Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Sotva jsem odladil jeden problém je tu další - přestalo svítit pravé potkávací. Žárovka je ok, na konektoru chybí +12V. Všechny pojistky vypadají ok, ikdyž nevím přesně pozici pojistky. V manuálu se udavájí pouze 5A na F4 a F9 pro parkovací světla. Pro potkávací jsem pozice pojistek nenašel. Nevíte někdo kde jsou?

Vyzkoušel jsem taky postupně odpojit všechna relátka jak v prostoru motoru, tak pod palubkou, zda bude mít některé vliv na zdravé levé potkávací a nic. Z toho usuzuju, že tam relátka pro potkávací světla nejsou a problém je buď v přepínací páčce u volantu nebo v kabeláži. Přepínací páčka - nezdá se mi pravděpodobné, že by byla na přepínači oddělená levá a pravá potkávací, ale kontaktů je tam na to dost. Dneska budu mít jinou, tak to prověřím. Pak už zbývá zřejmě jen kabeláž - díval jsem se, že je nějaké napojení kabelů v prostoru motoru nahoře v rohu u levého předního sloupku. Pokud neuspěju s páčkou, přejdu ještě konektory u páčky a pak otevřu kabeláž v tom napojení. Neřešil jste někdo podobný problém?

Odesláno

Prepinac je ok, pred chvili jsem je zkusil prohodit. Navic jsem jeden promeril, abych zjistil, co ktere kontakty spinaji a opravdu se to na prepinaci nedeli.

Nevite tedy nekdo, kde jsou pojistky pro potkavaci svetla? Kazdy mi tvrdi, ze urcite musi byt, ale nikde je nemuzu najit. V manualu u Citroenu jsou v pojistkach v motorove casti, ale Peugeot tam ma prazdne pozice. :nevim

Odesláno

Novší model má poistkovú skrinku v skrinke spolujazdca a pri motore. Na svetlá sú v motore. Mohlo by to byť zhodné. Prinajhoršom ich skontroluj všetky. Určite to budú dve rovnaké vedľa seba.

Guest servisman
Odesláno

vetšinou obrysovky pojistky jsou vedle sebe,tak jedině vyzkoušet zkusmo kde není pojistka a dodat.Vzadu ti svítí pravé světlo??

Odesláno
Původně zaslal: honza406

vetšinou obrysovky pojistky jsou vedle sebe,tak jedině vyzkoušet zkusmo kde není pojistka a dodat.Vzadu ti svítí pravé světlo??

....stretávacie mu nejde, nie obrysky.

Guest servisman
Odesláno

jj jsem nějak mimo,ale psal jsem dobře jsou vedle sebe pojistky,třeba tam chybí či je spálená,jak se píše mrkni do prostoru motoru tam by měli býti.

Odesláno
Původně zaslal: lubor

Sotva jsem odladil jeden problém je tu další - přestalo svítit pravé potkávací. Žárovka je ok, na konektoru chybí +12V. Všechny pojistky vypadají ok, ikdyž nevím přesně pozici pojistky. V manuálu se udavájí pouze 5A na F4 a F9 pro parkovací světla. Pro potkávací jsem pozice pojistek nenašel. Nevíte někdo kde jsou?

Vyzkoušel jsem taky postupně odpojit všechna relátka jak v prostoru motoru, tak pod palubkou, zda bude mít některé vliv na zdravé levé potkávací a nic. Z toho usuzuju, že tam relátka pro potkávací světla nejsou a problém je buď v přepínací páčce u volantu nebo v kabeláži. Přepínací páčka - nezdá se mi pravděpodobné, že by byla na přepínači oddělená levá a pravá potkávací, ale kontaktů je tam na to dost. Dneska budu mít jinou, tak to prověřím. Pak už zbývá zřejmě jen kabeláž - díval jsem se, že je nějaké napojení kabelů v prostoru motoru nahoře v rohu u levého předního sloupku. Pokud neuspěju s páčkou, přejdu ještě konektory u páčky a pak otevřu kabeláž v tom napojení. Neřešil jste někdo podobný problém?

