venouš306 Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Mam na gumach vic sjete vnitřni strany pneumatik všecny 4 kola přibližne stejne ma te stim nekdo skušenosti Citovat
lipnicak Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 nechat prekotrolovat geometrii, vnejsek bych chapal ale vnitrek sem jeste nevidel. taky zalezi o kolik to je Citovat
janou Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Na predu geometria,v zadu asi náprava (ložiská na ramenách ak neboli menené) .Častá chyba 205, 306, 405 zadných náprav si myslím. Citovat
janou Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Na služobnej fabii 1.4 junior sme menili gumy všetky štyri po 15 000km (1,5mesiaca nové auto použivané na servisné práce ) vadný odklon kolies, ktorý sa nedal nastaviť.Miesto 165 nám dali 185 a spotreba o 1,5l hore Citovat
pastorek Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Evidentne zlá geometria. Príčin môže byť viacej a zistia ti ich pri premeraní. Citovat
P607Olda Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Zadní náprava špatná, v lepším případě potřebná repase (do 10 t.), v horším ohnutá ramena (přetěžováním na děravé cestě). Výměna ramen s prací - funglovka je 10t. za jednu stranu. Řešení: 1. podívat se, jestli je zadní náprava kaput - kola do A, zarezlá ložiska v nápravě, zjistí každý servis. Jestli ano, repase. Ale je zde i tak nebezpečí, že ramena jsou ohnutá, což se před repasí nedá změřit. Pokud by ložiska na nápravě byla OK (ale ramena jsou ohlá), navštívit laserovou geometrii a zjistit, jestli ubíhají obě strany, nebo jen jedna a která. Ramena, případně celá náprava se dá koupit na vrakáči, ale i tam už jsem koupil \"dobrou\", ale s ohnutými rameny. Přední sbíhavost se udělá kdykoli, máš to trochu rozbíhavé, to se měří metrem... Nastavuje se asi 0 až 1 mm na každé straně k sobě (to zn. sbíhavost). [upravil dne 26.8.2008 P607Olda] Citovat
RychJ-1 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Jestli mohu tak přidám svůj problém... U mě se jedná jen o jedno kolo a to levé přední, jinak ostatní tři jsou naprosto v pořádku. Levé přední se mi sjíždí a to docela fest po celé šířce běhounu... Nějaká rada? Citovat
t.rozhon Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: lipnicak nechat prekotrolovat geometrii, vnejsek bych chapal ale vnitrek sem jeste nevidel. taky zalezi o kolik to je zkus mi to prosím vysvětlit, když se sjíždí jen vnějšek pneu. máme to tak na jednom služebáku. díky tom [upravil dne 26.8.2008 t.rozhon] Citovat
Butch Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 sbihavost, kola ti jdou k sobe / \\ , sjizdi se ti vnejsek pneu rozbihavost, kola jdou od sebe \\ / , sjizdi se ti vnitrek jak psal olda: Nastavuje se asi 0 až 1 mm na každé straně k sobě. Citovat
P607Olda Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Sjíždí se vždy náběžná strana. Když se sjíží zároveň vnějšek i vnitřek a přitom střed běhounu je ok, tak je to podhuštěním pneu. Citovat
P607Olda Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: RychJ-1 Jestli mohu tak přidám svůj problém... U mě se jedná jen o jedno kolo a to levé přední, jinak ostatní tři jsou naprosto v pořádku. Levé přední se mi sjíždí a to docela fest po celé šířce běhounu... Nějaká rada? Zkontrolovat vůle na nápravě a řízení (bez toho nikdy nemá cenu dělat geometrii), a pak jít udělat geometrii. Není lehké říct kam - pneuservisy mají dost divné ty předepsané parametry. Raději asi do Peugeota - já např. jezdím až do Opavy. Že by se sjížděl celý běhoun je dost nezvyklé, ještě jsem se s tím nesetkal. Nekvalitní pneu? Vůle na podvozku? Citovat
RychJ-1 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Hmm tak to asi nechám, až na servis Peugeot, až půjdu na oleje... No pneu to asi nebude mám tam Pirreli P7 nebo tak něco 205/50 R16 Právě je mi divné, že to dělá jen ta jedna, na házelo mi to i s volantem cca při 115km/h, když jsem dal tu sjetou po zimě na zadek, tak je klid, volant neháže... Ale díky za info... Citovat
P607Olda Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Pneu může být kazová, a to i dobrá značka. Anebo by mohl být křivý disk. Víc nedovedu odpovědět, to je asi nějaká vyjímečná závada, to by chtělo zkoumat a zkoušet na konkretní situaci. Citovat
RychJ-1 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Je mi jasné, že to nejde od PC říct co to je, šlo mi o nasmerování... Uvidím co to udělá pred zimou az mudu měnit kola, jak bude vypadat...Zatím co jsem na to koukal, tak pneu na te LP vypadá v pohodě, tak možná disk, už mají něco za sebou.. Díky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.