Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zapojení rádio-centrálu, aneb čert vyletěl z elektriky :-)

Recommended Posts

Odesláno

aby to fungovalo spravne , zapojil bych to takto :

white a white/black spojit dohromady a pripojit na kostru

yellow a yellow/black pak budou draty se signalem zamceno / odemceno ( to chce zmerit, pri kterem povelu se na kterem objevi kostra)

draty yellow a yellow/black pak pripojit na draty 6251 a 6231 zase podle toho, na kterem bude kostra pri poloze zamceno/odemceno

cili dam priklad, na dratu 6251 nameris kostru pri poloze odemceno, pripojis na nej tedy ten drat od univerzalniho centralu, na kterem se pri zmacknuti odemykaciho tlacitka objevi kostra a stejne tak i pro druhy par dratu, tam by ale kostra mela byt v poloze zamceno a pri zmacknuti zamykaciho tlacitka na ovladaci

( muze to byt samozrejme presne naopak, to si musis zmerit na aute, kterej drat je zamykaci a kterej odemykaci )

tak snad ti to pomuze

draty orange a orange/black nepouzijes, ty bud ustrihni, nebo smotej a konce zaizoluj

[upravil dne 29/8/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: kujon106

To se mi ňáko nezdá, protože na naší fábce dojezdy oken máme funkční a taky je tam dodělávanej centrál...

no a skodovka patri do akeho koncernu?

Odesláno
Původně zaslal: PnR

To se mi ňáko nezdá, protože na naší fábce dojezdy oken máme funkční a taky je tam dodělávanej centrál...

no a skodovka patri do akeho koncernu?

No rozhodně né do GM, jak si psal výše :-)

Odesláno

Tak kluci, zase se v tom hrabu a mám pár dalších postřehů :

Ferry> Zapojení od tebe bohužel nefunguje :( bílý+bílo-černý na minus a následně:

žlutý a žlutočerný - na jednom se objeví minus při zamknutí, na druhým při odemknutí. Když to ale připojim na stávající centrál (piny 5 a 7), tak motorky ve dveřích vůbec nereagují na nic, ani na signál z dálkového ovladače.

Takže jdu zkoušet dál ;)

Odesláno

Ferry> Zapojení od tebe bohužel nefunguje :( bílý+bílo-černý na minus a následně:

žlutý a žlutočerný - na jednom se objeví minus při zamknutí, na druhým při odemknutí. Když to ale připojim na stávající centrál (piny 5 a 7), tak motorky ve dveřích vůbec nereagují na nic, ani na signál z dálkového ovladače.

Takže jdu zkoušet dál ;)

Už si veľmi blízko. Teraz si nájdi káble ktoré idú od prepínača motorčeka. To dorábané ovládanie centrálu zapoj ako keby prepínač jedných z dverí. Aby fungovali obe ovládania tak je treba sa pripojiť na pôvodné káble a neprerušovať ich. V predchádzajúcich príspevkoch som to popisoval. Ak by to robilo problém tak potom máš ešte možnosť pôvodné ovládanie centrálu odpojiť a celé to nechať iba na nové.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Takže jdu zkoušet dál ;)

Už si veľmi blízko. Teraz si nájdi káble ktoré idú od prepínača motorčeka. To dorábané ovládanie centrálu zapoj ako keby prepínač jedných z dverí. Aby fungovali obe ovládania tak je treba sa pripojiť na pôvodné káble a neprerušovať ich. V predchádzajúcich príspevkoch som to popisoval. Ak by to robilo problém tak potom máš ešte možnosť pôvodné ovládanie centrálu odpojiť a celé to nechať iba na nové.

Tak teď jsem z toho naprosto jelen :D

Takže mám zapojeno:

bílý+bílo/černý - minus

žlutý pin 5 v 9pin konektoru

žlutočerný pin 7 v 9pin konektoru

No a teďka moc nerozumím tomu co píšeš - od motorků vedou 2 kabely - 620(GR) a 621(GR) - piny 3 a 4 na 9pin konektoru. Takže na ně to připojit tak jak ty píšeš :

\"To dorábané ovládanie centrálu zapoj ako keby prepínač jedných z dverí. \"

Takže jestli to dobře chápu, tak na jeden ten pin 3 nebo 4 přivést minus?

Odesláno

kabely 620 a 621 nech jak jsou, od originalni jednotky zadny kabely neodpojuj

zjednodusene - originalni zapojeni centralu vrat do stavu jak bylo pred montazi

zlutej a zlutocernej kabel pripoj k dratum cislo 6231 a 6251 na pinech 5 a 7 ( originalni draty ale nestrihej, jen k nim priletuj ten zlutej nebo zlutocernej drat jako odbocku )

fungovat to musi, delal jsem to takhle uz u tri peugeotu vcetne moji 406 a nekolika lidem jsem radil stejne zapojeni a vsem to fungovalo, fungovalo to takhle zapojene dokonce i u oktavky s CAN-bus palubni siti

Odesláno

Jo takhle.. Takže dát tam najednou obě řídící jednotky... To jsem zkoušel včera s tím takřka funkčním zapojením a pojistky lítaly jak na střelnici :-D ale s tímto to tedy zkusím ;) letim to zkusit.

Odesláno

Jo takhle.. Takže dát tam najednou obě řídící jednotky... To jsem zkoušel včera s tím takřka funkčním zapojením a pojistky lítaly jak na střelnici :-D ale s tímto to tedy zkusím ;) letim to zkusit.

jj obe ridici jednotky nechat, originalni nechat s originalnim zapojenim a jen pripojit na kabely od signalnich prepinacu v zamku signaly zamknout a odemknout od univerzalniho dalkoveho

to ze litaly pojistky se nedivim, nejspis jsi poustel +12V primo proti kostre :D

a kdyby sis nahodou odpalil origos ridici jednotku, tak jednu mam na prodej ;)

Odesláno

Tak, dobrá věc se podařila! :D Už to funguje... Průběh byl asi takovýto:

672972_centrl_001.jpg 672973_centrl_007.jpg 672974_centrl_008.jpg 672975_centrl_012.jpg 672976_centrl_009.jpg 672977_centrl_015.jpg 672978_centrl_014.jpg

Takže teďka zbejvá to jen dozapojit (prohodit žlutý drátky), poklidit borel co tam vzniknul a zadělat.

Tímto bych chtěl všem zůčastněným, kteří pomohli, poděkovat a jak sem na začátku sliboval tomu kdo to vyřeší 3 pifka, tak teďka to měnim na rundu panáků pro všechny zůčastněné :-D

Díkes ;)

Guest servisman
Odesláno

pěkná dráteničina něco mi to připomíná když jsem si hrál i já ;)

• O 8 měsíců později...
Odesláno

kujon106 - Ahoj, moc hezký postup,Nemáš náhodou fotku jak vypadala ta originální centrální jednotka a kde přesně byla umístěna?už delší dobu se trápím s centrálem a nemohu najít tu p....u jednotku:bojim

Díky.

P.S.Doufám, že ti centrál slouží!:roker

Odesláno

Čus. Fotku nemám, tušim že sem jí ani nevyndával, jelikož tam byla nějakým záhadným způsobem uchycená :) Pouze sem vyndal konektor, napájel tam \"odbočku\" a zase zandal. Lokace tý jednotky - bylo to u řidičovy levý nohy, resp v místě jakoby před kolenem. Ale takhle je to pouze u 106. Co si tak pamatuju, tak některé 306 to měly pod plastem na B sloupku u spolujezdce, ale kde to má ta tvoje netuším - musel by ses poptat ve 306 sekci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...