kennax Odesláno 24. srpen 2008 Odesláno 24. srpen 2008 Při jízdě po dálnici přes 4000 ot. se mi to začne přehřívat (95 a více °C). Pokud na chvíli sundám nohu z plynu, tak to jde rychle na 90°C. Taky když je dlouhý táhlý kopec (třeba dálnice přes Vysočinu), tak se to přehřívá už i při 3500 ot. Na normálních cestách je to v klidu - tam se otáčky pořád mění a je to v klidu. Vodní pumpa je nová (cca 20000 km), motor 150000 km. Kde může být zrada? Citovat
Fakir Odesláno 24. srpen 2008 Odesláno 24. srpen 2008 Zkontroluj termostat. Podle popisu to vypadá, že termostat neotvírá úplně a tudíž je průtok velkým okruhem snížený. Normálně se to neprojeví (krátkodobá zátěž), ale při dlouhodobější zátěži už může... Toť můj tip. Citovat
MirasCC Odesláno 24. srpen 2008 Odesláno 24. srpen 2008 No a jak se to chová dál? Leze to furt vejš až do červenýho, nebo si neměl odvahu to tak daleko zkoušet? Píšeš že to dělá při zátěži, co když to necháš stát na volnoběh? Citovat
kennax Odesláno 25. srpen 2008 Autor Odesláno 25. srpen 2008 Takový adrenalin nemusím, nechat to ve 150 až do červeného . Při volnoběhu asi tak při 105 - 110 °C se zapne ventilátor a jde to dolů...pohoda. Při jízdě si myslím, že ventilátor už náporu vzduchu moc nepomůže Citovat
MirasCC Odesláno 25. srpen 2008 Odesláno 25. srpen 2008 Tak možná radši ve 150-ti, jak během stání. Když valíš a vidíš že to vaří, sundáš nohu z plynu a necháš ho vychladnou náporem vzduchu. 105 už je daleko v červeným, 110 snad na tý stupnici ani není. Čteš to správně? Ručička teploměru je u 206 oproti jiným vozům nebývale živá a opravdu ukazuje aktuální teplotu, což nebejvá zvykem. Ze začátku sem na to taky koukal docela divně a chvilku mi trvalo než sem zjistil že je to normálka. Citovat
kennax Odesláno 25. srpen 2008 Autor Odesláno 25. srpen 2008 No možná to čtu blbě. Takže raději bez čísel: na volnoběh se zapne ventilátor těsně před červenou a jde to hned dolů, za jízdy jsem to do červené nezkoušel (jenou mi nešel ventilátor a v koloně se mi rozsvítilo STOP a vypnul se mi motor a šel nastartovat, až teplota klesla......nerad bych si to zopakoval za jízdy). Citovat
NO3IA Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 pumpa nebo termostat,když je pumpa skoro nová,zkus termostat,to je fakt Citovat
Welis Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Jen tak když máš všechno noví tak se mrkni zda tam máš vodu četl sem že to tu nezaznělo, mě se peugeot přehříval i na krátkých cestách a dolil sem 1l vody a vše ok ... Citovat
NO3IA Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 nebo vypustit vodu z nejširší hadice a dolít novou Citovat
MrVain Odesláno 30. srpen 2008 Odesláno 30. srpen 2008 nemaš tam nemrznucu zmes na menej ako -30°C,potom može vzniknuť podobny problem Citovat
kennax Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 Situace je dnes asi taková....postupně: 1. nová pumpa 2. srovnaná hlava a vyměněno těsnění pod hlavou 3. nový chladič 4. termostat a stále se hřeje . Po výměně termostatu je to ždibínek lepší....na okreskách, když jsem to schválně dost honil a vytáčel, šlo to ke 100°, ale na dálníci při jízdě cca 5 minut do delšího kopce 150km/h to zase lezlo až k čevené . Takže už fakt nevím . Můj mechanik říká, že mu připadá, že je ten motor trošku přečipovanej (dovezeno trošku přituněný z Belgie), takže možná proto seriový chladič to neuchladí (ale důkaz a možnost to zjistit nemáme). Jaký jiný (větší) chladič by tomu mohl pomoci? Citovat
pastorek Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 To sa mi nezdá. Najkôr to bude zle odvzdušnené alebo teplomer ukazuje bludy. Teoreticky je možné že je zanesený chladiaci systém. Citovat
NO3IA Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 nebo je ten okruh někde přicpanej,něco co by to vyčistilo Citovat
JuloI Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Presne toto co popisujes som mal na starom aute ( favorit ) v meste vsetko ok ale na dialnici sa prehrieval. Mechanik mi menil cerpadlo aj termostat a nic, ja som si vymenil chladic, takisto nic. nakoniec mi vymenil aj tesnenie pod hlavou a to nakoniec pomohlo. pisal si ze mas zarovnanu hlavu a vymenene tesnenie... kolko z tej hlavy ubrali? voda ti neubuda? ked pojdes po dialnici a zacne stupat teplota tak skus zapnut kurenie a pisti aj ventilator. a sleduj ci sa to potom bude drzat alebo bude stale stupat [upravil dne 10.7.2009 JuloI] Citovat
kennax Odesláno 11. červenec 2009 Autor Odesláno 11. červenec 2009 Tento problém mám stále, byl i před srovnáním hlavy. Voda je stále na stabilní hladině. Při normální jízdě te teploměr \"přibitý\" na 90°, takže nemyslím, že by ukazoval bludy. Děká to jen při ostřejší jízdě a při dlouhých stoupáních, hlavně na dálnici, kde ty kopce jsou delší a delší dobu se motor více krmí (tím myslím, že trěba při 4000 ot po rovině je třeba menší sešlápnutí plynu než při stejných otáčkách při jízdě do kopce). A tehdy se to přehřívá . Citovat
pastorek Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Takéto situácie by malo chladenie zvládať i bez vetrákov. Ja by som začal vyčistením chladiča zvonku i z vnútra. Citovat
JuloI Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 pisal ze chladic ma novy... nemas palubny pc co? Citovat
pastorek Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Viacerý napísali že majú niečo nové a potom vysvitlo že nie nové iba iné. Ak sú problémy s chladením, mechanik povie že sa mu sériový chladič zdá malý, vymení chladič za taký istý? Stačí namiesto chladiča na 1,4 dať na väčší motor. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.