Edison Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 O tom tu mluvím. Plynovka je spíš, než pro toho, na koho je vytažena, nebezpečná pro toho, kdo ji vytáhne, neb ten, na koho je vytažena může být legálně ozbrojen a v takovém případě ji je i oprávněn ji legálně použít. Citovat
Marcel505 Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Scratch jel jsem 406tou :-(, shodou okolnosti uz ji lidi znaji a kolikrat me i pusti, o tunerich nemluve (ale par blbcu se taky najde :-) ) Marceli napsal jsi to krasne, dekuju, konecne to nekdo pochopil, snazil jsem se jen najet do rady jedoucich vozidel, abych co nejmene lidi omezil. Pak jsem se pouze snazil se mu a jeho autu a gestum vyhnout abych neprisel k ujme auta, plynovka byla nouzovy reseni, protoze ani po peti kilometrech (potom co jsem jej objel rodinnou zastavbou, a ocekaval, ze uz se ke me nedostane) me dojel a zacal zase ohrozovat a verte, ze to ohrozeni bylo, kdyby me jenom skrabnul, zastavil bych ho vlastnim aute hlava nehlava. ... Nemáš zač, já to chápu. Je to totéž jako když vyjíždím od Benziny doleva, tam u Plusu - tam mě ještě nikdy nikdo nepustil, ani náhodou, jenže tam jde najet a zastavit na tom pruhovaném ostrůvku. Jen tak lze najet. Hele byl bych rád že to takhle dopadlo, kdo ví co to bylo za magora a co by na tebe taky z auta mohl vytáhnout. Mě jednou nedal přednost nějakej VW, určitě mě viděl a vjel mi tam na poslední chvíli, na světlech jsem vyskočil a šel jsem se ho zeptat jestli ví kde je hlavní - on vystoupil, dal mi malou ráno na plíce a řekl mi \"pomalu\" - a co dál - jelikož to byl nějakej podělanej ukrajinec, tak dál nic nebylo. Nasedl jsem beze slova a jel dál. Zajímavý na tom je, že další den jsem četl v novinách, jak někdo někomu nedal přednost, no a ten ohroženej na něj blikal troubil, a ten (co mu tam vjel) vystoupil a šel mu obličej srovnat boxerem. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Len mi prosim povedz, ci zme na divokom zapade. Pokial ja mam nabitu plynovu pistol s plynovim nabojom v komore, a mierim na teba, tak mi povedz, ako chces stihnut vytiahnut niekde s puzdra ostru zbran, ktoru mas samozrejme zaistenu a schovanu tak aby nebola volne vyditelna, natiahnut ju a zamierit skorej, nez ja na teba ten plynovi naboj vystrelim ??? O nic ine sa tu prosim nehadam, ide mi len o toto. Neviem, ci som len ja postihnuty, ale vtedy ked na nas dany muz vystrelil plynovi naboj, tak som nestihol povedat ani POZOR a uz som bol v prdeli ... A ked uz sa budes zvijat na zemy v bolestiach, potom ty je s prepacenim ci bez neho, ostra pistol na HOVNO. A poviem taktiez druhu variantu. Keby ste mali niekde v puzdre za opaskom ostru zbran, a ja na vas mierim plynovkou (vy by ste to ale nevedeli, videli by ste iba ze mam pistol) , a ja by som vas nechcel zabit, len by som co ja viem povedal aby si vylozil penazenku a podobne, maly by ste tu odvahu vytiahnut svoju zbran, s vedomim ze ja uz natiahnute mam a mam vas na muske ? Riskli by ste to pre par korun v penazenke, ci kvoli mobilu alebo sperkom svoj zivot ???? Ja osobne by som mohol mat aj 10 zbrojnich pasov, a ani by som sa nehnul, pokial by na mna mieril clovek, o ktorom by som nevedel ci ma ostru alebo nie ... A este nacrtnime inu temu. Myslite, ze nekdo s tich vrahov, ktory strieleji svoje obeti maju pistol legalne zapsanu ? Viete kolko chodi ludi s nelegalne drzanovu zbranou ? Poviem vam s vlastnej skusenosti ze je ich viac ako tych, co zbrojak maju. A taky clovek, ked si kupi ostru, a nedba na to ze uz jej drzanim porusuje zakon, tak to je este len hovado ... Treba rozlisovat nebezpeci jako je to u dopravnich nehod. 1.Najlepsi sou ridici s praxi , co jazdia normalne, no i oni mozu zapricinit dopravnu nehodu. Predstavuju velmi male nebezpecie. 