamy ) aspoň že si se chudinky ujal, snad budeš spokojen a zalíbí se francouz, doufám že za opravy nedáš víc jak za pořizovací cenu Citovat
oddie Odesláno 26. březen 2004 Odesláno 26. březen 2004 V takovémhle případě bych si troufal odhadovat, že opravy budou stát podstatně víc než byla pořizovací cena... Citovat
zoby Odesláno 29. březen 2004 Odesláno 29. březen 2004 2 zoun: proboha proč jsi takový vrak kupoval? kdyby se ti to náhodou nepovedlo rozchodit, tak bych měl možná zájem o kastli. (pokud je ok) Citovat
sarkan Odesláno 29. březen 2004 Odesláno 29. březen 2004 Až spravíš ten startér, (dřív, než ho vyndáš, změř, jestli ti na něj jde napětí, a jestli Ti spíná cévka), vymontuj jednu svíčku a mrkni, jestli to háže jiskru. Dál bych sundal víko ventilů a mrknul, jestli cvakaj - není li roztrhnut rozvoďák. U tohodle benzína máš štěstí, je tam vysoká hlava a ventily se Ti nikdy nepotkaj. Jako třetí bych zjis?oval přípravu směsi. čili nahoď novou svíčku - suchou, čistou, skus to roztáhnout, a pak když ji vyndáš, uvidíš, jestli smrdí benzínem. Pokud ne, máš v hajzlu ECU, nebo chybu v elektroinstalaci. O chybě v poistce bych pochyboval, startovací okruh totiž žádnou nemá. Citovat
Cidas Odesláno 29. březen 2004 Odesláno 29. březen 2004 No jsem docela laik, ale ve startéru bych snad problém vůbec nehledal... jestliže to nechytlo na roztlačení... Vyškrt ybch ho ze seznamu závad. Citovat
zoby Odesláno 31. březen 2004 Odesláno 31. březen 2004 možná jsem blbej, ale pokud otočím klíčkem a netočí se startér a přitom při roztažení se motor protáčí (nejni zadřený), tak je asi chyba ve startéru nebo elektrice k němu, ne? Citovat
KoZLiK Odesláno 31. březen 2004 Odesláno 31. březen 2004 Takovyho strepa koupit... tak to bych nikdy urcite neudelal. Citovat
oddie Odesláno 31. březen 2004 Odesláno 31. březen 2004 Proč? Když tomu odpovídá cena... Ale je třeba počítat s tím, že je to dobré akorát na díly a do sběru, a ne na ježdění... Citovat
Cidas Odesláno 31. březen 2004 Odesláno 31. březen 2004 Napsán autorem zoby možná jsem blbej, ale pokud otočím klíčkem a netočí se startér a přitom při roztažení se motor protáčí (nejni zadřený), tak je asi chyba ve startéru nebo elektrice k němu, ne? Jo jasně, startér je rozbitej, ale neni to důvod proč to nejede... Tedy pokud to nechytlo na roztlačení... Chtěl jsem tim říct, že bych startér vyškrtnul ze závad, které mají vliv na pojízdnost střepu... Citovat
Ráďa Odesláno 31. březen 2004 Odesláno 31. březen 2004 ale,ale všechno jde spravit proč hned do šrotu,jestli to bylo za tašku hrušek a chce si s tím hrát proč né je to lepší než koupit stejný střep který sice trochu jede,ale je o dost dražší tak si to může za ty prachy co ušetřil postavit podle sebe:papa Citovat
oddie Odesláno 31. březen 2004 Odesláno 31. březen 2004 Proč? Ále, to bys nepochopil... :) Jasně, spravit jde všechno. Otázka je jen, za kolik, a zda to má smysl. To je v autech vůbec největší umění, odhadnout, co má ještě smysl spravovat, a co se už nevyplatí. Ojetin jsou všude haldy, spravovat něco za každou cenu nemá smysl, pokud dotyčné auto není nějaký klenot (veterán apod). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.