Voči čomu si meral tých 12V? Len priamo v konektore? Ak len priamo v konektore môže byť problém práve v tom druhom kostriacom vodiči. Skús premerať napätie priamo voči mínusu na batérii alobo kostriacemu bodu.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: lubor

Voči čomu si meral tých 12V? Len priamo v konektore? Ak len priamo v konektore môže byť problém práve v tom druhom kostriacom vodiči. Skús premerať napätie priamo voči mínusu na batérii alobo kostriacemu bodu.

Jen v konektoru. Ale kostra potkavacky je spolecna pro parkovacku a parkovacka sviti.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

jj jsem nějak mimo,ale psal jsem dobře jsou vedle sebe pojistky,třeba tam chybí či je spálená,jak se píše mrkni do prostoru motoru tam by měli býti.

Jeste jednou jsem se byl podivat, na pojistky i relatka v motorove casti, pojistky pro potkavacky tam nejsou. Ani podle manualu, ani podle obrazku na spodni strane krytu a vsechny vypadaji ok.

Jinak auto je zrejme starsi model - rv96.

Odesláno

Tak ti nezostáva nič iné iba hladať. Určite tie poistky niekde v aute máš. Keď nie sú pri motore tak hľadaj v interiéri pod prístrojovkou. Ak ich ani tak nenájdeš tak choď do servisu a oni ti to ukážu.

Odesláno

Tak uz to sviti. Jak se nakonec ukazalo, povedl se mi kardinalni prehmat - mam na dalku i potkavacku H1 a ja vul kontroloval i promeroval vytrvale dalku.

Stavil jsem se vcera vecer u jednoho mechanika na Peugeoty a ten mne hned ukazal, kde je \"chyba\".

Jinak pojistky jsme spolu nenasli, tak zkusim patrat dal, pro pripad, ze by to nekdy byla pojistka.

Odesláno

Na obou mistech jsem patral od zacatku. Kazdy mi navic tvrdil ze budou dve stejne vedle sebe jak pro potkavacky, tak dalku. Nenasel jsem.

Znovu pripominam - prosel jsem manual Citroenu, pojistky jsou psane v boxu vedle baterky. V manualu Peogeta jsou psane jen parkovacky pod volantem, o dalsich svetlech nic! Pokud nekdo vite, napiste kde je mate konkretne. Predem moc dik.

• O 4 roky později...
Odesláno

Nesvítilo mně pravé potkávací světlo, resp. spálil jsem si pojistku při výměně halogenky. Dneska jsem procházel pojistky kus po kuse, samozřejmě jsem začal pod volantem, zde žádná pojistka k potkávacímu světlu není. Přešel jsem do pojistkové skříňky v motorové části a našel jsem jsou to dvě červené 10A pojistky vedle sebe v levé části pojistkové skříně směrem k čumáku vozidla.

Takže kdo bude hledat pojistky k předním světlům, má to už jednodušší než já.

Odesláno

Zda sa mi, ze teno problem som riesil v motorovom priestore, teda poistky, rele sa da najst pri zapinani a vypinani packy svetiel a dobre pocuvat kde cvaka rele. Tu mam zoznam poistiek z netu, ale nevidim to tam treba pohladat, vela stastia.