2.Potom su svatecny vodici, ktory jezdi jen obcas, a casto sposobuju male dopravne nehody. Tukance, znicene plechy a podobne. Su nebezpecny, ale nie az tolko, nakolko si to prdkaju v malich rychlostiach a vecsinou len niekde nedaju prednost. 3.A potom tu mame burany co si mysli ze mesto je zavodna draha. Ty predstavuji velke nebezpeci nakolko casto buraju a to v nemalich rychlostiach. A tak by som prirovnal aj stupen nebezpecia so zbranami. 1. Clovek zo zbrojnym preukazom 2. Clovek bez ZP s plynovou pistolou na 18 rokov 3. Clovek bez ZP s ostrou pistolou, v nelegalnej drzbe. Citovat
Edison Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Jen dodám.. na to, aby se mi lynový náboj dostal do auta bych taky musel mít ztažené okénko. ;-) Krom toho, nosit zbraň na obranu bez náboje v komoře mi přijde jako jí nenosit vůbec. ;-) Takže když už pes zavřené okénko na mě někdo zamává zbraní, pravděpodobně budu mít dost času si svůj úkon řádně připravit, mírně si přibrzdit (ono se směram dozadu přecijenstřílí o něco hůř) a... ;-) K tomu další drobnost: Co se asi stane s plynovou střelou vystřelenou z místa řidiče přes místo spolujezdce než opustí auto? Jak vidno, než něco udělám, je nutno u toho velmi důkladně přemýšlet. A to platí nejen v oblasti obrany, ale i na silnicích a v mnoha dalších oblastech činnosti člověka. Takže: S chladnou hlavou to jde přecijen lépe a bezpečněji. :-) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Edison nikto tu nic nehovoril o strelbe z auta do auta... Bavime sa vseobecne o obrane , tj ked niekoho stretnem zoci voci... A len podotknu, pokial by som strelil s miesta vodica cez okienko spolujazdca, tak sa nic nestane, nakolko na plyn sa to meni az po 2, v lepsim pripade 1,5 metra. Dovtedy su to len tuhe krystaliky.... Vytahnout pistol a mavat s nou v aute v hustim provoze je podla mna naznak poradniho hovada. Ja som uvadzal priklady v beznej sebeobrane nekde na ulici... Citovat
Kurt Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Lubk0: ty víš, co ti chci říct, jen to překrucuješ, abys plynovkáře obhájil - to budeš mít těžký, už vzhledem k prvnímu příspěvku v tomto tématu. Ale to nic. Jsem rád, že se nám tahle polemika o zbraních rozjela. Já jen dodám pro toho, kdo začíná ztrácet přehled, asi tolik: Z těch, kteří přispěli do tohoto tématu mají. *) 1. Plynovou zbraň, bez ZP: Scratch, Lubk0 2. ZP a ostrou zbraň: buml, Edison, Kurt Na čtenáři pak nechám zhodnocení toho, kdo se chová řekněme \"nestandardně\", \"nezdrženlivě\", či \"nebezpečně\". *) statistika vychází ze zdejších příspěvků, některá jména zřejmě chybí. Citovat
Edison Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: Lubk0 Edison nikto tu nic nehovoril o strelbe z auta do auta... Bavime sa vseobecne o obrane , tj ked niekoho stretnem zoci voci... A len podotknu, pokial by som strelil s miesta vodica cez okienko spolujazdca, tak sa nic nestane, nakolko na plyn sa to meni az po 2, v lepsim pripade 1,5 metra. Dovtedy su to len tuhe krystaliky.... Vytahnout pistol a mavat s nou v aute v hustim provoze je podla mna naznak poradniho hovada. Ja som uvadzal priklady v beznej sebeobrane nekde na ulici... Ale hovoril.. Hned v prvním příspěvku vlákna a ne jen tam... :-D Citovat
Edison Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: Kurt Lubk0: ty víš, co ti chci říct, jen to překrucuješ, abys plynovkáře obhájil - to budeš mít těžký, už vzhledem k prvnímu příspěvku v tomto tématu. Ale to nic. Jsem rád, že se nám tahle polemika o zbraních rozjela. Já jen dodám pro toho, kdo začíná ztrácet přehled, asi tolik: Z těch, kteří přispěli do tohoto tématu mají. *) 1. Plynovou zbraň, bez ZP: Scratch, Lubk0 2. ZP a ostrou zbraň: buml, Edison, Kurt Na čtenáři pak nechám zhodnocení toho, kdo se chová řekněme \"nestandardně\", \"nezdrženlivě\", či \"nebezpečně\". *) statistika vychází ze zdejších příspěvků, některá jména zřejmě chybí. Copak to, že někdo něco má hned znamená, že se chová nebezpečně, neuvážlivě, či nestandartně? Ono... ti, kdo mají ZP jsou oproti \"plynovkářům\" přecijen aspoň ouředně na tom o něco lépe (nebo by měli být). Na druhou stranu si přiznejme, že takový automobil může být mnohem větší, ničivější a zákeřnější zbraní. Přesto se řidičáky rozdávaj prakticky na potkání, bez psychotestů, nemusej se prodlužovat... Takový kapku právní paradox. Přesto to přece neznamená, že každý držitel ŘP je nutně útočník s autem... Citovat
BoneDaddy Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: Marlin do Kurta bych neřekl že ma ostrou Já to vím, protože mu ji denodenně hlídám. Citovat
Kurt Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Edison: neznamená, pochopil jsi to právě naopak. Jen jsem upozorňoval na to, že ne všichni jsou na tom stejně, společnost ráda vidí jednoznačný poměry. Něco jako zbraně = zlo. Nebo držitel zbraně = agresor. A já jsem chtěl upozornit na to, že je to složitější a upřímně - agresora se ZP tady nevidím. Což neznamená, že nikdo takový není. Za nikoho ruku do ohně nedám - věřím jen sám sobě a to ještě s rezervou. Ale když se budu chtít někoho zbavit, tak si nebudu dělat zkoušky na zbroják, pak nepůjdu k doktorovi, od doktora k policajtům, měsíc čekat na vydání ZP, žádat o nákupní povolení na zbraň.... Citovat
buml Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Tak taseni mam natrenovano z kurzu obranne strelby. Vystrel max. do 1.5s samo ze skryteho noseni Citovat
Edison Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Oki... máš recht... ochopil jsem to obráceně, proto jsem se ozval... Takto pak s Tebou naprosto souhlasím. :-) Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: Scratch jel jsem 406tou :-(, shodou okolnosti uz ji lidi znaji a kolikrat me i pusti, o tunerich nemluve (ale par blbcu se taky najde :-) ) Marceli napsal jsi to krasne, dekuju, konecne to nekdo pochopil, snazil jsem se jen najet do rady jedoucich vozidel, abych co nejmene lidi omezil. Pak jsem se pouze snazil se mu a jeho autu a gestum vyhnout abych neprisel k ujme auta, plynovka byla nouzovy reseni, protoze ani po peti kilometrech (potom co jsem jej objel rodinnou zastavbou, a ocekaval, ze uz se ke me nedostane) me dojel a zacal zase ohrozovat a verte, ze to ohrozeni bylo, kdyby me jenom skrabnul, zastavil bych ho vlastnim aute hlava nehlava. ... Nemáš zač, já to chápu. Je to totéž jako když vyjíždím od Benziny doleva, tam u Plusu - tam mě ještě nikdy nikdo nepustil, ani náhodou, jenže tam jde najet a zastavit na tom pruhovaném ostrůvku. Jen tak lze najet. Hele byl bych rád že to takhle dopadlo, kdo ví co to bylo za magora a co by na tebe taky z auta mohl vytáhnout. Mě jednou nedal přednost nějakej VW, určitě mě viděl a vjel mi tam na poslední chvíli, na světlech jsem vyskočil a šel jsem se ho zeptat jestli ví kde je hlavní - on vystoupil, dal mi malou ráno na plíce a řekl mi \"pomalu\" - a co dál - jelikož to byl nějakej podělanej ukrajinec, tak dál nic nebylo. Nasedl jsem beze slova a jel dál. Zajímavý na tom je, že další den jsem četl v novinách, jak někdo někomu nedal přednost, no a ten ohroženej na něj blikal troubil, a ten (co mu tam vjel) vystoupil a šel mu obličej srovnat boxerem. taky pekny, na boxera mam v prihradce teleskop :-) Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: Edison Jen dodám.. na to, aby se mi lynový náboj dostal do auta bych taky musel mít ztažené okénko. ;-) Krom toho, nosit zbraň na obranu bez náboje v komoře mi přijde jako jí nenosit vůbec. ;-) Takže když už pes zavřené okénko na mě někdo zamává zbraní, pravděpodobně budu mít dost času si svůj úkon řádně připravit, mírně si přibrzdit (ono se směram dozadu přecijenstřílí o něco hůř) a... ;-) K tomu další drobnost: Co se asi stane s plynovou střelou vystřelenou z místa řidiče přes místo spolujezdce než opustí auto? Jak vidno, než něco udělám, je nutno u toho velmi důkladně přemýšlet. A to platí nejen v oblasti obrany, ale i na silnicích a v mnoha dalších oblastech činnosti člověka. Takže: S chladnou hlavou to jde přeci jen lépe a bezpečněji. :-) jen k tomu tvemu prispevku, kdyz na me gestikuluje, jaka jsem jednicka tak asi okynkem a nemel otevrene dvere..... druha vec - kdyz natahnu ruku, mam zbran u spolujezdcova okna, treti, kdyz ji vytahnu, jsem rozhoodnutej strilet, ve chvili kdy me dojedes a otevres hubu, mas plyn v aute, nez stacis slapnout na brzdu, ja s ni nemaval, ja ji mel pripravenou. Kdybys u toho byl, asi bys mluvil jinak. Vostrou nemam a ani nechci, z jednoho prostyho duvodu, vytahl bych ji totiz taky........ jo a Edisone, neber to osobne, mluvim o konkretnim pripadu .-), ty takovy debil ktery me potkal na silnici urcite nebudes. Priste mu tam radsi hodim dymovnici, to by mohlo pomoc Nevite, kde se da sehnat?? [upravil dne 28/8/2008 Scratch] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Kurt ja sa len snazim docielit, aby si priznal nieco , co podla mna je pravda. Stale si mi neodpovedal na toto \"Pokial ja mam nabitu plynovu pistol s plynovim nabojom v komore, a mierim na teba, tak mi povedz, ako chces stihnut vytiahnut niekde s puzdra ostru zbran, ktoru mas samozrejme zaistenu a schovanu tak aby nebola volne vyditelna, natiahnut ju a zamierit skorej, nez ja na teba ten plynovi naboj vystrelim ??? O nic ine sa tu prosim nehadam, ide mi len o toto. Neviem, ci som len ja postihnuty, ale vtedy ked na nas dany muz vystrelil plynovi naboj, tak som nestihol povedat ani POZOR a uz som bol v prdeli ... A ked uz sa budes zvijat na zemy v bolestiach, potom ty je s prepacenim ci bez neho, ostra pistol na HOVNO. \" Buml v necakane situacii ty to trvat 1,5 sekundy nebude. Pokial aj ano, ja pri prudkom pohybe za 1.5 sekundy minimalne 3 krat stlacim spust. A tu uz budes v takom oblaku plynu , ze az ... Len na toto mi odpovedz Citovat
Edison Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Na ČT se dá sehnat cokoli... ;-) Kámoš seděl za průmyslovej semtex i s rozbuškama... :-D Neberu to osobně, pohoda... Rozhodně neříkám, že bych u toho byl.. jen přemýšlím, jak by mohla vypadat PODOBNÁ situace, tedy hypoteticky... ;-) Citovat
Guest Scratch Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 jasne, hlavne se do ni nedostat, priste zastavim a kaslu na to. Cert vem me a auto, ale on proste ohrozoval vsechny okolo jen aby me dojel - podotykam, nehonil jsem se s nim ale vycurane jsem to objizdel vedlejsima ulickama :-) Citovat
buml Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Ono zaklad je v tom, ze kdyz se ti neco jen trochu nezda okamzite mozek prepina do pohotovostiho a vsima si uplne jinych veci nez normalne. A vysvetli mi kde si sebral ze mam zbran zajistenou? A o skrytem noseni mas zjevne mylne predstavy. Citovat
Ajdamek Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 To mi připomíná, jak mi říkal kamarád transférák před 14 dny, aktér 1 jedna problikal aktéra 2, aktér 2 začal vybrždovat, po předjetí najíždět a podobný vylomeniny. Tak se aktér 1 na.sral hodil auto naštorc přes silnici, aby ho zablokoval, zezadu tam zastavil ten kamarád. Aktér 1 (nařáchlejší postavy) vylez ven za aktérem 2 mu to vysvětlit, začal řvát, že má v autě dítě atd. a chtěl aktéra 2 vytáhnout z auta, který se ale zamknul. Tak aktér 1 vzal z auta basebolku a aktér 2 přišel o zrcátka a 2 okýnka ps: hlásím se do statistiky, mám taky plynovku bez ZP, ale hliníková basebolka mi přijde lepší Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.