Pojistky PEUGEOT 806

Pojistková skříň pod volantem

Přeloženo z německého manuálu k autu z roku 1997

F1 10A Napájení autorádia

F2 5A Časování – otevřené nebo špatně zavřené dveře – měřič rychlosti – kontrolky sdruženého přístroje

F3 - Nepoužito

F4 5A Parkovací světla vpravo vzadu karoserie- parkovací světla vlevo vzadu výklopné dveře – parkovací světla přívěs – parkovací světla vlevo vpředu

F5 10A Relé ventilátoru – vypínač klimatizace – tlakový spínač/držák(?) – dobíjení od běžícího motoru

F6 10A Kontrolky bezpečnostního zamykání

F7 20A Klakson – přívěs

F8 30A F25 – F15

F9 5A Parkovací světla vpravo vpředu – kontrolka parkovacích světel – parkovací světla vzadu vlevo karoserie – parkovací světla vzadu vpravo výklopné dveře – osvětlení registrační značky

F10 30A Nepoužito

F11 30A Vypínač spouštěče zadních oken – motor spouštěče zadních oken – blokování spouštěče zadních oken

F12 10A Couvací světlo – zámek volantu – diagnostika – kódovaní imobilizéru – řídící jednotka ABS – vstřikování – startér – airbag – pyrotechnický napínač bezpečnostních pásů

F13 30A Nastavení levého předního sedadla

F14 30A Nastavení pravého předního sedadla

F15 20A Centrální zamykání – časování – relé spouštěče oken + střechy

F16 20A Zapalovač cigaret vpředu a vzadu

F17 15A Kladný pól zapalování – zámek volantu – Bitron řídící jednotka (?) – relé vypínání kompresoru – odpojovací relé motoru

F18 10A Zadní mlhovky + kontrolka

F19 5A Parkovací světla – osvětlení sdruženého přístroje – regulátor jasu – palubní počítač – zvukový varovný signál

F20 30A Klimatizace

F21 20A Vyhřívání sedadel – vypínač vyhřívání sedadel

F22 20A Zadní stěrač – el. ovládání zadních větracích oken

F23 15A Vypínač vyhřívání sedadel – vyhřívání zadního skla – časovač vyhřívání zadního skla

F24 30A Vypínač předního stěrače + ostřikovače – motor stěrače – cyklovač stěrače

F25 5A Klávesnice imobilizéru – palubní počítač – hodiny + parkovací světlo – paměť rádia a klimatizace – dálkové ovládání

F26 15A Přerušovač blikačů – varovná světla

F27 30A Vyhřívání zadního skla a zrcátek

F28 15A Vypínač spouštěče oken + nastavení zrcátek – řídící jednotka centrálního zamykání – spínač brzdových světel – brzdová světla – kontrolka opotřebení brzdového obložení – kontrolka dobíjení ve sdruženém přístroji (dobíjení od běžícího motoru) – řídící jednotka impulsního spouštěče oken – elektrická zrcátka

F29 30A Relé předního spouštěče oken – relé impulsního spouštěče oken – vypínač spouštěče předních oken – motor spouštěče předních oken – řídící jednotka impulsního spouštěče oken – posuvná střecha

F30 15A Infračervené dálkové ovládání – vypínač varovných světel – akustická signalizace zapnutých světel – osvětlení skřínky před spolujezdcem – autotelefon – světla na čtení

Pojistky PEUGEOT 806

Pojistková skříň v motorovém prostoru

Přeloženo z německého manuálu k autu z roku 1997

FM1 20A Kladný pól přívěs

FM2 20A Palivové čerpadlo

FM3 - Nepoužito

FM4 - Nepoužito

FM5 10A Autotelefon

FM6 10A Vstřikovací jednotka (+XU10JCTE)

FM7 - Nepoužito

FM8 - Nepoužito

FM9 25/30A Ventilátor motoru 120 nebo 180 W – relé ventilátoru motoru

FM10 30A Ostřikovač světel – relé předních mlhovek

FM11 30A

FM12 5A Časovač stěračů světlometů

FM13 15A Vyhřívání lambda sondy

FM14 30A Čerpadlo ABS

FM15 30A/40A První ventilátor/dmychadlo (?)

FM16 30A/50A Ventilátor motoru 300 nebo 450 W – relé

[upravil dne 10/12/12 20:30 od Miňo]

[upravil dne 10/12/12 20:30 od Miňo]

• O 8 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...